Papa George's: Το θρυλικό Tex Mex Restaurant παίζει δυνατή μπάλα

Gazzetta team
Papa George's: Το θρυλικό Tex Mex Restaurant παίζει δυνατή μπάλα
Burgers, burritos, fajitas, beer plates, milkshakes, pancakes, πατάτες με τσένταρ και μπέηκον, chicken nuggets…

Όποιον τρόπο κι αν διαλέξεις να επιβραβεύσεις γευστικά τον εαυτό σου, το θρυλικό στέκι της Πλατείας Καλογήρων έχει την λύση! Όσοι το ξέρουν, ξέρουν! Για όσους δεν ξέρουν...

...Η ιστορία του Papa George’s ξεκινάει το μακρυνό 1981, όταν ο Γιώργος Παπαελευθερίου αποφάσισε να συρρικνώσει την κυριαρχία του στην εστίαση (7 συνολικά εστιατόρια Papa George’s), σε ένα μόνο μαγαζί, στην τοποθεσία που θα βρεις το σημερινό. Εκεί εν πρώτοις γεννήθηκε το Orient Express, η διακόσμηση του οποίου βασιζόταν σε δύο πραγματικά βαγόνια τρένου, πριν μετονομαστεί και πάλι σε Papa George’s και αρχίσει την πολυετή δυναστεία του, που μας φέρνει στο σήμερα, με τον τίτλο ενός εκ των δύο παλαιοτέρων μπεργκεράδικων στο λεκανοπέδιο, να του ανήκει πλέον δικαιωματικά. Για τους λάτρεις της ιστορίας, δύο από τις σημερινές συνταγές (CBD burger και Western Burger) κρατούν από τότε, αποτελώντας ταυτόχρονα και δύο από τις δημοφιλέστερες του πλούσιου καταλόγου του μαγαζιού.

Δίπλα ακριβώς στον σταθμό μετρό “Δάφνη” λοιπόν, θα βρεις ένα παραδοσιακό Tex Mex Restaurant που θα σε κάνει για λίγο να ξεχάσεις πως βρίσκεσαι στην Ευρώπη. Το μαγαζί είναι χωρισμένο σε “σεπαρέ” αντί του παραδοσιακού στησίματος με τραπέζια και καρέκλες που θα συναντήσεις αλλού. Αυτά ουσιαστικά είναι booths 4 θέσεων με δερμάτινους καναπέδες, το καθένα με το δικό του εντυπωσιακό bistro φωτιστικό, που μοιάζουν πολύ με θέσεις βαγονιού τρένου (για να θυμόμαστε και το ένδοξο παρελθόν του Orient Express), σε πρότυπα Αμερικανικού diner. Το κάθε “σεπαρέ” έχει την δική του πρίζα, που σε συνδυασμό με την γρήγορη σύνδεση wi-fi, καθιστούν το Papa George’s ιδανικό, όχι μόνο για τις βραδυνές γαστρονομικές σας εξορμήσεις, αλλά και για ένα πρωινό σνακ ή κολατσιό, σε συνδυασμό με την δουλειά σας, με τις προσφορές των 5 ευρώ (Nutella Pancake + καφές ή Club Sandwich + Coca Cola) και των 3 ευρώ (τοστ + καφές) να ξεχωρίζουν εμφατικά.

Τις ημέρες των μεγάλων αθλητικών γεγονότων (στην περίπτωση του Papa George’s κάθε ημέρα) οι τηλεοράσεις “παίρνουν φωτιά” και η κράτηση τραπεζιού γίνεται ανάγκη επιτακτική, μιας που δεν είναι λίγες οι φορές που αν αργήσεις δεν θα βρεις τις επιθυμητές θέσεις με την καλή θέα στις γιγαντοθόνες του χώρου. Αν εν τω μεταξύ επιλέξεις το αγαπημένο στέκι της Πλατείας Καλογήρων για να παρακολουθήσεις το τελευταίο παιχνίδι των ομίλων του Champion’s League (στην προκειμένη περίπτωση το Ολυμπιακός – Πόρτο στις 9 Δεκεμβρίου) ή τον τελικό της μεγάλης συλλογικής διοργάνωσης (29 Μαϊου 2021), η Heineken θα σου... κλείσει το μάτι πονηρά, υπενθυμίζοντάς σου πως με κάθε ποτήρι της διάσημης Ολλανδικής μπύρας ή με κάθε Champion’s Burger (συνταγή η οποία είναι διαθέσιμη μόνο τις συγκεκριμένες ημέρες), παίρνεις κουπόνι που κληρώνει πλούσια δώρα στο τέλος κάθε βραδιάς.

Οι προσφορές φυσικά δεν σταματούν εδώ, με το “Mexican Special” να τα έχει όλα και να συμφέρει, καθώς σου δίνει την δυνατότητα, με την κατανάλωση οποιουδήποτε Μεξικάνικου πιάτου (Burrito, Fajitas κλπ) να δροσιστείς με μία μονόλιτρη κανάτα από την παραδοσική Μαργαρίτα, με μόλις 10 επιπλέον ευρώ. Φυσικά από τον κατάλογο δεν λείπουν και τα υπόλοιπα κλασικά cocktails (καϊπιρίνια, καϊπιρόσκα κλπ), ενώ αν πάθεις... γευσιγνωστική υπερδιέγερση, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε 40 ετικέτες μπύρας, εγχώριας ή εισαγωγής. Ευχάριστη παρένθεση στα παραπάνω, για τους μη-φίλους του αλκοόλ, αποτελεί το παραδοσιακό milkshake που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις, χάρη στην μερακλίδικη και εξίσου παραδοσιακή παρασκευή του, με παγωτό και όχι με σκόνη, την οποία πλέον θα συναντήσεις σε πολύ λίγα μέρη.

Αν από την άλλη, σε πιάσουν οι κλειστές σου, και το σαλόνι σου φαντάζει ιδανικότερη λύση για να δεις ποδόσφαιρο / μπάσκετ / ταινία, εμείς δεν λέμε όχι! Το Wolt και το e-food σε συνεργασία με το Papa George’s σου δίνουν την δυνατότητα να φέρεις στην πόρτα σου τους ιδιαίτερους γευστικούς οργασμούς του, ή ακόμη και την Bottle Margarita, που ουσιαστικά είναι η take away / delivery εκδοχή της μονόλιτρης κανάτας που προαναφέραμε.

Παρά την σοβαρότητα, την παλαιότητα και την ευρύτητα επιλογών στον κατάλογό του, το Papa George’s παραμένει αυτό που θα λέγαμε “οικογενειακό μαγαζί”, μένοντας πιστό στις αρχές με τις οποίες ξεκίνησε 4 δεκαετίες πριν, φροντίζοντας να προμηθεύεται καθημερινά εξαιρετική πρώτη ύλη, σε μικρές ποσότητες, για να διατηρεί πάντα την φρεσκάδα των παρασκευασμάτων του. Μικρές ποσότητες όμως θα πει και περιορισμένη διάθεση, οπότε εκτός από την τηλεφωνική σου κράτηση για να δεις το αθλητικό γεγονός της ημέρας, φρόντισε να παραγγείλεις και εγκαίρως το αγαπημένο σου πιάτο, γιατί που ξέρεις; Μπορεί και αυτό να γίνει sold out!

Papa George's: Μ.Αλεξάνδρου 4//Πλ.Καλογήρων// Μετρό Δάφνης 17235, 210 9714167//Facebook//Instagram