Στην ταράτσα του The Foundry Suites Athens θα πιεις τα ωραιότερα cocktails της πόλης

Gazzetta team
Στην ταράτσα του The Foundry Suites Athens θα πιεις τα ωραιότερα cocktails της πόλης
Πρόκειται για ένα υπερυψωμένο κατάφυτο και σκιερό σημείο συνάντησης, χαλάρωσης και διασκέδασης.

Τα έντονα χρώματα και οι ζωντανές γαρνιτούρες των signature cocktails του Cocktail Bar on The Roof, γίνονται ένα με την ανθισμένη ταράτσα του The Foundry Suites, ανασύροντας οικείες μνήμες από μυρωδάτες αθηναϊκές αυλές και δροσερά καλοκαιρινά βράδια με φίλους και αγαπημένους. Φρέσκο και μοσχομυριστό, θα γίνει αμέσως talk of the town.

Η ταράτσα του κτιρίου, που αναπαριστά την τυπική αυλή μιας παραδοσιακής Ελληνικής κατοικίας, προσφέρει ένα υπερυψωμένο κατάφυτο και σκιερό σημείο συνάντησης, χαλάρωσης και διασκέδασης. Εν μέσω της μοναδικής ελληνικής βλάστησης από ελιές και ροδιές, λεβάντα, ευωδιαστά φυτά και αμπέλια, ένας διάδρομος από μαρμάρινες πλάκες είναι σχεδιασμένος για να προσανατολίζει το βλέμμα του παρατηρητή σε διαφορετικά οπτικά μονοπάτια.

Έτσι απολαμβάνουμε ανενόχλητη θέα προς την Ακρόπολη, τον Λόφο του Φιλοπάππου, το Παρατηρητήριο και το Γκάζι, ενώ ειδικές κατασκευές, όπως μαρμάρινες κερκίδες, μεταλλικές πέργκολες με οροφή από κλαδοπλέγματα, μεταλλικά κάγκελα εμπνευσμένα από τα ελληνικά Bauhaus, συμβάλλουν στη σύνδεση του χώρου με την ιστορική ύπαιθρο που το περιβάλλει, κορυφώνοντας την εμπειρία του επισκέπτη.

Τα Signature Cocktails του The Foundry Cocktail Bar επιμελήθηκε η Αναστασία Τριανταφυλλίδη, διακεκριμένη bartender που έχει αφήσει το στίγμα της στο Noel, το Zurbaran Athens και Το Λοκάλι.

Χρησιμοποιώντας φρούτα, βότανα, καρπούς και μυρωδικά, τα cocktails του The Foundry συνδυάζουν την νοσταλγία με την πρωτοτυπία, την οικεία μυρωδιά και γεύση με την φρεσκάδα της καινούργιας ματιάς.

Μυρωδικά που βρίσκει κανείς στις ελληνικές αυλές, όπως λεβάντα, θυμάρι και δενδρολίβανο, φρούτα που ορίζουν το ελληνικό καλοκαίρι, όπως βερύκοκα, ροδάκινα και κεράσια, ποτά που θυμίζουν παλιά Αθήνα, όπως βερμούτ και μαστίχα, αλλά και πρωταγωνιστές του ελληνικού τραπεζιού, όπως ντομάτα, πιπεριά, ελιά και θαλασσινό αλάτι, συμμετέχουν σε μια νέα απόδοση του σύγχρονου cocktail, ανασύροντας νοσταλγικές μνήμες και ταυτόχρονα δημιουργώντας νέες αναμνήσεις.

THE COCKTAILS

Signature

-“Green Collins”

Bulldog London Dry gin, Πράσινο Chartreuse, baby σπανάκι, cordial λεβάντας, Schweppes σόδα

-“Berry with me”

Finlandia vodka, βατόμουρα και φράουλες, ροδάκινο, φρέσκο μοσχολέμονο, λευκό πιπέρι, λεμονόχορτο

-“La Tomatina”

Bulldog London Dry gin, Δεκαράκι Τσίπουρο, συνδυασμός φρέσκιας ντομάτας και πιπεριάς Φλωρίνης, φρέσκο λεμόνι, βότανα & μπαχαρικά

-“Griega Margarita”

El Jimador tequila λευκή και ελαφρώς παλαιωμένη, καπνισμένο δεντρολίβανο, λικέρ από ελαιοσάκχαρα εσπεριδοειδών, φρέσκο μοσχολέμονο, μαύρο θαλασσινό αλάτι

-“Misty Hurricane”

Brugal και El Dorado παλαιωμένα ρούμι, κανέλα, μπανάνα, φασιονόλα, φρέσκο μοσχολέμονο

-“The Sour”

Woodford Reserve Rye, El Dorado rum 5 ετών, Metaxa12 ετών, angostura bitters, φρέσκο μοσχολέμονο, ζάχαρη, ασπράδι αυγού

LOW ALCOHOL

-“Mediterranean Cooler”

Mdry Μαστίχα, θυμάρι, φρέσκο λεμόνι, Aegean Tonic, ελιά

-“B&B”

Campari, ραβέντι, ελαιοσάκχαρα από μοσχολέμονο, καρποί αρκεύθου, Schweppes Tonic

-“Derby Highball”

Jack Daniel’s Tennessee Honey, φρέσκο μοσχολέμονο, Schweppes Pink Grapefruit Soda

-“Tropical Spritz”

Aperol, μέλι, φρούτα του πάθους, βερίκοκο, φρέσκο μοσχολέμονο, Prosecco, Schweppes σόδα

BOOZELESS

-“Cherry Colada”

Ανανάς, καρύδα, σόδα κεράσι

-“Sober Americano”

Σπιτικό κόκκινο βερμούτ χωρίς αλκοόλ, γλυκόπικρο σιρόπι, Schweppes σόδα

THE FOUNDRY AT A GLANCE

Το THE FOUNDRY σε κερδίζει με την πρώτη ματιά, με τους κάθετους κήπους του να στολίζουν το κομψό κτίριο του 1930 που βρίσκεται σε ένα ήσυχο αδιέξοδο της οδού Σαρρή. Το λογότυπο του “προδίδει” την χρήση του στο παρελθόν ως στοιχειοχυτήριο, ενώ η είσοδος του σε προδιαθέτει ότι εδώ θα αισθανθείς σπίτι σου σε ένα περιβάλλον με αρχιτεκτονική άποψη, εκλεκτικό σε χαρακτήρα και μαζί φιλόξενο, λειτουργικό και άνετο. Σχεδιασμένο με μαεστρία, από τους αρχιτέκτονες Μιλτιάδη Πορτοκάλη και Έφη Μαλανδράκη το boutique ξενοδοχείο των 12 διαμερισμάτων, συνθέτει σε ένα δημιουργικό διάλογο στοιχεία της αθηναϊκής ιστορίας, του βιοτεχνικού χαρακτήρα της συνοικίας Ψυρρή, του ελληνικού τοπίου - μέσω των υλικών της κατασκευής (μάρμαρο, μωσαϊκό, πέτρα) και ενός σύγχρoνου αρχιτεκτονικού design.

Ο σεβασμός για τον μοναδικό χαρακτήρα του κτιρίου, που έχει διαμορφωθεί μέσα από τις πολλαπλές χρήσεις στις οποίες έχει υποβληθεί - αρχικά σαν σύμβολο της εξάπλωσης της Αθηναϊκής βιομηχανίας στις αρχές του 20ου αιώνα και αργότερα σαν χώρος έκθεσης έργων τέχνης - συνεισφέρει στην κεντρική αρχιτεκτονική ιδέα και στην αποσαφήνιση των θεμελιωδών αρχών του design.

Οι κοινόχρηστοι χώροι και τα κομψά επιπλωμένα διαμερίσματα με αυθεντικά vintage έπιπλα συνδυασμένα με εκλεκτικής αισθητικής διακοσμητικά στοιχεία, ταπετσαρίες με boho αναφορές, χειροποίητα φωτιστικά, πόμολα και μεταλλικές κατασκευές, γήινα χρώματα και έντονες χρωματικές αντιθέσεις, προσδίδουν μία εκλεπτυσμένη, ιδιαίτερη ταυτότητα στο interior design. Φυσικά υλικά, όπως δρυς, ελληνικό μάρμαρο και πλακάκια μεγάλης διάστασης έχουν χρησιμοποιηθεί ως επιφάνεια κάλυψης σε πάτωμα και τείχους.

THE FOUNDRY: Sarri 40, Psyrri, Downtown Athens, tel: +30 211 18 24 604,

e-mail: [email protected] www.thefoundryhotelathens.com

Διαμερίσματα από 140€/βράδυ