Τα αποτελέσματα μιας εβδομάδας binge watching σε καραντίνα

Gazzetta team
Τα αποτελέσματα μιας εβδομάδας binge watching σε καραντίνα
Ένας δημοσιογράφος του gazzetta καταγράφει όλα όσα έζησε (;) παρακολουθώντας τα αγαπημένα του προγράμματα σε tv, pc, tablet και smartphone για 168 ώρες.

«Το κουδούνι γράφει Μποντ. Τζέιμς Μποντ». Έφτασα ένα βήμα από το να πω την προηγούμενη ατάκα στην κοπέλα που έδινα την παραγγελία για τα χθεσινά μου σουβλάκια όταν με ρώτησε «πού να τα φέρουμε», αλλά τελικά επικράτησε η λογική. Όχι η λογική ότι τάχα μου εγώ δεν είμαι ο Τζέιμς Μποντ, αλλά η λογική που λέει ότι ο διάσημος πράκτορας ακόμα και σε περίοδο καραντίνας δεν θα αντικαθιστούσε τα αγαπημένα του scrambled eggs με δύο δίπιτα με γύρο.

Για να φτάσω να κάνω τις παραπάνω σκέψεις με απόλυτη διαύγεια -λέμε τώρα- μεσολάβησαν τρεις εβδομάδες καραντίνας. Ευτυχώς, την τελευταία δεν την πέρασα μόνος μου, αφού χάρη στην υπηρεσία Novaflix η οποία προσφέρει το κινηματογραφικό θέαμα της Nova μέσω internet streaming, εκτός από τον Τζέιμς Μποντ, από το σπίτι μου σουλάτσαραν διάφοροι ακόμα τηλεοπτικοί και μη ήρωες. Από την Dolores του Westworld και τη Rita Hayworth μέχρι τον John Rambo και τον Godzilla.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Υπό φυσιολογικές συνθήκες νιώθω τύψεις όταν παρακολουθώ σειρές. Νιώθω τύψεις γιατί ποτέ δεν παρακολουθώ μόνο ένα επεισόδιο με αποτέλεσμα να οδηγούμε σε ένα άκρατο binge watching, το οποίο με κάνει να ξενυχτάω τα βράδια και να πηγαίνω με την τσίμπλα στο μάτι την επομένη στη δουλειά. Υπό συνθήκες καραντίνας, οι τύψεις εξαφανίστηκαν. Πρώτον, γιατί δουλεύω από το σπίτι και δεύτερον, γιατί λόγω μειωμένου φόρτου εργασίας, έχω τη δυνατότητα να παρακολουθώ παράλληλα τις αγαπημένες μου σειρές και ταινίες σε big screen στην τηλεόραση που έχω μεταφέρει πλάι στο pc, χάρη στο android TV του Novaflix.

Την προηγούμενη, λοιπόν, Δευτέρα έκανα δωρεάν εγγραφή για ένα μήνα στην υπηρεσία του Novaflix, η οποία εκτός από ταινίες και σειρές προσφέρει Live το πρόγραμμα των καναλιών Novacinema, Fox/ Fox Life, Novalife σε big screen. Σε περίπτωση που χάσεις κάτι, μπορείς να το παρακολουθήσεις On Demand ανά πάσα στιγμή, ενώ διαθέτει και πολλαπλά προφίλ θέασης για όσους δεν είναι μόνοι τους στο σπίτι την περίοδο της καραντίνας. Παρακάτω θα διαβάσεις όλα όσα μεσολάβησαν από τη στιγμή της εγγραφής μέχρι τη συγγραφή αυτού του άρθρου.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Σειρά: Αφού είδα το πρώτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν του «Westworld», θυμήθηκα τον έρωτά μου για την Angela Sarafyan, (την ηθοποιό που υποδύεται την Clementine). Την έκανα follow στο Instagram.

Ταινία: «Εφτά Χρόνια στο Θιβέτ». Άρχισα να παίρνω ιδέες γιατί δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει η καραντίνα.

13033: Μετακίνηση 6. Όσο κάνω βόλτες στο πάρκο απέναντι από το σπίτι μου, συνειδητοποιώ πως είμαι ο μόνος χωρίς σκύλο.

Φαγητό: Ανοίγω το πρώτο τάπερ με τα μπιφτέκια που μου έστειλε η μητέρα μου με ταξί. Έχω προμήθειες για περισσότερα χρόνια από όσα ο Μπραντ Πιτ στο Θιβέτ.

Βιντεοκλήση: Κάλεσα τους κολλητούς μου για να μάθω από ποιον James Bond πρέπει να ξεκινήσω μιας και δεν έχω δει ακόμη κανένα. Στο «It’s Bond Time» του Novaflix υπάρχουν όλοι και δεν ξέρω αν πρέπει να τους πιάσω με χρονολογική ή κάποια άλλη σειρά.

ΤΡΙΤΗ

Σειρά: Είδα το δεύτερο επεισόδιο της τρίτης σεζόν του «Westworld». Η Clementine δεν με έχει κάνει ακόμα follow back.

Ταινία: «Rambo: The last Blood». Η κυβέρνηση πήγε την υποχρεωτική καραντίνα μέχρι τις 27 Απριλίου. Δεν υπόσχομαι ότι μέχρι τότε θα παραμείνω απόλυτα ψύχραιμος.

13033: Μετακίνηση 6. Συνεχίζουν να κυκλοφορούν όλοι με τους σκύλους τους. Μήπως πρέπει να αποκτήσω κι εγώ κατοικίδιο;

Φαγητό: Ανοίγω το δεύτερο τάπερ με μπιφτέκια.

Βιντεοκλήση: Σημερινό θέμα συζήτησης είναι το ποιος Bond είναι ο καλύτερος. Ο Moore, ο Brosnan, ο Connery ή ο Craig; Δεν παίρνω θέση γιατί ίσα που πρόλαβα να δω το «Licence to Kill».

ΤΕΤΑΡΤΗ

Σειρά: Είδα το τρίτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν του «Westworld». Η Clementine με έχει ακόμα στο περίμενε.

Ταινία: «John Wick 3». Καλός ο Rambo, αλλά θα πρέπει να έχω κι εναλλακτικές.

13033: Μετακίνηση 6. Αρχίζω και ψάχνω τις διαθέσιμες επιλογές μου για κατοικίδιο. Βρίσκομαι ανάμεσα σε μια αράχνη και τον Godzilla.

Φαγητό: Ανοίγω το τρίτο τάπερ με μπιφτέκια.

Βιντεοκλήση: Σημερινό θέμα συζήτησης: H Ursula Andres, η Caterina Murino, η Denise Richards ή η Eva Green είναι το πιο ωραίο bond girl; Ψηφίζω Denise Richards. Δεν έχω δει ακόμα το «The World is Not Enough». Έχω δει, όμως, την Denise Richards κι αυτό μου φτάνει.

ΠΕΜΠΤΗ

Σειρά: Ξεκίνησα το «Black Sails». Το παίζω δύσκολος στην Clementine.

Ταινία: «Men in Black International». Είπα να δω μια πιο ανάλαφρη ταινία μπας και ηρεμήσω, αλλά άστο... ας μην κάνω καλύτερα spoiler.

13033: Δεν βγαίνω έξω. Βλέπω «Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν» και στο καπάκι «Godzilla ΙΙ» πριν κάνω την τελική επιλογή.

Φαγητό: Ανοίγω το τέταρτο τάπερ με μπιφτέκια.

Βιντεοκλήση: Σήμερα η κουβέντα πάει στα αυτοκίνητα. Η Aston Martin DB5 κερδίζει με ομοφωνία. Την είδα εχθές στο «Skyfall».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σειρά: Τελείωσα την πρώτη σεζόν του «Black Sails». Έκανα unfollow και στο καπάκι follow την Clementine. Ίσως δεν είχε δει τόσο καιρό το follow μου.

Ταινία: Βλέπω το «Suntan». Σκέφτομαι το La Luna και τις παραλίες της Αντιπάρου και συνειδητοποιώ πως με βάση την μέχρι τώρα κατάσταση του ιού στον πλανήτη, δύσκολα θα πάω διακοπές το καλοκαίρι. Θέλω απελπισμένα να δω ξανά μια action movie. Διαλέγω μερικές και τις αποθηκεύω στο προφίλ μου στο Novaflix.

13033: Μετακίνηση 6. Βγαίνω με τον Godzilla στο πάρκο.

Βιντεοκλήση: Επαναφέρω το θέμα με το ποιος είναι ο καλύτερος Bond στην κουβέντα. Στηρίζω τον Connery.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Σειρά: Είδα την μισή δεύτερη σεζόν του «Black Sails» και το τέταρτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν του «Westworld». Έκανα follow την Evan Rachel Wood, που υποδύεται την Dolores. Mε έκανε follow back. Clementine πάρ’ το απόφαση. ΤΕ-ΛΕΙ-Ω-ΣΑ-ΜΕ.

Ταινία: Βλέπω ταυτόχρονα σε smartphone, pc και τηλεόραση μέσω της εφαρμογής Android TV το «Hell Boy: Rise of the Blood Queen», το «X-Men: Dark Phoenix» και το «Spider-Man: Μακριά Από Τον Τόπο Του». Δεν θα αντέξω πολλές μέρες ακόμα στο σπίτι.

13033: Μετακίνηση 6. Ο Godzilla γαβγίζει στο σκυλί του γείτονα.

Φαγητό: Ξέχασα να φάω εχθές. Αναπληρώνω το κενό ανοίγοντας το πέμπτο και το έκτο τάπερ με μπιφτέκια.

Βιντεοκλήση: Με παίρνει τηλέφωνο ο Craig και μου ζητάει να το ξανασκεφτώ.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Στέλνω «6» στο 13033 και βγάζω τον Godzilla με την Dolores στο πάρκο. Όταν επιστρέφω στο σπίτι συναντάω τον Sean Connery και τον Daniel Craig. Τσακώνονται για το ποιος είναι καλύτερος όσο τρώνε τα μπιφτέκια από το ψυγείο μου.