ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Στα... σαλόνια το Πειραματικό

Στα... σαλόνια το Πειραματικό

Στα... σαλόνια το Πειραματικό

Την άνοδο στην Α1 για πρώτη φορά στην ιστορία του εξασφάλισε το Πειραματικό. Τα κορίτσια της Μαρίας Δεληγιάννη επικράτησαν του ΖΑΟΝ με 3-0 και από τη νέα χρονιά θα βρίσκονται στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας. Οι Δεληγιάννη, Σάκκουλα και Κιόση μιλούν στο gazzetta.gr για τον μεγάλο θρίαμβο.

Μετά τον Επίκουρο και την Α1 Ανδρών και το Πειραματικό στις γυναίκες καταφέρνει να ανέβει για πρώτη φορά στην ιστορία της στα μεγάλα σαλόνια. Τα κορίτσια της Μαρίας Δεληγιάννη κατάφεραν να επικρατήσουν του ΖΑΟΝ με 3-0 και χωρίς ήττα πανηγύρισαν την μεγάλη πρόκριση στην Α1 Γυναικών. Μια πραγματικά ιστορική στιγμή για την συγκεκριμένη ομάδα.  

Δεληγιάννη: «Στόχος να είμαστε ανταγωνιστικοί»

Το gazzetta.gr μίλησε με την προπονήτρια της ομάδας Μαρία Δεληγιάννη και τις Ελένη Κιόση και Χαρά Σάκκουλα για την ιστορική αυτή στιγμή του Πειραματικού. Η τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν έκρυψε πως στόχος δεν είναι να μείνουν στην κατηγορία, αλλά να είναι ανταγωνιστικοί, ενώ εξήρε την προσπάθεια των Αργύρη Καραμάνη και Αχιλλέα Μαυρομάτη. Αναλυτικά τόνισε: «Για εμένα όπως και για τους κυρίους Καραμάνη και Μαυρομάτη ήταν ένα όνειρο από τότε που ξεκίνησαμε στο Β' Τοπικό. Το όνειρο πραγματοποιήθηκε σήμερα και με την φιέστα αυτή που έγινε και που δεν έχει ξαναγίνει θα μας μείνει χαραγμένο για πάντα στη μνήμη μας».

Υπήρξε κάποια στιγμή που να φοβηθήκατε;

«Η ομάδα αυτή με τις παίκτριες που είχαμε ήταν εξαιρετική, δεν είχα αμφιβολίες πως θα τα καταφέρναμε. Βέβαια δεν μπορούσες να υπολογίσεις τραυματισμούς, ωστόσο επαναλαμβάνω ήταν μια ολοκληρωμένη ομάδα και καταφέραμε να ανέβουμε. Μέχρι να φτάσει και η σημερινή μέρα πάντα υπήρχε το άγχος, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Τερματίσαμε με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο στην κανονική διάρκεια και δείξαμε πως ήμασταν καλύτερη ομάδα από τις υπόλοιπες».

Που στηρίχθηκε το Πειραματικό για να μπορέσει να ανέβει;

«Η ομάδα αυτή είναι μία οικογένεια. Θέλω τα παιδιά που έρχονται να την νιώθουν σαν δική τους. Και αυτό γινόταν. Για να φτιαχτεί μια καλή ομάδα χρειάζεται και καλούς αθλητές και λεφτά και εμείς είχαμε τον συνδυασμό».

Ο στόχος πλέον ποιος είναι για τη νέα χρονιά και αν εσείς θα είσαστε στον πάγκο;

«Για να πω την αλήθεια η σκέψη μας ήταν στο να ανέβουμε στην Α1. Πλέον στόχος μας είναι να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί, όχι απλά να είμαστε στο πρωτάθλημα. Όσο για εμένα θα είμαι και τη νέα χρονιά στην ομάδα».

Θα θέλατε να σχολιάσετε το θέμα που προέκυψε με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Στέλιος Προσαλίκας και τα οποία ενέπλεκαν την παραίτηση της Σοφίας Αγγελάκη με το όνομά σας;

«Όχι δεν θα ήθελα να κάνω κανένα σχόλιο. Δεν αξίζει πραγματικά να κάνω κάποιο σχόλιο».


Σάκκουλα: «Ομάδα πρότυπο»

Στην πολύ μεγάλη της καριέρα έχει κατακτήσει τα πάντα εντός συνόρων, ωστόσο φέτος μετά τον Παναθηναϊκό αποφάσισε να αφήσει τα σαλόνια της Α1 για την Α2 και το Πειραματικό. Ωστόσο η Α2 είναι μικρή για την ιστορία της Χαράς Σάκκουλας που γρήγορα γρήγορα επιστρέφει εκεί που πραγματικά αξίζει. Η ακραία της ομάδας της Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για ομάδα πρότυπο και δεν έκρυψε πως θα ήθελε να μείνει και τη νέα χρονιά στο Πειραματικό. Αναλυτικά η 37χρονη ακραία μας τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό να βάζεις έναν στόχο από το Αύγουστο και στο τέλος να τα καταφέρνεις. Είμαστε πολύ χαρούμενες μετά από μία πολύ καλή δουλειά όλη την χρονιά να καταφέρουμε να ανεβάσουμε όλοι μαζί το Πειραματικό στην Α1. Πραγματικά άξιζε να είμαστε εκεί».

Ποιο ήταν το... όπλο αυτής της ομάδας;

«Το όπλο ήταν η χημεία ανάμεσα στην ομάδα που την αποτελούσαν νέες σε συνδυασμό με έμπειρες αθλήτριες. Υπήρξε ένα πολύ καλό κλίμα. Εμείς πήραμε από τον ενθουσιασμό από τις μικρές και αυτές από την εμπειρία μας. Πολύ καλή δουλειά και το προπονητικό τιμ και όλοι στην ομάδα δούλεψαν για το καλό».

Η επόμενη μέρα και για την ομάδα και για εσένα ποια θα είναι;

«Ο σχεδιασμός έγινε με την προϋπόθεση να ανέβει στην Α1 και να έχει κάποιες βάσεις. Αυτό ήταν μία πρωτοπορία του Αργύρη. Λίγοι συνδυάζουν την ομάδα για τον επόμενο χρόνο.
Όσο για εμένα, εγώ θα ήθελα να μείνω στην ομάδα, είμαι απόλυτα ικανοποιημένη με αυτά που έχω ζήσει. Είναι μία επαγγελματική ομάδα, χωρίς να χάνει καθόλου από το συναίσθημα. Είναι μια ομάδα πρότυπο σε κάθε της λεπτομέρεια. Αυτό φάνηκε και από την γιορτή που ετοίμασαν  για την άνοδο».

Που αφιερώνεις την άνοδο αυτή;

«Ήταν μία προσωπική νίκη, καθώς δεν ήξερα αν θα μπορώ να παίξω μετά την επέμβαση. Θα ήθελα να την αφιερώσω στους ανθρώπους που με πίστεψαν. Την αφιερώνω στον Αργύρη, το προπονητικό τιμ και φυσικά στις συμπαίκτριές μου».

Κιόση: «Δεν έχω ζήσει τέτοια φιέστα»

Παρά την μεγάλη καριέρα της στα σαλόνια της Α1, η Ελένη Κιόση αγωνιζόμενη εκτός των άλλων και στον Ολυμπιακό, δεν πανηγύρισε κάποιο πρωτάθλημα. Αυτό ήταν το πρώτο για την βασική διαγώνιο της Εθνικής ομάδας και φυσικά δεν θα μπορούσε να κρύψει την χαρά της για την επιτυχία αυτή. Αρχικά η 25χρονη παίκτρια μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την φιέστα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τόσα χρόνια που παίζω στην Α1 ποτέ δεν έχω δει τέτοια φιέστα με αυτή που ζήσαμε σήμερα. Όλα ήταν υπέροχα».

Τι σημαίνει για εσένα αυτή η χρονιά;

«Ο στόχος ήταν αυτός να ανέβουμε. Ο καθένας κάνει μια επιλογή. Είδα τους ανθρώπους που είχαν πολύ καλές ιδέες για το άθλημα, έμαθα το ποιες θα είναι οι συμπαίτριές μου και αποφάσισα να έρθω. Σίγουρα είμαι απόλυτα ικανοποιημένη για την απόφασή μου, καθώς όλα πήγαν όπως τα είχαμε σχεδιάσει».

Που στηρίχθηκε η ομάδα για να ανέβει;

«Ήμασταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Λειτούργησε πολύ καλά συνολικά σε όλους τους τομείς. Υπήρξε εξαιρετικό κλίμα, ενώ όλοι είχαμε τον ίδιο στόχο. Υπήρχε φυσικά και πολύ ταλέντο κάτι που φάνηκε όλη τη χρονιά».

Φοβήθηκες σε κάποιο σημείο ότι δεν τα καταφέρνατε;

«Δεν είναι του στυλ μου να φοβάμαι. Ο φόβος δεν σε οδηγεί κάπου».

Η επόμενη μέρα για την Ελένη Κιόση ποια είναι;

«Η επόμενη μέρα είναι να πάω να γλεντήσω αρχικά για την άνοδο και μετά να μαζέψω τα πράγματά μου και να πάω στην Εθνική».

Το πρόβλημα με το δημόσιο έχει λυθεί;

«Ναι έχει λυθεί το θέμα με το δημόσιο, όπως είπα τώρα θα ασχοληθώ με την Εθνική και μετά θα αποφασίσω το τι θα κάνω για την συνέχεια».

Μια που ανέφερες την Εθνική. Πόσο πιστεύεις ότι θα βοηθήσει ο Τζιοβάνι Καπράρα;

«Είμαι πολύ μικρή αθλήτρια για να πω τι περιμένω από έναν τόσο μεγάλο προπονητή. Χαίρομαι πάρα πολύ που θα συνεργαστώ μαζί του και ελπίζω να κερδίσω πράγματα και πάντα αυτό κάνω. Εδώ θέλω να πω κάτι για την Εθνική. Πρέπει να δώσουμε τις ευκαιρίες στα νέα κορίτσια και να πιστέψουμε σε αυτή την ομάδα. Δεν θέλω να ακούω πως η Εθνική δεν έχει μέλλον».

Τα αποτελέσματα
Τετάρτη 5/5
ΣΑ Πειραματικού – ΖΑΟΝ  3-0 (25-10, 25-18, 25-16)
Παρασκευή 7/5
ΖΑΟΝ – ΣΑ Πειραματικού 0-3 (6-25, 8-25, 13-25)
Σάββατο 8/5
ΣΑ Πειραματικού – ΖΑΟΝ 3-0 (25-10, 25-12, 25-7)

Το ρόστερ του Πειραματικού

Σ.Α. ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ

6ο χλμ Θέρμης, Χαριλάου
Πρόεδρος: Αργύρης Καραμάνης

1. Βάσω Καραντάσιου 1973 1.84 Α Βριλλίσια                                                                                                                                               
4. Αλίκη Κωνσταντινίδου 1989 1.82 Κ Πειραματικό                    
5. Τάνια Μαυροματίδου 1983 1,80 Πειραματικό                                                                     
6. Ελένη Κιόσση 1985 1.87 Δ Ηρακλής                                                                                                  
7. Ιωάννα Λιάλια 1981 1.80 Δ Πειραματικό
8. Ζωή Σκόνδρα 1986 1.75 Λ Πειραματικό              
10. Μαρία Οικονομίδου 1992 1.88 Κ Πειραματικό
11. Μαρία Γάτση 1993 1.84 Α Επίκουρος
12. Λίτσα Χατζηεφραίμογλου 1975 1.78 Π Πειραματικό                   
13. Νικόλ Γερακοπούλου 1985 1.75 Α Πειραματικό                 
15. Κατερίνα Τζίμου 1975 1.78 Π Ανατόλια                   
17. Ορδουλίδου Ροδή 1979 1.80 Κ Πειραματικό
18. Χαρά Σάκκουλα 1973 1.80 Α Παναθηναϊκός

Προπονήτρια: Μαρία Δεληγιάννη
Βοηθός προπονητή: Στέφανος Μητράκας
Γυμναστής: Παναγιώτης Ιωακειμίδης
Ιατρός: Μανώλης Παπακώστας
Φυσιοθεραπευτής: Γιάννης Χρήστου