Όταν ο Κέβιν Τζόνσον έκανε πόστερ τον Χακίμ Ολάζουουν και η... εκδίκηση του «Dream»! (vid)

Όταν ο Κέβιν Τζόνσον έκανε πόστερ τον Χακίμ Ολάζουουν και η... εκδίκηση του «Dream»! (vid)

bet365

Πριν από ακριβώς 16 χρόνια ο Κέβιν Τζόνσον είχε πραγματοποιήσει ένα από τα πιο δύσκολα καρφώματα στα playoffs μπροστά από τον Χακίμ Ολάζουον! Βέβαια δεν άργησε να έρθει η... εκδίκηση!

Συγκεκριμένα ήταν το 4ο ματς για τα ημιτελικά της Δυτικής Περιφέρειας μεταξύ των Χιούστον Ρόκετς και των Φοίνιξ Σανς στην «America West Arena» της Αριζόνα.

Το σκορ ήταν 2-1 για τους «Ήλιους» έχοντας κερδίσει δύο ματς μέσα στο Χιούστον και αν μη τι άλλο η ψυχολογία ήταν στα ύψη. Κάτι που αποτυπώθηκε από μία και μόνο φάση! Ο Κέβιν Τζόνσον έμελλε να πραγματοποιήσει ένα από τα πιο ιστορικά καρφώματα στην ιστορία των playoffs! Αρχικά ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Κένι Σμιθ ενώ στη συνέχεια δεν πτοήθηκε καθόλου από την προσπάθεια του Χακίμ Ολάζουον να τον ανακόψει.

«Πάτησε» γερά και παρά την διαφορά των 28 πόντων που τους χώριζαν (1.85μ,. ο Τζόνσον και 2.13μ. ο Ολάζουον) κάρφωσε μέσα στο πρόσωπο του Χακίμ που προσπάθησε μάταια να τον ανακόψει! Αν μη τι άλλο πανηγυρίστηκε έντονα το εν λόγω κάρφωμα, ωστόσο έμελλε να υπάρχει και συνέχεια.

Ο «Dream» όχι μόνο δεν ξέχασε αυτό το κάρφωμα που τον... έκανε πόστερ, αλλά ήταν έτοιμος να πάρει και τη μεγάλη εκδίκηση. Και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα! Στο αμέσως επόμενο ματς, μόλις δύο μέρες αργότερα, ο Τζόνσον προσπάθησε να καρφώσει στον αιφνιδιασμό αλλά ο Ολάζουον είχε πάρει τα βήματά του και τον φιλοδώρησε με ένα μεγαλοπρεπέστατο μπλοκ στέλνοντας την μπάλα στις εξέδρες!

Για την ιστορία οι Ρόκετς και ο Χακίμ είχαν πάρει τη πρόκριση στους τελικούς με 4-3 νίκες κατακτώντας στη συνέχεια και το πρωτάθλημα του ΝΒΑ.

Ποιος θυμάται αυτές τις φάσεις;

Το κάρφωμα του Κέβιν Τζόνσον...

...και η εκδίκηση του Ολάζουουν με την τάπα

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα