Το πιο τρελό ματς του αιώνα και το φοβερό τρίποντο του Κέτσμαν στον τελικό της Αδριατικής Λίγκας! (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Το πιο τρελό ματς του αιώνα και το φοβερό τρίποντο του Κέτσμαν στον τελικό της Αδριατικής Λίγκας! (vids)

bet365

Πριν από ακριβώς 10 χρόνια ο Ντούσαν Κέτσμαν έγραφε ιστορία στον τελικό της Αδριατικής Λίγκας χαρίζοντας στην Παρτίζαν το τρόπαιο με τρίποντο σε «νεκρό» χρόνο από τη μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη!

Είναι από τα φινάλε των αγώνων που λες «αυτά δεν γίνονται!» Κι όμως, γίνονται! Για την ακρίβεια έγιναν πριν από ακριβώς 10 χρόνια! Ήταν ο τελικός της Αδριατικής Λίγκας μεταξύ της Παρτίζαν και της Τσιμπόνα στην «Zagreb Arena» της Κροατίας. Το ματς ήταν δραματικό και είχε οδηγηθεί στην παράταση.

Ο Λόρενς με 0/2 βολές χάνει την ευκαιρία να δώσει στην ομάδα του μαξιλαράκι ασφαλείας και το σκορ παρέμεινε 72-71 υπέρ της Παρτίζαν με 7 δευτερόλεπτα για το τέλος. Η Τσιμπόνα «έσπασε» το «zone press» των Σέρβων και ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, νυν παίκτης της Γιούτα Τζαζ, ευστόχησε σε τρίποντο από τη γωνία για το 72-74 με 0.6'' για το τέλος.

Όλοι νόμιζαν ότι ο τελικός κρίθηκε και ότι το τρόπαιο πήγε στην Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ. Αμ, δε! Την ώρα που οι παίκτες του Περάσοβιτς είχαν γίνει ένα κουβάρι και πανηγύριζαν, ο Ντούσαν Κέτσμαν πέταξε τη μπάλα πίσω από το κέντρο και την έστειλε... συστημένη στο καλάθι των Κροατών και χάριζε στην Παρτίζαν το τρόπαιο της Αδριατικής Λίγκας.

Από τα πιο συγκλονιστικά φινάλε στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ!

 

ABA LIGA Τελευταία Νέα