Μαγκιά του Ολυμπιακού, μαγκιά του κόσμου του ΠΑΟΚ!

Μιχάλης Τσαμπάς
Μαγκιά του Ολυμπιακού, μαγκιά του κόσμου του ΠΑΟΚ!

bet365

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για τον Ολυμπιακό που πέρασε θριαμβευτικά από την Τούμπα, αλλά και για τον κόσμο του ΠΑΟΚ που πέτυχε... την δική του νίκη!

Build A Bet στο Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ. Ένας αγώνας – πολλές αγορές – ένα στοίχημα. |21+

Αν η... καλή μέρα από το πρώτο ματς φαίνεται, τότε όσο αφορά την ατμόσφαιρα που είδαμε το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα, έχουμε λόγους να αισιοδοξούμε για τα επόμενα 4 «ραντεβού» ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό που σε ορίζοντα διμήνου πρόκειται να δώσουν τα δύο club. Tόσο στο Κύπελλο Ελλάδος, όσο και στα play off της Σούπερ Λίγκας, εκεί που φέτος για πρώτη φορά θα κριθεί ο τίτλος του πρωταθλήματος!
Η Τούμπα ήταν... καμίνι, η Τούμπα φλέγονταν μεταφορικά, αλλά κυριολεκτικά σε ορισμένα χρονικά διαστήματα, αλλά σε καμία περίπτωση ούτε ακρότητες υπήρξαν, ούτε τέθηκε σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των πρωταγωνιστών. Υπό αυτή την έννοια ο κόσμος του ΠΑΟΚ αξίζει τα συγχαρητήρια για τον τρόπο που ανταποκρίθηκε σε μια αναμέτρηση που εδώ και πολλούς μήνες «είναι στο κόκκινο», αλλά και στους ανθρώπους του Δικεφάλου του Βορρά που συνεχώς, ειδικά τα τελευταία 24ωρα με κάθε τρόπο επικοινωνούσαν το πως όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά οφείλουν να προστατεύσουν την ομάδα τους. Το αν είμαστε... ρομαντικοί να περιμένουμε ανάλογες βραδιές, όσο αφορά την ατμόσφαιρα και στα επόμενα 4 παιχνίδια του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ «θα φανεί στο χειροκρότημα».
Η αρχή πάντως έγινε και οι... Κασσάνδρες (που λίγο-πολύ όλοι βρεθήκαμε στο ρόλο αυτό) διαψεύστηκαν. Κι επειδή ίσως υπαρξουν ενστάσεις και αστερίσκοι για τα πανό, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Μακάρι το κεφάλαιο «γηπεδική βία» να περιορίζονταν μόνο σε πανιά και μπογιές. Αγωνιστικά η νύχτα της Κυριακής, αλλά και οι επόμενες ημέρες ανήκουν στον Ολυμπιακό. Βρήκε ένα γκολ... δανεικό από πέρσι (το αυτογκόλ του Βούκοβιτς στο Φάληρο, έδωσε σκυτάλη στο αυτογκόλ Γιαννούλη στην Τούμπα) κι έφυγε νικητής στο πιο κομβικό σημείο του πρωταθλήματος καθώς μόλις μια αγωνιστική πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου πήγε την διαφορά από τον ΠΑΟΚ στο +5.
Είναι ικανή να δώσει πρωτάθλημα; Θα είναι «άμπαλος» να βάλει κανείς το χέρι του στην φωτιά όταν έχουμε να δούμε ακόμη δύο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και πολλά ακόμη ντέρμπι των δύο διεκδικητών του τίτλου με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Αρη και πιθανότατα τον ΟΦΗ. Αν είναι ικανή να δώσει ώθηση τίτλου; Προφανώς και ναι. Θα είναι ψεύτης όποιος στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο πει ότι δεν έχει... αέρα στα πανιά του, μεγαλύτερο από αυτό που είχε ως το απόγευμα της Κυριακής. Θα είναι επίσης εξίσου ψεύτης όποιος στο στρατόπεδο των νταμπλούχων δεν παραδεχτεί ότι το -5 είναι ένα σοκ της τελευταίας στιγμής αφού στην χειρότερη δούλευαν το σενάριο των -2.
Όμως η ζωή συνεχίζεται και το... καλό τώρα αρχίζει. Ή για την ακρίβεια στις αρχές Μαρτίου. Οι Πειραιώτες μπορεί να το «πήγαν όσο πήγαινε» την περασμένη Πέμπτη με την Άρσεναλ και οι περισσότεροι είχαν εύλογα την απορία πόσο μπορεί αυτή η ομάδα να αντέξει στην Τούμπα. Βλέποντας κανείς τον 36χρονο Βαλμπουενά να κάνει αυτό το ματς ή έστω στο μεγαλύτερο διάστημά του, πήρε απαντήσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» και με σωστό αγωνιστικό πλάνο και με σύμμαχο την τύχη στην φάση του 0-1, αλλά και με την τεχνολογία στο πλευρό τους στην ακύρωση του γκολ του Βαρέλα πήραν αυτό που ήθελαν και εκτός των προφανέστατων κερδών, «αγόρασαν» και ψυχολογία ενόψει της ρεβάνς στο Λονδίνο.
Ο ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρα ο μεγάλος χαμένος της βραδιάς. Ακόμη ένα ντέρμπι που αδυνατεί να κερδίσει φέτος, παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων κι έδειξε πως η παρένθεση στα δύο ματς με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο, δεν άλλαξαν οριστικά μια εικόνα που έχει προβληματίσει εδώ και καιρό τον κόσμο του. Ο Άμπελ Φερέιρα πήρε... χαμηλό βαθμό και για το πως εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ από την αρχή του αγώνα, αλλά κυρίως για τον τρόπο που δεν αντέδρασε μετά το αυτογκόλ του Γιαννούλη.
Ειπώθηκαν πολλά ήδη μετά το ματς, θα γραφτούν πολλά περισσότερα τις επόμενες μέρες, για τον Δικέφαλο του Βορρά που οφείλει να... σηκωθεί όρθιος και να διεκδικήσει και φέτος τον τίτλο γνωρίζοντας ότι αυτή την φορά θα μπει στην τελική ευθεία όχι από την pole position, αλλά από αρκετά μέτρα πιο πίσω. Τόσα όσο και το -5.
Και για επίλογο δύο κουβέντες για την διαιτησία του Στίλερ. Οι στιγμές που μαζεύει γύρω του «κόσμο και κοσμάκη» και εξηγεί χωρίς κραυγές τον λόγο που ακυρώνει το γκολ του Βαρέλα είναι για να διδάσκεται σε σεμινάριο. Μεγαλύτερο κέρδος βέβαια για το ποδόσφαιρο μας θα είναι όταν δούμε κάτι ανάλογο με ρέφερι που θα έχει ελληνικό διαβατήριο. Τότε ναι θα έχει γίνει βήμα μπροστά...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα