Το «δεν χάνω από κανέναν» του ΠΑΟΚ μοιάζει πιο δυνατό από το 0/4!

Μιχάλης Τσαμπάς
Το «δεν χάνω από κανέναν» του ΠΑΟΚ μοιάζει πιο δυνατό από το 0/4!

bet365

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για το ντέρμπι του Φαλήρου και το πως ο ΠΑΟΚ, που δεν ήταν καλύτερος από τον Ολυμπιακό... χτίζει μέταλλο στην λογική «δεν χάνω ακόμη και στην κακή μου μέρα».

Μάιντς - Άιντραχτ με Live Streaming* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Με μια πρόχειρη... βόλτα στα social media καταλαβαίνει κανείς πως η δημοφιλέστερη ατάκα της εποχής είναι το «πως τους πετσόκοψες έτσι ρε...» και ο καθένας συμπληρώνει όποιο όνομα επιθυμεί.

Μπορεί η ταινία το «Μικρό ψάρι», όπου ακούγεται κι αυτή η θρυλική ατάκα να βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2014, δηλαδή περίπου έξι χρόνια πίσω, αλλά για έναν «περίεργο λόγο»... σπάει τα ταμεία στο φινάλε του 2019. Ένα χρόνο κάλλιστα θα μπορούσε να την απολαμβάνει και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ακούγοντας τους φίλους του ΠΑΟΚ μετά το φινάλε του πρώτου γύρου να του λένε «πως τους πετσόκοψες έτσι ρε Ραζβάν;».

Ο Ρουμάνος τεχνικός που εσχάτως απολαμβάνει και το νέκταρ της επιτυχίας μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας, πέρσι τέτοια εποχή είχε κατά σειρά πάρει το «σκαλπ» από ΑΕΚ, Άρη, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ουσιαστικά ήταν το μεγάλο και ηχηρό μήνυμα πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει αντίπαλο και καλπάζει προς τον τίτλο. Σύμφωνοι. Το κάθε ματς μπορεί να έχει την δική του ανάγνωση, όπως για παράδειγμα η «μαγική εικόνα» του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, αλλά η νίκη είναι πάντα νίκη. Από την άλλη φέτος, ο διάδοχός του στον πάγκο των πρωταθλητών, ο Αμπελ Φερέιρα δεν μπορεί να καμαρώνει για κάτι ανάλογο.

Βασικά δεν μπορεί να καμαρώνει για καμία νίκη στα παιχνίδια με τους άλλους «μεγάλους» του πρωταθλήματος, είτε αφορά αυτό με τον συμπολίτη Άρη, είτε αυτά με τις ομάδες της Αθήνας. Μάλιστα κυρίως κόντρα σε Άρη και Παναθηναϊκό, στην Τούμπα, η τύχη φάνηκε κάτι παραπάνω από γενναιόδωρη μαζί του. Κάπως έτσι όμως το αήττητο σερί διευρύνεται.

Τα 47 παιχνίδια έφτασε ο ΠΑΟΚ που αγνοείται το... πικρό ποτήρι της ήττας. Κι αν οι στατιστικολόγοι του μέλλοντος θα κάνουν την δουλειά τους με αυτό το σερί, που ποιος ξέρει που θα σταματήσει, ο Πορτογάλος προπονητής και οι παίκτες του θα κάνουν την δική τους δουλειά επί του παρόντος.

Ο Δικέφαλος δεν ήταν καλύτερος από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Για την ακρίβεια ήταν χειρότερος, αλλά έφυγε... στεγνός. Ούτε τώρα ηττημένος και αυτό είναι που στο τέλος της βραδιάς μετράει διπλά και τριπλά. Μπορεί οι δύο ομάδες να συνεχίζουν να πορεύονται μαζί βαθμολογικά και να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Τούμπα, αλλά και για τα πλέι οφ, αλλά είναι ξεκάθαρο πως το ψυχολογικό αβαντάζ έχει... ασπρόμαυρο χρώμα.

Αυτό το «δεν χάνω από κανέναν, ούτε στην κακή μου μέρα» μη το υποτιμάτε, ειδικά όσο το ένα αήττητο ματς διαδέχεται το άλλο. Ο ΠΑΟΚ έφτιαξε μέταλλο, ο αντίπαλος δεν γίνεται πλέον να μην το έχει κι αυτό στο μυαλό του και όταν φτάσει η ώρα που και ο βαθμός ακόμη θα έχει την δική του μεγάλη αξία, όλα θα παίζουν ρόλο.

Το βέβαιο είναι ότι το ντέρμπι του Φαλήρου που και ρυθμό είχε και ένταση είχε και... γκρίνια είχε αποτελεί ένα καλό «πρώτο πιάτο» για τις δικές τους μάχες στην συνέχεια.


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα