Η φοβερή γκραν-γκινιόλ βραδιά που ο Γκέρβιν έγινε πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ αντί του Τόμπσον! (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Η φοβερή γκραν-γκινιόλ βραδιά που ο Γκέρβιν έγινε πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ αντί του Τόμπσον! (vid)

bet365

Πριν από ακριβώς 42 χρόνια, έμελλε να «γραφτεί» μια... περίεργη, όσο και εντυπωσιακή βραδιά στο ΝΒΑ και πιο συγκεκριμένα σε δύο γήπεδα για τα τελευταία ματς της regular season.

Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Την σεζόν 1977-78, οι Τζορτζ Γκέρβιν των Σαν Αντόνιο Σπερς και Ντέιβιντ Τόμπσον των Ντένβερ Νάγκετς ήταν εκείνοι που διεκδικούσαν τον τίτλο του καλύτερου σκόρερ στο ΝΒΑ.

Η βραδιά της 9ης Απριλίου 1978 έμελλε να εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω από... δραματική όσον αφορά το σασπένς για τον καλύτερο σκόρερ του πρωταθλήματος, αλλά συνάμα και εντυπωσιακή με τον τρόπο τον οποίο ολοκληρώθηκε.

Αρχικά στην «Cobo Arena» του Ντιτρόιτ, οι Πίστονς υποδέχονταν τους Νάγκετς και ο Τόμπσον έπρεπε να κάνει... πράγματα και θαύματα για να κλέψει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Και τα... έκανε! Στα 43 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ σημείωσε 73 πόντους (28/38 σουτ, 17/20 βολές) και έφτασε στους 2.172 πόντους σε 80 ματς. Όπερ και σημαίνει 27,15 κατά μέσο όρο. Λίγοι ήταν εκείνοι που πίστεψαν ότι ο τίτλος δεν θα πήγαινε στα χέρια του παίκτη του Ντένβερ.

Το γιατί; Ο Τζορτζ Γκέρβιν έπρεπε να σημειώσει 58 πόντους στο ματς των Σπερς με τους Νιου Όρλεανς Τζαζ στο «Louisiana Superdome»! Ειδάλλως ο τίτλος (μιας και πρώτος σκόρερ χρίζεται αυτός με τον καλύτερο μέσο όρο και όχι με τον συνολικό αριθμό) θα πήγαινε στα χέρια του Τόμπσον. Ο Γκέρβιν ωστόσο ήταν αποφασισμένος! Τελείωσε το παιχνίδι με 63 πόντους (23/49 δίποντα, 17/20 βολές) σε μόλις 33 λεπτά και στη συνέχεια ο Νταγκ Μο τον απέσυρε στον πάγκο!

Αυτό ήταν! Ο Γκέρβιν έφτασε τους 27,22 πόντους κατά μέσο όρο εκείνη τη σεζόν και κάπως έτσι πήρε στο... νήμα τον τίτλο του καλύτερου σκόρερ!

 

NBA Τελευταία Νέα