Όταν οι Μπακς «έκλεψαν» από τους Σανς τον Τζαμπάρ με το... γύρισμα του κέρματος! (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Όταν οι Μπακς «έκλεψαν» από τους Σανς τον Τζαμπάρ με το... γύρισμα του κέρματος! (vid)

bet365

Συμπληρώνονται 51 χρόνια από τη μέρα που οι Μιλγουόκι Μπακς έμελλε να... αλλάξουν την ιστορία τους κερδίζοντας στο στρίψιμο του κέρματος το νούμερο «1» του draft επιλέγοντας τον Λιού Άλτσιντορ, κατά κόσμο... Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Γίνεται ένα κέρμα να καθορίσει την ιστορία των ομάδων στο ΝΒΑ; Κι, όμως έγινε!

Στις 19 Μαρτίου 1969 οι Μιλγουόκι Μπακς είδαν τη... θεά τύχη να τους κλείνει το μάτι παίρνοντας τη δυνατότητα να επιλέξουν στην κορυφή του draft το μεγαλύτερο όνομα του κολεγιακού πρωταθλήματος, έχοντας οδηγήσει το UCLA σε τρία σερί πρωταθλήματα. Τον... Λιού Άλτσιντορ ή αν προτιμάτε τον μεγάλο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ προτού ασπαστεί το Ισλάμ και αλλάξει το όνομά του.

Τότε τα δύο πρώτα νούμερα του draft πήγαιναν στις δύο ομάδες που είχαν τερματίσει τελευταίες στις δύο περιφέρειες. Και την σεζόν 1967-68 ήταν οι Μιλγουόκι Μπακς στην Ανατολή και οι Φοίνιξ Σανς στην Δύση. Στη συνέχεια το νούμερο «1» κληρωνόταν με... στρίψιμο του νομίσματος. Κάπως έτσι τα «Ελάφια» έμελλε να αλλάξουν την ιστορία τους και να αποκτήσουν έναν παίκτη που τους οδήγησε στο ένα και μοναδικό πρωτάθλημα της ιστορίας τους δύο χρόνια αργότερα (1971).

Πάντως πόσο διαφορετικά θα μπορούσε να είχε γραφτεί η ιστορία... Δηλαδή οι Σανς να ήταν εκείνοι που θα είχαν κερδίσει στο στρίψιμο του νομίσματος και όχι Μπακς! Και κοιτάξτε τι είχε γίνει. Το Φοίνιξ είχε επιλέξει στο νούμερο «2» τον Νιλ Ουόκ, έναν σέντερ από το κολέγιο της Φλόριντα, ο οποίος δεν έκανε κάποια... σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ! Αγωνίστηκε σε Φοίνιξ Σανς, Νιου Όρλεανς Τζαζ και Νιου Γιορκ Νικς έχοντας στο ενεργητικό του 568 ματς με 12,6 πόντους και 7,7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Μάλιστα βρέθηκε και στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Ιταλία με τη φανέλα της Βενέτσια και στο Ισραήλ με τη φανέλα της Χάποελ Ραμάτ Γκαν.

 

NBA Τελευταία Νέα