Ολυμπιακός: Σαν σήμερα το τρίποντο του Πρίντεζη που «σκότωσε» την Μπαρτσελόνα! (vids)

Αντωνία Σπανού
Ολυμπιακός: Σαν σήμερα το τρίποντο του Πρίντεζη που «σκότωσε» την Μπαρτσελόνα! (vids)
Ο Γιώργος Πρίντεζης, σαν σήμερα το 2015, έβαλε το μεγαλύτερο τρίποντο της καριέρας του κόντρα στην Μπαρτσελόνα και έστειλε τον Ολυμπιακό σε ακόμα ένα Final 4.

Μια μοναδική στιγμή βίωσαν όλοι στον Ολυμπιακό και φυσικά όσοι ήταν στο ΣΕΦ στα playoffs της Euroleague το 2015. Στις 23/4/2015 ήταν το Game 4 της σειράς των playoffs με την Μπαρτσελόνα, το σκορ της σειράς ήταν ήδη στο 2-1 και ο Ολυμπιακός ήταν μια ανάσα από την πρόκριση. Το πως το έκανε ήταν και πάλι ιστορικό, ήταν και πάλι με τρόπο θριαμβευτικό.

Ο Ολυμπιακός μετά την αποτυχία της προηγούμενης σεζόν και τον αποκλεισμό από την Ρεάλ Μαδρίτης στα playoffs, είχε ακόμα μια... ισπανική πρόκληση μπροστά του, αυτή την φορά της Μπαρτσελόνα.

Το πλεονέκτημα έδρας είχε χαθεί και έπρεπε ο Ολυμπιακός να πάρει μια νίκη μέσα στην Βαρκελώνη, για να αλλάξει τα δεδομένα. Ο πρώτος αγώνας της σειράς πήγε χειρότερα από εφιάλτη, αφού το τελικό 73 – 57 των Ισπανών έκανε ακόμα πιο δύσκολη την συνέχεια.

Για ακόμα μια φορά όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο 2ο ματς της σειράς πήραν την νίκη με 63 – 76 και η δουλειά είχε γίνει. Το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να πάρουν τα δύο παιχνίδια στο ΣΕΦ και να είναι εκείνοι που θα πανηγύριζαν την πρόκριση.

Με κόπο και προσπάθεια αυτό έγινε πράξη στο πρώτο ματς στην Ελλάδα, αφού η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πήρε δύσκολη νίκη με 73 – 71 και είχε κάνει την μισή δουλειά.

Ήταν 23 Απριλίου του 2015, μέσα σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός ήθελε να τελειώσει την σειρά και να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για το Final 4 στην Μαδρίτη. Το ματς για ακόμα μια φορά ήταν θρίλερ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και βασικά δεν είχαν βγάλει στο παρκέ εκείνο το στοιχείο που τους χαρακτήριζε. Χρειαζόντουσαν ένα θαύμα, χρειαζόντουσαν ψυχή, χρειαζόντουσαν όλα εκείνα τα στοιχεία που είχαν δημιουργήσει αυτοί οι παίκτες, στον χαρακτήρα της ομάδας τους.

Ο Σπανούλης ήταν εκείνος που είχε κρατήσει τον Ολυμπιακό μέσα στο ματς με 17 πόντους, αλλά το τέλος είχε πάνω του το όνομα του Γιώργου Πρίντεζη. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν εκείνος που έκανε το φάουλ με 5,2' να μένουν, αλλά η ενέργεια στο ΣΕΦ ήταν βγαλμένη από την χειρότερη φαντασία των παικτών της Μπαρτσελόνα. Στην γραμμή των βολών ο Ναβάρο και ο θόρυβος πρέπει να ακούστηκε σε όλο τον Πειραιά. Χαμένη βολή από εκείνον και μια ανάσα ανακούφιση τύλιξε το Φαληρικό γήπεδο. Το ματς ήταν στο 68 – 68 με 5.2 δευτερόλεπτα να μένουν για το τέλος.

Ο Ολυμπιακός επανάφερε, με τις αναμνήσεις από το 2012 και το 2013 να είναι νωπές. Ένα μεγάλο καλάθι ήταν αρκετό και αυτό το ήξεραν όλοι. Ο Σπανούλης κλείστηκε, μοίρασε στον Σλούκα και εκείνος βρήκε τον Πρίντεζη μόνο του για να γράψει το τελικό 71 – 68 με τρίποντο at the buzzer. Το ΣΕΦ πήρε φωτιά, Η μπάλα έφευγε από τα χέρια του Πρίντεζη, πήγε μέσα και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ξέσπασμα χαράς στο ΣΕΦ από παίκτες και κόσμο, πανηγυρισμοί και ακόμα μια μεγαλειώδης πρόκριση. Ακόμα ένα Final 4 για τον Ολυμπιακό, με την ιστορία να υποδέχεται στα βιβλία της ακόμα μια στιγμή γραμμένη με χρώμα ερυθρόλευκο.

Διαβάστε ακόμα:

EuroLeague: Ο απίθανος κύριος Πάντερ οδηγεί το Μιλάνο (vid)

EuroCup: Πρίφτης, ο τρίτος Έλληνας κόουτς σε τελικό (vids)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.