Παναθηναϊκός: Σαν σήμερα ο ιστορικός τελικός του Διηπειρωτικού (pic)

Παναθηναϊκός: Σαν σήμερα ο ιστορικός τελικός του Διηπειρωτικού (pic)

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Σαν σήμερα ο ιστορικός τελικός του Διηπειρωτικού (pic)

bet365

Πέρασαν 49 χρόνια από την ημέρα που ο Παναθηναϊκός έλαβε μέρος στον μεγάλο τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, με το ελληνικό ποδόσφαιρο να εκπροσωπείται για πρώτη και μοναδική φορά στο συγκεκριμένο ματς!

Ήταν 15 του Δεκέμβρη του 1971 όταν το «τριφύλλι» που είχε παραστεί στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και είχε ηττηθεί από τον Άγιαξ, έδωσε το «παρών» στο Διηπειρωτικό γιατί ο Αίαντας αρνήθηκε να παραστεί ελέω... σκληρού παιχνιδιού των Ουρουγουανών.

Η Νασιονάλ Μοντεβιδέο όντως αποδείχθηκε τρομερά σκληρή ομάδα και μάλιστα ο Χούλιο Μοράλες είχε τραυματίσει πολύ σοβαρά τον Γιάννη Τομαρά που υπέστη διπλό κάταγμα κνήμης!

Το παιχνίδι που διεξήχθη σαν σήμερα, 15 Δεκέμβρη του 1971, στο «Γ.Καραϊσκάκης» είχε ολοκληρωθεί στην ισοπαλία (1-1) και στον επαναληπτικό στο «Σεντενάριο» στις 29 του μηνός ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με το τελικό 2-1.

Ο Τότης Φυλακούρης ήταν ο σκόρερ των «πράσινων» και στα δυο παιχνίδια...

49 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την Νασιονάλ Μοντεβιδέο στον πρώτο τελικό...

Δημοσιεύτηκε από Panathinaikos FC / ΠΑΕ Παναθηναϊκός στις Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα