Παναθηναϊκός: Όταν «άλωσε» την Schalke Arena με Βλάοβιτς - Μπασινα

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Όταν «άλωσε» την Schalke Arena με Βλάοβιτς - Μπασινα

bet365

Πριν από 19 χρόνια, λίγες ώρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα που συγκλόνισε τον πλανήτη στους Δίδυμους Πύργους, ο Παναθηναϊκός ήταν ο πρώτος καλεσμένος της Σάλκε στο νέο της γήπεδο και... έκανε πάρτι με Βλάοβιτς και Μπασινά!

Ο πλανήτης παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα όσα διαδραματίζονταν στη Νέα Υόρκη μετά τα χτυπήματα στους Δίδυμους Πύργους, σε μια ημέρα που κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει και να βγάλει τις εικόνες από το μυαλό του.

Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τον κόσμο αυτή η ισχυρότατη επίθεση των τρομοκρατών και το ίδιο βράδυ, της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, ο Παναθηναϊκός έπρεπε να παίξει απέναντι στη Σάλκε στο νέο της γήπεδο για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League.

Οι «πράσινοι» έκαναν απίθανη εκκίνηση σε μια ευρωπαϊκή σεζόν που είχε μακρά διάρκεια, με το συρτό φάουλ του Βλάοβιτς και το πολύ δυνατό πλασέ του Μπασινά στα τελευταία λεπτά να γράφουν την ιστορία εκείνου του επιβλητικού 2-0, κάνοντας τους «βασιλικούς μπλε» να πάρουν ρόλο κομπάρσου απέναντι στους «πράσινους» καλεσμένους τους...

Ο αείμνηστος Γιάννης Κυράστας, έδειξε την ποιότητα που τον χαρακτήριζε ως άνθρωπο και αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα θέλησε να σταθεί στα όσα τραγικά είχαν συμβεί στη Νέα Υόρκη...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα