Aντετοκούνμπο: Όταν ο «Greek Freak» ξεκίνησε το... ταξίδι του στο ΝΒΑ! (pics)

Aντετοκούνμπο: Όταν ο «Greek Freak» ξεκίνησε το... ταξίδι του στο ΝΒΑ! (pics)

Νίκος Καρφής
Aντετοκούνμπο: Όταν ο «Greek Freak» ξεκίνησε το... ταξίδι του στο ΝΒΑ! (pics)

bet365

Σαν σήμερα στις 27 Ιούνη του 2013, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκινούσε την λαμπρή πορεία του στο ΝΒΑ, με τους Μπακς να τον επιλέγουν στο Νο.15. ..

Πλέον ο «Greek Freak» είναι ένας superstar, είναι ο MVP της λίγκας και ένας εκ των 2-3 κορυφαίων παικτών του κόσμου.

Όταν πλησιάζει την ρακέτα δεν έχει αντίπαλο, αναγκάζοντας 3-4 παίκτες να πέσουν πάνω του για να τον περιορίσουν, ενώ φέτος η ομάδα του έχει το καλύτερο ρεκόρ στη λίγκα και ονειρεύεται τον τίτλο στο restart.

Βέβαια το ταξίδι του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ δεν ήταν... στρωμένο με ροδοπέταλα. Έπρεπε να ιδρώσει, να παλέψει, να μοχθήσει για να τα καταφέρει.

Σαν σήμερα στις 27 Ιούνη του 2013, ο Έλληνας σταρ άκουγε το όνομα του από τον αείμνηστο και τότε κομίσαριο της λίγκας, Ντέιβιντ Στερν.

Οι Μπακς έδωσαν την ευκαιρία στον Γιάννη και τον επέλεξαν στο Νο.15 του draft, ελπίζοντας πως στο μέλλον θα τους δικαιώσει. Και ο Greek Freak το έκανε, όντας ο απόλυτος κυρίαρχος της λίγκας και ψάχνοντας το δαχτυλίδι που δεν πήρε πέρυσι.

Εκείνη τη βραδιά της 27ης Ιούνη στο Barclays Center, ο Γιάννης είδε άλλους 14 παίκτες να τον ξεπερνούν. Όμως στη συνέχεια απέδειξε σε όσες ομάδες τον προσπέρασαν πως έκαναν λάθος.

Σε εκείνο το draft το Νο.1 ήταν ο Μπένετ (Καβς) σε μια πολύ περίεργη επιλογή που δεν τους βγήκε.

Εκτός του ηγέτη του Μιλγουόκι, οι υπόλοιποι παίκτες με καλή καριέρα στο ΝΒΑ από εκείνη τη βραδιά είναι ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ (10), Βίκτορ Ολαντίπο (2), Στίβεν Άνταμς (12), Ότο Πόρτερ (3), Άλεξ Λεν (5) και Νέρλενς Νοέλ (6).

Ο Γιάννης δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ εκείνο το βράδυ που έκανε το τεράστιο άλμα από τον Φιλαθλητικό και την Α2 για τους Μπακς και το ΝΒΑ. Τότε άνοιξε τα... φτερά του για την κορυφή!

 

NBA Τελευταία Νέα