Μαραντόνα: Όταν «χόρεψε» την Αγγλία και έκανε το «χέρι του Θεού» (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Μαραντόνα: Όταν «χόρεψε» την Αγγλία και έκανε το «χέρι του Θεού» (vid)

bet365

Δυο τεράστιες στιγμές που έμειναν στην ιστορία. Όλη η ποδοσφαιρική κλάση αλλά και η πονηριά του Μαραντόνα σε ένα ματς. Σε δυο γκολ. Το ένα φανέρωσε τον άνθρωπο Ντιέγκο, και το άλλον τον... Θεό του αργεντίνικου ποδοσφαίρου.

Σαν σήμερα, 22 Ιουνίου, το 1986, η εθνική ομάδα της Αργεντινής αντιμετωπίζει την εθνική ομάδα της Αγγλίας σε μια ηλιόλουστη μέρα για τα προημιτελικά του Μουντιάλ που διεξήχθη στο Μεξικό.

Τα «λιοντάρια» έρχονται αντιμέτωπα με την πανούργα σκέψη του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Κι όταν η πονηριά έδινε χώρο στη σωστή σκέψη, τότε τα... διαβολικά του πόδια ήταν απόλυτα εναρμονισμένα με το μυαλό του και έκαναν πράγματα που δεν μπορούσε να πιστέψει το ανθρώπινο είδος.

Το γκολ με το «χέρι του Θεού», το οποίο δεν συγχώρησε ποτέ ο Πίτερ Σίλτον, αλλά και το απίθανο σόλο με το οποίο πέρασε όλη την αγγλική ομάδα προτού σκοράρει, απέδειξαν σε όλους ποιος ήταν ο «Ντιεγκίτο» και γιατί πραγματικά είχε δυο εαυτούς.

Αυτόν της... ποδοσφαιρικής θεότητας κι εκείνον που τελικά δεν τον άφησε να πετύχει ακόμα περισσότερα πράγματα στην πορεία...

«Είχα καταλάβει ότι έβαλα γκολ με το χέρι. Έγιναν όλα τόσο γρήγορα που και ο επόπτης δεν είδε ότι τέντωσα το χέρι μου. Κοίταξα τον διαιτητή, με κοίταξε κι αυτός και είπε "γκολ". Ήταν ωραίο το συναίσθημα και αυτή η νίκη πήρε χαρακτήρα μιας... μικρής εκδίκησης για την ήττα μας στον πόλεμο των Φόκλαντ» δήλωσε μετά από πολλά χρόνια...

 

Τελευταία Νέα