Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0: Ευρωπαϊκό και κυριαρχία με... κεφαλιά του Μέσι! (vid)

Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0: Ευρωπαϊκό και κυριαρχία με... κεφαλιά του Μέσι! (vid)

bet365

Σε μια ολοκληρωτική βραδιά για τη Μπαρτσελόνα στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, την 27η Μαΐου του 2009, ο Μέσι και η παρέα του ανέβησαν στην κορυφή της Ευρώπης με το 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Από τη στιγμή που ο Ετό άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό, οι Καταλανοί έγιναν οι απόλυτη κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μια νευρική και αγχωμένη Γιουνάιτεντ που αγωνιζόταν με το βάρος της ιστορικής περίστασης στους «ώμους» της. Άλλωστε, μέχρι να το κάνει η Ρεάλ από το 2016 και μετά, κανείς δεν είχε καταφέρει να πάρει δύο σερί Champions League και οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν αυτή την ευκαιρία μετά τον θρίαμβο επί της Τσέλσι στη Μόσχα το 2008.

Οι Ινιέστα και Τσάβι πρόσφεραν σεμινάριο στο χώρο του κέντρου απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έκανε εμφανείς τις αδυναμίες της, η Μπαρτσελόνα είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ και ο Ανρί είδε τον Φαν ντερ Σααρ να του αρνείται το γκολ, μέχρι να έρθει ο Λιονέλ Μέσι να σκοράρει με κεφαλιά για το 2-0 στο 70'. Αυτό, είναι και το χειρότερο γκολ που έχει δει ο Ρίο Φέρντιναντ από αντίπαλο σε ολόκληρη την καριέρα του, όπως έχει αναφέρει για τη στιγμή που αντίκρισε τον Αργεντινό στον αέρα να πετυχαίνει τη μπάλα και να διαμορφώνει το αποτέλεσμα εκείνου του τελικού.

Δυο χρόνια αργότερα στο «Γουέμπλεϊ», θα υπήρχε επανάληψη, με τους «μπλαουγκράνα» να είναι το απόλυτο αφεντικό και να φτάνουν στο τελικό 3-1...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα