Σαν σήμερα: Η πρώτη από τις τρεις στη σειρά «κούπες» του ΠΑΟΚ (pics & vids)

Σαν σήμερα: Η πρώτη από τις τρεις στη σειρά «κούπες» του ΠΑΟΚ (pics & vids)

bet365

Στις 6 Μαΐου του 2017, σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια, ο ΠΑΟΚ κατακτούσε το πρώτο από τα τρία στη σειρά κύπελλα κόντρα στην ίδια ομάδα, την ΑΕΚ.

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στην ePremier League. |21+

Δεκατέσσερα χρόνια μετά τον κερδισμένο τελικό απέναντι στον Άρη, ο ΠΑΟΚ έφτανε ξανά στην κατάκτηση ενός τροπαίου, του πέμπτου κυπέλλου της Ιστορίας του, επικρατώντας με 2-1 της ΑΕΚ στον αιματοβαμμένο τελικό του Πανθεσσαλικού.

Η επιστροφή στους τίτλους και το πρώτο τρόπαιο επί Ιβάν Σαββίδη γιορτάστηκε από χιλιάδες φίλους της ομάδας, που στην επιστροφή της από το Βόλο στη Θεσσαλονίκη σταμάτησε, ως όφειλε, στα Τέμπη και αφιέρωσε το κύπελλο στα έξι αδικοχαμένα «αετόπουλα».

Εκείνο το κύπελλο σηματοδότησε την έναρξη της «εποχής Σαββίδη», μιας ένδοξης εποχής στη νεότερη ιστορία του συλλόγου, μπήκαν οι βάσεις για να ακολουθήσει ένα κερδισμένο στο χορτάρι πρωτάθλημα, αλλά χαμένο στις δικαστικές αίθουσες, ένα ακόμη κύπελλο, ένα αήττητο πρωτάθλημα, ένα νταμπλ.

Τόσα πολλά, τόσα μεγάλα, μέσα σε ένα μικρό διάστημα. Μέχρι τότε σε 91 χρόνια ζωής ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε κατακτήσει έξι τίτλους και τρία χρόνια αργότερα, έφτασε να βάζει για πρώτη φορά ένα διψήφιο νούμερο, το δέκα, δίπλα από τη λέξη «τίτλοι».

Ο τελικός του Βόλου στιγματίστηκε για τα εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο φιναλίστ, το αντάμωμα των δύο «Δικεφάλων» στην πεζογέφυρα του Πανθεσσαλικού Σταδίου έμεινε στην ιστορία και παραλίγο να οδηγήσει στη ματαίωση του τελικού.

Θυμηθείτε όλα όσα έγιναν πριν από τρία χρόνια στον 75ο τελικό του κυπέλλου Ελλάδας:

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα