Σαν σήμερα: Το «χρυσό» γκολ που έκανε τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή (vid)

Σαν σήμερα: Το «χρυσό» γκολ που έκανε τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή (vid)

bet365

Σαν σήμερα πριν από 44 χρόνια στις 2 Μαΐου του 1976, ο Νέτο Γκουερίνο πετύχαινε στο 89ο λεπτό του ντέρμπι-τίτλου με την ΑΕΚ το πιο χρυσό γκολ της ιστορίας του ΠΑΟΚ.

bwin - Live Casino γεμάτο εκπλήξεις* όλο τον Απρίλιο! |21+ * Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Το ημερολόγιο έδειχνε «2 Μαΐου 1976». Η μέρα που ένα γκολ στο 89ο λεπτό έκρινε το ντέρμπι-τίτλου, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, στην Τούμπα. Ένα γκολ που, ευτυχώς, μέτρησε κανονικά και δεν ακυρώθηκε, όπως αυτό του Φερνάντο Βαρέλα από τον Κομίνη και τον Ποντίκη τέσσερις δεκαετίες αργότερα.

Και κατά διαβολική σύμπτωση και τα δύο γκολ μπήκαν στην ίδια εστία! Αυτή που είναι μπροστά από το πέταλο της «Θύρας 4».

Ήταν ένα γκολ που τότε έστεψε πρωταθλητή Ελλάδας τον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία του! Η Τούμπα με τον κόσμο σαν τσαμπιά στις κερκίδες ήταν ηφαίστειο σε πλήρη ενέργεια.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» υποδεχόταν μπροστά σε 50.000 κόσμο (45.010 εισιτήρια) για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος την 2η στην βαθμολογία ΑΕΚ. Πριν το ντέρμπι οι γηπεδούχοι είχαν 43 βαθμούς και η Ένωση ακολουθούσε κατά πόδας με 41β. (σύστημα βαθμολογίας 2-1-0). Μετά από εκείνο το ντέρμπι θα έμεναν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε του πρωταθλήματος.

Οι «ασπρόμαυροι» παίρνοντας δύναμη από την πυρακτωμένη Τούμπα έχασαν κορυφαία ευκαιρία για το 1-0 μόλις στο 18ο λεπτό. Ο σπεσιαλίστας Σταύρος Σαράφης δεν σκόραρε με πέναλτι. Το κέρδισε ο Νέτο Γκουερίνο. Απέκρουσε ο «πορτιέρο» της ΑΕΚ, Γιώργος Σιδηρόπουλος.

Τα λεπτά κυλούσαν βασανιστικά μέχρι να φτάσουμε στο 89’ του αγώνα. Ο Κούλης Αποστολίδης κέρδισε φάουλ από τον Απόστολο Τόσκα. Το εκτέλεσε ο Γιώργος Κούδας. Διεκδίκησε την μπάλα ο Παναγιώτης Κερμανίδης από το Λάκη Νικολάου, στη καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ. Αυτή κύλησε αριστερά στη μικρή περιοχή. Προς την πλευρά της «Θύρας 4». Εκεί, την άγγιξε ο Νέτο Γκουερίνο. Κι έστειλε εαυτόν κι αλλήλους στον έβδομο ουρανό!

Ο ΠΑΟΚ ύστερα από εκείνη τη νίκη-χρυσάφι ήταν τέσσερις βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ. Χρειαζόταν μόλις μια νίκη στα τρία ματς που απέμεναν και από την άλλη η Ένωση να πετύχει τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Τελικά τσέκαρε και μαθηματικά το πρώτο του πρωτάθλημα Ελλάδας, πενήντα χρόνια μετά από την ίδρυσή του, μια εβδομάδα μετά στο Καυτανζόγλειο επικρατώντας εύκολα με 3-1 του Ηρακλή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα