Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Το ντέρμπι του Μέσι και ο πανηγυρισμός με τη φανέλα (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Το ντέρμπι του Μέσι και ο πανηγυρισμός με τη φανέλα (vid)

bet365

Ένα εκπληκτικό clasico, μια τρομερά μαχητική Ρεάλ με παίκτη λιγότερο, αλλά ο Μέσι έβαλε τη σφραγίδα του με απόλυτα επιβλητικό τρόπο... Σαν σήμερα το 2017 ο Αργεντινός ηγέτης της Μπαρτσελόνα πέτυχε το 500ο του γκολ με τους «μπλαουγκράνα» και «σκότωσε» τους Μαδριλένους στις καθυστερήσεις με το τελικό 3-2, κάνοντας τον ιστορικό πανηγυρισμό με τη φανέλα...

Νέα Virtuals Sports* που αξίζει να δοκιμάσεις. |21+*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Οι Καταλανοί επισκέφθηκαν την πρωτεύουσα για το μεγάλο ντέρμπι του δεύτερου γύρου της LaLiga την 23η Απριλίου του 2017 και η αλήθεια είναι πως η Ρεάλ έδειξε γιατί ήταν στην πρώτη θέση πριν από την σέντρα του clasico στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Οι «μερένγκες» ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν με τον Καζεμίρο, δέχθηκαν βέβαια την ανατροπή μέχρι και το 73ο λεπτό χάρη στα γκολ των Μέσι και Ράκιτιτς, όμως, ακόμα κι όταν έμειναν με παίκτη λιγότερο φανέρωσαν πρωτοφανή ψυχικά αποθέματα.

Στο 77' ο Σέρχιο Ράμος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με 10 στον αγωνιστικό χώρο, ο Χάμες Ροντρίγκες πετάχτηκε για την προβολή και το 2-2 στο 85' κι ενώ το ντέρμπι ήταν πλέον... run and gun, ο Λιονέλ Μέσι έβαλε τη σφραγίδα του.

Στις καθυστερήσεις, γύρισμα από αριστερά από τον Ζόρντι Άλμπα, πλασέ στην κίνηση από τον θαυματουργό Αργεντινό και 3-2! Έξαλλοι πανηγυρισμοί για τους Καταλανούς, ο μεγάλος πρωταγωνιστής βγάζει τη φανέλα και τη δείχνει στον κόσμο της Ρεάλ, ενώ οι παίκτες της «βασίλισσας» έχουν πέσει στο έδαφος εξουθενωμένοι και αδικημένοι από τον τρόπο που τους φέρθηκε η μοίρα σ' εκείνο το παιχνίδι...

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια εκείνου το ματς ο Τερ Στέγκεν στα γκολπόστ της Μπαρτσελόνα έκανε 22 πάσες, ξεπερνώντας κατά 8 τις μεταβιβάσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο (!), ενώ, πραγματοποίησε και 12 επεμβάσεις, τις περισσότερες που είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή σε ματς της LaLiga ως μέλος του συλλόγου της Βαρκελώνης.

Επιπλέον, οι «μπλαουγκράνα» έγιναν η πρώτη ομάδα που νίκησε τη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου» σε αγώνα πρωταθλήματος μετά τον Φλεβάρη του 2016, βάζοντας τέλος στο σερί των 22 αγώνων για τη «βασίλισσα». Μάλιστα, πέτυχαν γκολ σε 23ο διαδοχικό clasico ξεπερνώντας μια επίδοση που ανήκε στη Ρεάλ από το 1969.

Θυμηθείτε το εκπληκτικό ντέρμπι του 2017:

 

LA LIGA Τελευταία Νέα