Όταν ο ΠΑΟΚ έμενε για 21 σερί ματς χωρίς ήττα από τον Ολυμπιακό (vid)

Gazzetta team
Όταν ο ΠΑΟΚ έμενε για 21 σερί ματς χωρίς ήττα από τον Ολυμπιακό (vid)

bet365

To «σαν σήμερα» της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ θυμήθηκε το 21ο σερί εντός έδρας παιχνίδι στο οποίο ο ΠΑΟΚ έμενε αήττητος απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ήταν η μεγαλύτερη παράδοση που άρχισε τον Ιανουάριο του 1971 μέχρι και τον Μάιο του 1992 και ήθελε τον Ολυμπιακό να χάνει μόλις… «πέρναγε τα Τέμπη». Σ’ αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ πέτυχε 19 νίκες σε 21 ντέρμπι ως γηπεδούχος απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ γράφει:

«Στις 10 Απριλίου 1991 ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-2 του Ολυμπιακού στην Τούμπα και έφτανε το σερί του απέναντι στην ομάδα του Πειραιά στα 21 διαδοχικά παιχνίδια χωρίς ήττα ως γηπεδούχος.

Στις 3 Ιανουαρίου του 1971 η λευκή ισοπαλία των δύο ομάδων στην Τούμπα αποτέλεσε, την αρχή του μεγαλύτερου σερί που υπάρχει στα 61 χρόνια της Α’ Εθνικής ανάμεσα σε δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 21 συνολικά αγώνες απέναντι στον Ολυμπιακό χωρίς να ηττηθεί και μάλιστα με μια συγκομιδή με 19 νίκες και δύο ισοπαλίες, με τέρματα 47-11.

Στις 10 Απριλίου 1991 έγινε το παιχνίδι που έμελλε να είναι το τελευταίο αυτού του εκπληκτικού σερί, με τον ΠΑΟΚ να έχει τον Χρήστο Τερζανίδη ως υπηρεσιακό προπονητή και τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στην εποχή του Όλεγκ Μπλαχίν στην τεχνική ηγεσία και της τριπλέτας των Ρώσων στην ενδεκάδα του.

Η υποδοχή ήταν αντάξια της παράδοσης που είχε δημιουργηθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες και ο Αλέξης Αλεξίου μόλις στο 4ο λεπτό άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Ο Παναγιώτης Σοφιανόπουλος ισοφάρισε επίσης με κεφαλιά στο 14ο λεπτό και έτσι πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Ο Γιώργος Σκαρτάδος με δύο σουτ, στο 65ο και 78ο λεπτό έκανε το σκορ 3-1 μπροστά σε 20.000 κόσμο και στο τέλος ο Κωφίδης (83’) απλά μείωσε σε 3-2.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ σε εκείνη την αναμέτρηση ήταν η εξής:

Γκιτσιούδης, Αλεξίου, Πλίτσης (Χ. Χασάν), Σκαρτάδος, Μητσιμπόνας, Καραγεωργίου, Λαγωνίδης, Τολμπά, Αλεξούλης (63’ Μπασμανάς), Αναστασιάδης, Μπορμπόκης».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα