Λίβερπουλ – Άρσεναλ 4-2: Η εντυπωσιακή, αλλά ξεχασμένη πρόκριση με Τόρες και Μπάμπελ (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Λίβερπουλ – Άρσεναλ 4-2: Η εντυπωσιακή, αλλά ξεχασμένη πρόκριση με Τόρες και Μπάμπελ (vid)

bet365

Πριν από ακριβώς 12 χρόνια στο «Άνφιλντ» σημειώθηκε μια από τις πιο εντυπωσιακές ευρωπαϊκές νύχτες της Λίβερπουλ με τέσσερα γκολ απέναντι στην Άρσεναλ στα προημιτελικά του Champions League. Υπέροχα γκολ και ασίστ του Ρέινα στον Μπάμπελ, όπως έγινε με Άλισον – Σαλάχ!

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Οι «κόκκινοι» υποδέχθηκαν τους «κανονιέρηδες» στις 8 του Απρίλη του 2008 στον μεταξύ τους επαναληπτικό του 1-1 του Λονδίνου.

Παρά το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι στο «Άνφιλντ» πήραν προβάδισμα με τον Ντιαμπί από το 13ο λεπτό, η Λίβερπουλ αντέδρασε και κυνήγησε τόσο πολύ το ματς με τη βοήθεια του εκρηκτικού Kop, για να φτάσει στη μεγαλειώδη πρόκριση.

Απίθανη κεφαλιά του Χίπια στο 30' για την ισοφάριση, τρομερό γύρισμα και δεξί σουτ του Τόρες στο 69' για την ανατροπή, γκολ ισοφάρισης σε 2-2 από την Άρσεναλ με τον Αντεμπαγιόρ στο 84', όμως όλα τελείωσαν με Τζέραρντ και Μπάμπελ.

Με ένα τρομερά σημαντικό – ένα από τα αγαπημένα του όπως έχει αναφέρει ο ίδιος – πέναλτι στο 85ο λεπτό και με τον Μπάμπελ να κάνει σπριντ για να προλάβει τη μακρινή μπαλιά του Ρέινα και να πλασάρει σωστά, η ομάδα του Μπενίτεθ τότε, έφτασε στο 4-2 και την πρόκριση!

Στο τέταρτο γκολ, ο Ρέινα έτρεξε και έφτασε στον Μπάμπελ για να πανηγυρίσει μαζί του, όπως συνέβη τη φετινή σεζόν με τον Άλισον και την ασίστ στον Σαλάχ στο εντός έδρας ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα