ΠΑΟΚ – Σαν σήμερα: Το πρώτο διπλό στο Καραϊσκάκη στην Α’ Εθνική

Gazzetta team
ΠΑΟΚ – Σαν σήμερα: Το πρώτο διπλό στο Καραϊσκάκη στην Α’ Εθνική

bet365

Η ιστορική αναφορά της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ στο πρώτο «διπλό» ομάδας της Α’ Εθνικής απέναντι στον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη σαν σήμερα πριν από 60 χρόνια.

Οι «ασπρόμαυροι» συνεχίζοντας τις ιστορικές αναφορές τους στέκονται στο «διπλό» που πήρε ο ΠΑΟΚ στις 6 Απριλίου του 1960 επικρατώντας με 1-2 του Ολυμπιακού στο στάδιο Καραϊσκάκη.

Πιο αναλυτικά:

«Η πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ σε επίπεδο Α’ Εθνικής έγινε στο στάδιο Καραϊσκάκης στις 6 Απριλίου 1960 με Ελβετό διαιτητή, τον Ότμαρ Χούμπερ και μπροστά σε 11.838 ανθρώπους, κάτι που δικαιολογείται από το γεγονός πως το παιχνίδι ήταν εξ αναβολής και διεξήχθη Τετάρτη.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 31ο λεπτό με κεφαλιά του Πολυχρονίου και η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση. Ο Λέανδρος Συμεωνίδης ισοφάρισε με έναν κεραυνό έξω από την περιοχή στο 39′ και πριν κλείσει το ημίχρονο ο Χαβανίδης με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Λέανδρου έβαλε μπροστά στο σκορ τον Δικέφαλο στο 43ο λεπτό.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του ΠΑΟΚ μέσα στην χρονιά απέναντι στον Ολυμπιακό, αφού είχε επικρατήσει με 2-0 (46′ Συμεωνίδης, 81′ Κατηκαρίδης) και ο τρόπος που εγκαινιάστηκαν οι αναμετρήσεις τους στην παρθενική σεζόν της Α’ Εθνικής.

Ο ΠΑΟΚ σε εκείνη την αναμέτρηση αγωνίστηκε με την εξής ενδεκάδα:

Πρόγιος, Χασιώτης, Μαργαρίτης, Κεμανίδης, Ραπτόπουλος, Κερμενίδης, Νικολαϊδης, Κατηκαρίδης, Συμεωνίδης, Κιουρτζής, Χαβανίδης».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα