Όταν ο Τσάμπερλεϊν έκανε ρεκόρ ριμπάουντ στην ιστορία των playoffs (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Όταν ο Τσάμπερλεϊν έκανε ρεκόρ ριμπάουντ στην ιστορία των playoffs (vid)

bet365

Πριν από ακριβώς 53 χρόνια, ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν έγραφε ιστορία στα playoffs του ΝΒΑ σημειώνοντας ρεκόρ με 41 ριμπάουντ!

Συγκεκριμένα ήταν 5 Απριλίου 1967 και το 3ο παιχνίδι των τελικών της Ανατολικής Περιφέρειας μεταξύ Σίξερς-Σέλτικς στο «Convention Hall» της Φιλαντέλφεια.

Οι Σίξερς έκαναν το 3-0 στη σειρά και «αγκάλιαζαν» την πρόκριση για τους τελικούς του ΝΒΑ, κερδίζοντας την ομάδα της Βοστόνης με 115-104. Βέβαια αυτό το ματς πέρασε στην ιστορία για το φοβερό ρεκόρ του Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, το οποίο παραμένει «στοιχειωμένο» μέχρι και σήμερα. Ο «Big Dipper» μπορεί να έμεινε... χαμηλά στο σκοράρισμα (για τα δικά του δεδομένα) έχοντας 20 πόντους με 8/14 δίποντα και 4/8 βολές ωστόσο «κατέβασε» 41 ριμπάουντ, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία των playoffs του ΝΒΑ!

Έκτοτε κανείς άλλος παίκτης κατάφερε να πλησιάσει αυτό το νούμερο. Ο Τσάμπερλεϊν είχε «σπάσει» σε εκείνο το παιχνίδι το ρεκόρ του Μπιλ Ράσελ, ο οποίος είχε μετρήσει 40 ριμπάουντ σε τρία διαφορετικά ματς της postseason. Το 1958 σε ματς Σέλτικς-Ουόριορς, το 1960 σε παιχνίδι Σέλτικς-Χοκς και το 1962 σε παιχνίδι Σέλτικς-Λέικερς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα