Η βραδιά που ο Τσάμπερλεϊν σημείωνε το ρεκόρ που δεν θα έσπαγε ποτέ! (pics & vids)

Η βραδιά που ο Τσάμπερλεϊν σημείωνε το ρεκόρ που δεν θα έσπαγε ποτέ! (pics & vids)

bet365

Συμπληρώνονται αισίως 58 χρόνια από το ματς που ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν έμελλε να «σπάσει» όλα τα κοντέρ στο ΝΒΑ και να σημειώσει 100 πόντους σε ένα ματς!

Σαμπντόρια - Βερόνα με ακόμα καλύτερες αποδόσεις. |21+

Ήταν 2 Μαρτίου 1962 και η αναμέτρηση των Φιλαντέλφεια Ουόριορς με τους Νιου Γιορκ Νικς στην «Hershey Sports Arena» της Πενσυλβάνια.

Σε μια χρονιά που ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν κυριαρχούσε στο ΝΒΑ και δεν υπήρχε κανείς που να τον σταματήσει έχοντας περίπου 50 πόντους κατά μέσο όρο και άλλα 25 ριμπάουντ σε κάθε ματς, έμελλε να «γραφτεί» ένα ρεκόρ το οποίο θα παρέμενε «στοιχειωμένο» στο πέρασμα των χρόνων!

Ο «Big Dipper» σημείωνε 100 πόντους (!!!) στη νίκη της ομάδας του με 169-147 και πέρναγε στο πάνθεον του καλύτερου πρωταθλήματος στον πλανήτη! Στα 48 λεπτά που είχε αγωνιστεί σε εκείνο το παιχνίδι είχε μετρήσει 36/63 δίποντα, 28/32 βολές ενώ είχε «κατεβάσει» και 25 ριμπάουντ!

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Τσάμπερλεϊν είχε πετύχει 23 πόντους, ενώ με τη λήξη του ημιχρόνου είχε φτάσει στους 41 πόντους. Στο δεύτερο μισό του ματς συνέχισε με... αμείωτους ρυθμούς να σκοράρει ενώ το καλάθι της 100άρας σημειώθηκε ένα λεπτό πριν από το τέλος του ματς.

Αρχικά αστόχησε μία του προσπάθεια, πήρε επιθετικό ριμπάουντ, πάσαρε τη μπάλα έξω στον Ρούκλικ, ο οποίος του την έδωσε ξανά για το πιο ιστορικό καλάθι του ΝΒΑ.

Εκείνη τη σεζόν, τα νούμερά του ήταν εξωπραγματικά αφού είχε κατά μέσο όρο 50,4 πόντους και 25,7 ριμπάουντ!

 

NBA Τελευταία Νέα