Μέσι: Η μέρα που τον γνώρισε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο (vids)

Μέσι: Η μέρα που τον γνώρισε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μέσι: Η μέρα που τον γνώρισε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο (vids)

bet365

Πέρασαν 15 χρόνια από εκείνη την 16η Οκτώβρη του 2004, όταν ο Λιονέλ Μέσι πέρασε με αλλαγή σε ματς της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Εσπανιόλ, έκανε ντεμπούτο και ο κόσμος άρχισε να ψάχνει ποιο ήταν αυτό το παιδί που έμελλε να γράψει υπέρλαμπρη ιστορία στο ποδόσφαιρο...

Εν έτει 2019, ο... λογαριασμός γράφει: 692 παιχνίδια, 694 γκολ, 244 ασίστ, 10 πρωταθλήματα, 8 Super Cup Ισπανίας, 6 Κύπελλα, 4 Champions League, 3 Super Cup Ευρώπης, 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, 5 Χρυσές Μπάλες. Απόλυτη κορυφή στην ιστορία των σκόρερ όλων των εποχών για τους «μπλαουγκράνα».

Πως, όμως, ξεκίνησαν όλα αυτά;

Το ημερολόγιο έγραφε 16 Οκτώβρη του 2004, το ματς της Μπαρτσελόνα με την Εσπανιόλ (1-0 η ομάδα των Ράικαρντ και Τεν Κάτε) ήταν στο 82ο λεπτό και ένας μικρούλης με τη φανέλα με τον αριθμό 30, ετοιμάζεται να περάσει στη θέση του Ντέκο...

Σε ηλικία 17 ετών, 3 μηνών και 22 ημερών, ο Μέσι έγινε, εκείνη την ημέρα, ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής που κάνει ντεμπούτο στο ανδρικό τμήμα της ομάδας με την οποία συνδύασε ολόκληρη την ποδοσφαιρική του ιστορία.

Σε αυτό το ματς, από το οποίο ξεκίνησε ένα από τα πιο λαμπερά, όμορφα και γεμάτα διακρίσεις και στιγμές μαγείας, ποδοσφαιρικά παραμύθια, βρισκόταν στους αναπληρωματικούς και ο Αντρές Ινιέστα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα