Σαν σήμερα: Όταν ο Μέσι έκανε εμετό και η Γερμανία σήκωνε το Μουντιάλ στη Βραζιλία (pics & vids)

Δημήτρης Ρούσσος
Σαν σήμερα: Όταν ο Μέσι έκανε εμετό και η Γερμανία σήκωνε το Μουντιάλ στη Βραζιλία (pics & vids)

bet365

Πέρασαν πέντε χρόνια από τον τελικό μεταξύ Γερμανίας και Αργεντινής στο Μαρακανά, όταν τα «πάντσερ» επικρατούσαν στην παράταση κι επέστρεφαν στην κορυφή του κόσμου έπειτα από το 1990, ενώ ο Λιονέλ Μέσι συγκέντρωνε ξανά, μαζί με τον Γκονζάλο Ιγουαΐν, τα «πυρά» των συμπατριωτών τους για την αποτυχία της «αλμπισελέστε».

Μετά το 1986 και το 1990, Αργεντινή και Γερμανία έδιναν ξανά το «παρών» στον τελικό του Μουντιάλ. Το Μαρακανά φόρεσε τα «καλά» του, έστω εν τη απουσία της ταπεινωμένης οικοδέσποινας Βραζιλίας και όλοι περίμεναν να δουν τον επόμενο πρωταθλητή κόσμου.

Απ' τη μια η Αργεντινή, που δίχως να έχει παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο σε όλη τη διοργάνωση, έφτασε ως το τέλος του δρόμου. Ο Λιονέλ Μέσι, έχοντας υποστεί τεράστια κριτική αναφορικά με την παρουσία του στην Εθνική. Το «φάντασμα» του Μαραντόνα και η σύγκριση του Λίο με τον Ντιεγκίτο φαινόταν να έχουν «λυγίσει» τον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα και όλοι στη χώρα τους περίμεναν να δουν αν θα καταφέρει να κατακτήσει το Μουντιάλ, ώστε να «σταθεί» δίπλα του «επάξια».

Απ' την άλλη η Γερμανία, που είχε «τρομοκρατήσει» όλο τον πλανήτη με το εξωπραγματικό 1-7 επί της Βραζιλίας στον ημιτελικό και που με πλήρες ρόστερ και εξαιρετική απόδοση έμοιαζε να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά στα προγνωστικά.

Η εξέλιξη του αγώνα δικαίωσε τους υποστηρικτές των «πάντσερ», που στην παράταση κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με σκόρερ τη «χρυσή» αλλαγή του Λεβ, τον Γκέτσε. Οι Γερμανοί κέρδισαν τον δεύτερο τους τελικό απέναντι στην Αργεντινή (σ.σ. είχε προηγηθεί αυτός του 1990, στο Μουντιάλ της Ιταλίας), ενώ η εικόνα του καταβεβλημένου Μέσι να κάνει εμετό στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα ξεσήκωσε νέο «κύμα» επιθέσεων απ' τους συμπατριώτες του, που είδαν τις ελπίδες τους να καταρρέουν και να μένουν σε άλλη μια μεγάλη διοργάνωση δίχως κούπα.

Οι συνθέσεις:

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Χέβεντες, Χούμελς, Σβάινσταϊγκερ, Οζίλ (120' Μερτεζάκερ), Κλόζε (88' Γκέτσε), Μίλερ, Λαμ, Κρος, Μπόατενγκ, Κράμερ (31' Σίρλε)

Αργεντινή (Σαμπέγια): Ρομέρο, Γκαράι, Ζαμπαλέτα, Μπίλια, Πέρες (86' Γκάγκο), Ιγκουαΐν (78' Παλάσιο), Μέσι, Μασεράνο, Ντεμικέλις, Ρόχο, Λαβέτσι (46' Αγουέρο)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα