Σαν σήμερα: Η κεφαλιά του Χαριστέα και η πρόκριση της Εθνικής επί της Γαλλίας! (pics & vid)

Gazzetta team
Σαν σήμερα: Η κεφαλιά του Χαριστέα και η πρόκριση της Εθνικής επί της Γαλλίας! (pics & vid)

bet365

Συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από την επική νίκη της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στη Γαλλία στα προημιτελικά του EURO 2004, με την ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ να συνεχίζει την απίστευτη πορεία της ως την κορυφή της Ευρώπης.

Παραγουάη - Κατάρ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Πέρασαν από τότε 15 χρόνια. Στις 25 Ιουνίου του 2004, η Ελλάδα κάνει την Ευρώπη να παραμιλά και κάνει τον Ζιντάν να αποχαιρετά τα Euro με πολύ άσχημες αναμνήσεις. Μέχρι τότε, ο τεράστιος Ζιζού είχε τρία γκολ (2 με Αγγλία και 1 με Ελβετία και 1 ασίστ με Κροατία). Απέναντι στην Εθνική μας δεν κατάφερε να αλλάξει τη μοίρα των «τρικολόρ».

Υπαίτιοι γι αυτό οι Χαριστέας, Ζαγοράκης, Κατσουράνης κι όλοι οι άλλοι παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ. Ενα γκολ ήταν αρκετό για να μπει στο βιβλίο της ιστορίας η πιο χρυσή σελίδα της. Η πιο χρυσή μέχρι την επόμενη, μιας και ελάχιστοι πίστευαν στο θαύμα της Λισαβόνας.

Τα πάντα κρίθηκαν στο 65' όταν ο Ζαγοράκης, άδειασε τον Λιζαραζού και με σέντρα ακριβείας έστειλε την μπάλα στο κεφάλι του Χαριστέα και από εκεί κατευθύνθηκε στα δίχτυα του Μπαρτέζ. Περίπου 6.000 Έλληνες ζουν τις καλύτερες μέρες του ελληνικού ποδοσφαίρου στο «Ζοσέ Αλβαλάδε». Που να ήξεραν τι τους περίμενε στη συνέχεια...

«Είναι το καλύτερο γκολ της καριέρας μου», δήλωσε αργότερα ο Χαριστέας. Πως θα δήλωνε κάτι διαφορετικό, δηλαδή; Το τελευταίο σφύριγμα του Φρισκ έδωσε το έναυσμα για τα πανηγύρια των Διεθνών μας, του κόσμου που είχε ταξιδέψει στην Πορτογαλία. Και από τη Λισαβόνα, η κορύφωση των συναισθημάτων έφτασε στα εκατομμύρια των Ελλήνων που παρακολουθούσαν το ματς από τις τηλεοράσεις τους. Άπαντες σηκώθηκαν από τους καναπέδες τους και βγήκαν στους δρόμους των κεντρικών δρόμων κάθε πόλης, κάθε χωριού για να γιορτάσει αυτή την τόσο ξεχωριστή μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Δέλλας, Καψής, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Μπασινάς (84′ Τσιάρτας), Καραγκούνης, Χαριστέας, Νικολαΐδης (60′ Λάκης)

Γαλλία (Ζακ Σαντινί): Μπαρτέζ, Τουράμ, Λιζαραζού, Γκαλάς, Σιλβέστρ, Μακελελέ, Πιρές (79′ Ροτέν), Ντακούρ (71′ Βιλτόρ), Ζιντάν, Ανρί, Τρεζεγκέ (71′ Σαχά)

 

Τελευταία Νέα