Σαν σήμερα: Η νίκη της Εθνικής επί της Ακτής Ελεφαντοστού και η πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ! (pics & vid)

Σαν σήμερα: Η νίκη της Εθνικής επί της Ακτής Ελεφαντοστού και η πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ! (pics & vid)

Gazzetta team
Σαν σήμερα: Η νίκη της Εθνικής επί της Ακτής Ελεφαντοστού και η πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ! (pics & vid)

bet365

Το ημερολόγιο έγραφε 24 Ιουνίου 2014 όταν η Ελλάδα πετύχαινε μια ιστορική πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ της Βραζιλίας, με τον Σαμαρά να ευστοχεί στο πέναλτι των καθυστερήσεων και να «βάφει» γαλανόλευκη τη Φορταλέζα!

Ήταν η τελευταία φορά που η «οικογένεια» της Εθνικής Ελλάδας πανηγύρισε μια επιτυχία σε διεθνή διοργάνωση ή και σε προκριματικά, αφού όσα ακολούθησαν δεν τιμούν τις επιτυχίες και την εικόνα της από το 2004 κι έπειτα.

Στη Βραζιλία ωστόσο και στο Μουντιάλ του 2014 εμφανίστηκε μια… κανονική Εθνική, αυτή των υπερβατικών εμφανίσεων και της πίστης στη διάκριση. Στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου και μετά την ήττα από την Κολομβία και την ισοπαλία με την Ιαπωνία, η Ελλάδα του Φερνάντο Σάντος ήθελε τη νίκη, για να πάρει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

Αυτό συνέβη με τρόπο αξέχαστο και… ψυχοβγαλτικό! Κονέ και Καρνέζης αντικαταστάθηκαν στο πρώτο ημίχρονο λόγω τραυματισμού, ωστόσο το πνεύμα της ομάδας ήταν άκαμπτο, με τον Σάμαρη να σκοράρει για το 1-0 στο 42’.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, η Ακτή ανέβηκε στο γήπεδο και στο 74’ ο Μπονί εκμεταλλεύτηκε μια στιγμή αδράνειας για να ισοφαρίσει. Το «έπος» ωστόσο δεν είχε ακόμα ξεκινήσει.

Στις καθυστερήσεις ο Χολέμπας κέρδισε πέναλτι, ο Σαμαράς ευστόχησε και επετεύχθη το απίστευτο: η Ελλάδα βρέθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά των Παγκοσμίων Κυπέλλων στους 16!

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης (24' Γλύκος), Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Καραγκούνης (77' Γκέκας), Κονέ (13' Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.

Ακτή Ελεφαντοστού (Σαμπρί Λαμουσί): Μπαρί, Μποκά, Κ.Τουρέ, Καλού, Τιοτέ (61' Μπονί), Ζερβίνιο (82' Σιο), Ντρογκμπά (78' Ντιομαντέ), Όιερ, Γ. Τουρέ, Σερέι, Μπαμπά

Θυμηθείτε τις στιγμές:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα