Όταν ο Μαλόουν έγραψε ιστορία στο ΝΒΑ ως 2ος σκόρερ όλων των εποχών! (pics & vids)

Όταν ο Μαλόουν έγραψε ιστορία στο ΝΒΑ ως 2ος σκόρερ όλων των εποχών! (pics & vids)

Γιώργος Κούβαρης
Όταν ο Μαλόουν έγραψε ιστορία στο ΝΒΑ ως 2ος σκόρερ όλων των εποχών! (pics & vids)

bet365

Πέρασαν 20 χρόνια από τη μέρα που ο Καρλ Μαλόουν προσπέρναγε τον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν στον πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών και έκανε δική του την 2η θέση της σχετικής λίστας.

Τον Δεκέμβριο του 2000 και πριν από την αναμέτρηση με τους Τορόντο Ράπτορς στο «Delta Center» του Σολτ Λέικ Σίτι, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Καρλ Μαλόουν.

Ήταν το παιχνίδι στο οποίο θα προσπερνούσε τον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν στην 2η θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών και όπως ήταν λογικό όλος ο κόσμος περίμενε τους... πόντους του «ταχυδρόμου»!

Πριν από το τζάμπολ χρειαζόταν 7 πόντους για να τον ισοφαρίσει και 8 για να προσπεράσει τον «Big Dipper» ο οποίος είχε τερματίσει την καριέρα του με 31.419 πόντους.

Ο ίδιος δεν θέλησε να δώσει παράταση στην αγωνία και μόλις στο δεύτερο 12λεπτο του αγώνα είχε φτάσει τους 8 πόντους και στους 31.420 στην καριέρα του μέχρι εκείνο το σημείο!

Αυτό ήταν! Ο Καρλ Μαλόουν έφτανε στην 2η θέση του πίνακα των καλύτερων σκόρερ όλων των εποχών και έγραφε την δική του ιστορία στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Μια θέση την οποία κατέχει μέχρι και σήμερα, έχοντας ολοκληρώσει την 16χρονη καριέρα του με 36.928 πόντους, πίσω ακριβώς από τον μεγάλο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (38.387 πόντοι καριέρας)

«Δεν μπορούσα να κοιμηθώ το προηγούμενο βράδυ. Έκανα τον χειρότερο ύπνο της ζωής μου» είχε πει ο «Mailman» μετά από εκείνο το παιχνίδι θέλοντας να εκφράσει τον εκνευρισμό που είχε πριν από το τζάμπολ.

«Ο Τσάμπερλεϊν με σημάδεψε ως παίκτης, ήταν κυρίαρχος στο ΝΒΑ!» είχε συμπληρώσει ο Μαλόουν μετά το μοναδικό του επίτευγμα.

Για την... ιστορία, ο Μαλόουν είχε πετύχει σε εκείνο το ματς 31 πόντους έχοντας 15/24 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1/1 βολή, 12 ριμπάουντ, 3 τάπες και 2 κλεψίματα σε 42 λεπτά συμμετοχής οδηγώντας τους Τζαζ στη νίκη κόντρα στους Ράπτορς με 98-84.

Μάλιστα είχαν αγωνιστεί και δύο παίκτες που πέρασαν και από το ελληνικό πρωτάθλημα, όπως οι Κουίνσι Λιούις (Ολυμπιακό) και Γκαρθ Τζόζεφ (Περιστέρι)

Το φύλλο αγώνα του ματς

ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ (Τζέρι Σλόαν): Μαλόουν 31, Ράσελ 17 (1), Σταρκς 8, Στόκτον 12 (13ασ.), Πόλινις 10, Όστερταγκ 7, Βον 7 (1), Μάνινγκ 4, Λιούις 2, Μπενουά, Στίβενσον.

ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ (Λένι Ουίλκενς): Ντέιβις 13, Ουίλις 20, Ουίλιαμς 14, Ουίλιαμσον 8, Τζάκσον 2, Κάρι 12 (4), Πίτερσον 15 (1), Τζόζεφ.

 

NBA Τελευταία Νέα