Τσουκαλάς στο gazzetta.gr: «Εγώ δεν περνάω την καραντίνα με τα παιδιά μου, εκτιμήστε τους ανθρώπους σας»

Τσουκαλάς στο gazzetta.gr: «Εγώ δεν περνάω την καραντίνα με τα παιδιά μου, εκτιμήστε τους ανθρώπους σας»

bet365

Σε μια κωμόπολη των 20.000 κατοίκων, στην Ουγγαρία, ο Σταύρος Τσουκαλάς περνάει την φάση του κορονοϊού χωρίς την οικογένειά του και μέσα από το gazzetta.gr έχει να σου πει κάτι διαφορετικό!

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Μετά τους ΠΑΟΚ, Δόξα Δράμας, Νέα Σαλαμίνα, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης και Απόλλωνα Σμύρνης, ο Σταύρος Τσουκαλάς αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ουγγαρία φορώντας την φανέλα της Κισβάρντα.

Ο 31χρονος μέσος έχει συμβόλαιο με τον σύλλογο μέχρι το καλοκαίρι του 2021, μιας και εντυπωσίασε τους ανθρώπους της ομάδας στο πρώτο του εξάμηνο εκεί.

Μιλώντας στο gazzetta.gr στέκεται στις συνθήκες που επικρατούν εκεί λόγω κορονοϊού, αναφέρεται στη δική του καραντίνα και μιλάει για το πόσο σημαντικό είναι να περνάς αυτές τις ώρες με την οικογένειά σου - κάτι που εκείνος στερείται δεδομένου του ότι η σύζυγός του και τα παιδιά του είναι στην Κύπρο!

«Είμαι εδώ στην Κισβάρντα, μια κωμόπολη των 20.000 κατοίκων, λίγο έξω από το Ντέμπρετσεν. Και εδώ είμαστε σε καραντίνα. Εδώ και δύο εβδομάδες ο κόσμος κυκλοφορεί μόνο για απαραίτητα.

Και εγώ βγαίνω από το σπίτι για τα απαραίτητα», λέει αρχικά στο gazzetta.gr ο Σταύρος Τσουκαλάς και συνεχίζει για πως περνάει την μέρα του, χωρίς την οικογένειά του.

«Εγώ δυστυχώς δεν έχω εδώ την οικογένειά μου. Μου λείπουν και θέλω να πάω στην Κύπρο να τους δω, αλλά δεν γίνεται, περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει.

Και αυτό που γίνεται τώρα όσο άσχημο κι αν είναι, μπορεί να βγάλει κάτι καλό. Πρέπει να δούμε το θετικό του, να εκτιμήσουμε όσα έχουμε, να δούμε την πραγματική αξία της οικογένειας, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Είναι πολύ σημαντικό να απολαύσουμε αυτές τις στιγμές την οικογένειά μας, σας το λέω εγώ που δεν έχω αυτήν τη δυνατότητα, επειδή η σύζυγός μου και τα παιδιά μας μένουν μόνιμα στην Κύπρο.

Ετσι η μέρα μου ξεκινά με πρωινό γεύμα, μετά πηγαίνω για τρέξιμο, σουτ, ασκήσεις με μπάλα. Εκεί περνάω ένα τρίωρο. Επιστρέφω σπίτι, παίρνω το κυρίως γεύμα μου, βλέπω ταινίες, διαβάζω, ακούω μουσική, το βράδυ κοιμάμαι και μετά πάλι το ίδιο».

Η ομάδα σου πως έχει αντιδράσει σ' αυτό;

«Μας έχουν δώσει άδεια να πηγαίνουμε στο γήπεδο ανά 2-3 παίκτες να κάνουμε ασκήσεις. Εχουμε γυμναστήριο, μπάλες, ρολόγια κι όλο τον εξοπλισμό. Δεν πηγαίνουν όλοι και φυσικά όχι όλοι μαζί ενώ δεν χρησιμοποιήσουμε τα αποδυτήρια».

Σας έχουν πει για περικοπές δεδομένης της οικονομικής κατάστασης;

«Η οικονομία είναι σε κατηφόρα παντού και νόμισμα έχει χάσει τη δύναμή του. Ο πρόεδρος, όμως, μας ενημέρωσε πως και το πρωτάθλημα να σταματήσει δεν θα χάσουμε τα λεφτά μας, θα πληρωθούν όλοι κανονικά το συμβόλαιό τους. Ξέρετε, εδώ οι ομάδες δεν έχουν να υπολογίζουν στον κόσμο, δεν έχουν έσοδα από εκεί. Εχουν κάνει τους υπολογισμούς τους βάσει των διαφημίσεων, των τηλεοπτικών και των χρημάτων που ξοδεύει ο κάθε πρόεδρος. Είναι και εγωιστικό το θέμα, δεν θέλουν, να βγει η φήμη ότι η ομάδα τους δεν πληρώνει».

Εσύ έχεις συμβόλαιο εκεί και για μετά το καλοκαίρι;

«Ναι έχω, ευτυχώς. Θα δημιουργηθεί πρόβλημα με τα παιδιά που μετά το καλοκαίρι θα πρέπει να βρουν ομάδα, δεν θα είναι εύκολο. Οι αθλητές σαφώς και θα επηρεαστούν, αλλά δεν είναι το ίδιο όπως θα επηρεαστεί μια άλλη κοινωνική ομάδα. Νομίζω πως άλλοι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Το μήνυμα που θες να περάσεις μέσα απότην δική σου εμπειρία;

«Ζήστε με τους ανθρώπους σας, περάστε ευχάριστα μαζί σας. Τα παιδιά όσο αγρίμια κι αν είναι κλεισμένα μέσα στο σπίτι, να τα χαρείτε. Όσο αρνητικό κι αν είναι η όλη αυτή η κατάσταση ας δούμε τα θετικά της και φυσικά να ακούμε όσα μας λένε οι ειδικοί για να το ξεπεράσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται».

 

Τελευταία Νέα