Σαράτσης: «Ο Γιάννης μεγάλωσε στο Μιλγουόκι, πιστεύει στην αφοσίωση και τους ανθρώπους» (vid)

Σαράτσης: «Ο Γιάννης μεγάλωσε στο Μιλγουόκι, πιστεύει στην αφοσίωση και τους ανθρώπους» (vid)

Gazzetta team
Σαράτσης: «Ο Γιάννης μεγάλωσε στο Μιλγουόκι, πιστεύει στην αφοσίωση και τους ανθρώπους» (vid)

bet365

Ο ατζέντης του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Άλεξ Σαράτσης, έδωσε συνέντευξη και μίλησε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που είναι σούπερ σταρ, αλλά φέρεται ως ένας... απλός άνθρωπος και για το ενδεχόμενο να μείνει ή να φύγει από τους Μπακς.

Ο Άλεξ Σαράτσης είναι ένας άνθρωπος που ξέρει όσο λίγοι τον «Greek Freak», αφού είναι στο πλάι του από τα πρώτα του βήματα στο ΝΒΑ. Ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη στο «TMJ4» και τον Πιτ Ζερβάκη και μίλησε για την εξέλιξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και για την free agency του 2020.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Τον ξέρω τόσα χρόνια, που ακόμη τον βλέπω σαν το νεαρό παιδί που παλεύει για να βρει το δρόμο του. Η δουλειά μου είναι να τον βοηθήσω να εξελιχθεί, κάποιες φορές, όμως, είναι δύσκολο να πω "Ουάου, έχει γίνει ένας παγκόσμιος σούπερ σταρ", επειδή βρίσκομαι πολύ κοντά του.

Μετά από την τρίτη του σεζόν, μπαίνοντας στην τέταρτη, πήγαμε στην Ταϊβάν και τον ρώτησα πως αισθανόταν. Μού απάντησε πως "δεν πιστεύω ότι κάποιος είναι ικανός να με σταματήσει τώρα". Άρχιζε να συνειδητοποιεί πράγματα κι είχε αυτή την αποφασιστικότητα στα μάτια του. Εκείνη τη στιγμή είπα ότι αυτό το παιδί θα είναι ασυναγώνιστο στο παρκέ. Μετά την τέταρτη σεζόν, πήγαμε στις Φιλιππίνες κι επισκεφθήκαμε ένα Mall, στο οποίο είχα ξαναπάει και έβλεπες χιλιάδες ανθρώπους να κρέμονται, για να τον δουν. Τότε, ήταν που είπα ότι έχουμε έναν παγκόσμιο σούπερ σταρ.

Ο κόσμος αισθάνεται ότι τον γνωρίζει, ξέρει την ιστορία του. Μπορείς να βρεις πολλούς που μεγάλωσαν σε περιβάλλον, όπως αυτό που μεγάλωσε ο Γιάννης. Γι' αυτό τον θαυμάζουν, θέλουν να γίνουν επιτυχημένοι σαν εκείνον. Ήταν πολύ δύσκολο στην αρχή να βρούμε χορηγούς, το Μιλγουόκι είναι μια μικρή αγορά, ο Γιάννης δεν έπαιζε πολύ, ο κόσμος δεν μπορούσε να προφέρει το όνομά του. Γίνονταν αστεία για το πως να προφέρουν το όνομά του που για μένα ήταν σχεδόν προσβλητικό. Είναι το όνομά σου αυτό, το όνομα της οικογένειάς σου και ο κόσμος κάνει πλάκα για την προφορά του.

Θυμάμαι το πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι, δεν ήταν ούτε το 1/3 του γηπέδου γεμάτο. Πλέον, δεν είναι τοπικός ή εθνικός ήρωας, αλλά ένας παγκόσμιος σούπερ σταρ. Ναι, πιστεύω ότι για την εκτόξευση των Μπακς ευθύνεται ο Γιάννης, αλλά δεν είναι ο μοναδικός. Ο οργανισμός ολόκληρος έχει κάνει καταπληκτική δουλειά.

Ήρθε εδώ παιδί, 18 ετών, χωρίς να μιλάει τη γλώσσα. Αν το σκεφτείτε, μεγάλωσε και συνεχίζει να μεγαλώνει σε αυτή την πόλη. Πάντα θα το εκτιμά αυτό. Πιστεύει στην αφοσίωση και στους ανθρώπους που ήταν εκεί μαζί του από την αρχή και πιστεύει σε αυτή τη συγγένεια με την πόλη, γιατί τον βοήθησε να μεγαλώσει.

Μπορώ να τον δω ως παίκτη που θα μείνει σε μία ομάδα για όλη του την καριέρα. Προφανώς όλοι μιλούν για τη free agency και νομίζω πως όλα είναι ανοιχτά, όμως, ο Γιάννης είναι ένας άνθρωπος που θα έλεγε πολύ εύκολα το "θέλω να μείνω στο Μιλγουόκι σε όλη μου την καριέρα". Πιστεύω επίσης πως είναι κι ο άνθρωπος που, ανάλογα πως τα πάει η ομάδα, θα πει "χρειάζομαι μια αλλαγή". Αλλά το να μείνει, είναι για εκείνον μια εφικτή επιλογή. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, γιατί ούτε εκείνος θέλει να μιλάει γι' αυτό το ζήτημα μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν. Δεν με αφήνει να σκεφτώ τόσο μακριά, μού λέει ότι μοναδικός του στόχος είναι το πρωτάθλημα.

Ο Γιάννης είναι μοναδικό ταλέντο. Νομίζω πως όταν θα ολοκληρώσει την καριέρα του στο ΝΒΑ, θα υπάρχουν γενιές που θα έχουν μεγαλώσει βλέποντάς τον και θα στενοχωρηθούν, επειδή δεν θα έχουν άλλες ευκαιρίες για να τον παρακολουθήσουν».

 

NBA Τελευταία Νέα