Προγνωστικά Στοιχήματος - Νίκος Μποζιονέλος

Το ραντεβού με την ιστορία, τα προηγούμενα και τα… 300 μύρια

It’s play offs’ time!

  • H Μπόρνμουθ βρισκόταν στην Premier League το 2015-20.
  • Η Μπρέντφορντ αγωνίστηκε για 12 χρόνια και… πέντε σεζόν στην πρώτη κατηγορία (σ.σ. πώτς γκέγκεν αυτό; 1935-1947, μεσολάβησε όμως ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και η διακοπή).
  • Η Μπάρνσλι εμφανίστηκε για πρώτη και τελευταία φορά σε top επίπεδο το 1997-88
  • H Σουόνσι πρωτοεμφανίστηκε σε τοπ επίπεδο το 1981-83 και κατόπιν το 2011-18.

Τούτο το καρέ καλείται να διεκδικήσει, στον τελικό του «Γουέμπλεϊ», το τρίτο εισιτήριο για την Premier League μετά τις Νόριτς και Γουότφορντ, στον τελικό των… 300 εκατ. λιρών διότι περίπου τόσα εξασφαλίζει η άνοδος για την επόμενη τριετία.

Διπλά τα ημιτελικά, απόψε τα πρώτα.

Novibet
Novibet, το παιχνίδι σου καλύτερο ΕΔΩ! 21+ | MGA ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
Τώρα αρχίζει το ματς! |21+
Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Πρώτο φαβορί, βάσει τιμών, για άνοδο η Μπρέντφορντ στο 2.65, έπεται η Μπόρνμουθ στο 3.25, τρίτη η Μπάρνσλι στο 4.50 και τέλος η Σουόνσι στο 5.50. Λογικές ως τιμές (από Novi).

Η Μπρέντφορντ έχασε πέρυσι στον τελικό της ανόδου από τη Φούλαμ στην παράταση, κατά γενική ομολογία ίσως δεν ήταν και απολύτως έτοιμη για τα… σαλόνια. Στο φετινό ραντεβού της με την… ιστορία, αυτό των play offs, ήταν συνεπώς – το περίμενε πώς και πώς. Λογικό να είναι πρώτη στις τιμές, έχοντας και καλό φινάλε στη σεζόν με σερί νικών ενώ με 0,66 xGoals ήταν μακράν πρώτη στην κατηγορία, έναντι 0,59 της Νόριτς.

Εχει την… τεχνογνωσία των play offs λοιπόν, όπως βέβαια από πέρυσι και η Σουόνσι που έπεσε πάνω στην Μπρέντφορντ στα περσινά ημιτελικά, που έπεσε με τη Μπάρνσλι στο άλλο ζευγάρι. Των αουτσάιντερ το ζευγάρι διότι, συνειδητά και κατά γενική ομολογία, όποια περάσει από τα δύο ματς της Μπρέντφορντ με την Μπόρνμουθ θα είναι φαβορί για την άνοδο στον τελικό, είτε με τη Σουόνσι είτε με την Μπάρνσλι.

Όπως και ο Τόμας Φρανκ της Μπρέντφορντ, έτσι και ο Στιβ Κούπερ της Σουόνσι έχουν την (περσινή) εμπειρία από play offs, αντιθέτως λαμβάνουν το βάπτισμα του πυρός και ο Τζόναθαν Γούντγκεϊτ της Μπόρνμουθ και ο Βαλεριέν Ισμαέλ της Μπάρνσλι, μάλιστα ο Γάλλος είναι στην πρώτη του σεζόν γενικά στο αγγλικό ποδόσφαιρο από τους πάγκους. Το αναφέρω διότι στα play offs υπάρχουν δύο άγραφοι κανόνες, στοιχηματικά: πρώτον κοιτάς τη φόρμα, το momentum και το ποια έχει λιγότερη πίεση και, κατόπιν, τον προπονητή. Λιγότερη πίεση έχει σαφώς η Μπάρνσλι, πάγκο η Μπρέντφορντ.

Αν κάτι είναι ενάντια στο φαβορί ονόματι Μπρέντφορντ είναι η… 3η θέση διότι όχι συχνά, για την εν λόγω πρωτιά (πίσω από την πρώτη δυάδα) κατέληξε να χαρίσει και άνοδο στα play offs: 4η ήταν η Σουόνσι, 5η η Μπάρνσλι και 6η η Μπόρνμουθ. Τέσσερις φορές την τελευταία δεκαετία συνέβη.

Pamestoixima.gr
Pamestoixima.gr, το παιχνίδι σου καλύτερο ΕΔΩ! 21+ | MGA ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
Καλύτερο από ποτέ με δυνατές αποδόσεις και σούπερ προσφορές! |21+
Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Κοντολογίς, για μακροχρόνια, αφαιρώ τελείως την Μπόρνμουθ για άνοδο καθώς ούτε η ίδια καλά καλά δεν το πιστεύει ενώ ο Γούντγκεϊτ είναι άμαθος, στην άκρη και η Σουόνσι που κατά τεκμήριο έχει χειρότερη ομάδα από πέρυσι, που δεν τα κατάφερε. Φαβορί η Μπρέντφορντ, μάλιστα την έχω και σε ανοιχτό bet από το ξεκίνημα της σεζόν στο 3.00, αουτσάιντερ η… τρελο-Μπάρνσλι χάρη στο τρομερό ντεμαράζ της στο β’ μισό της σεζόν. Ουδείς το περίμενε, έχει κάνει ήδη υπέρβαση.

Και… η πλάκα είναι ότι η Μπάρνσλι έχει, ούτε λίγο ούτε πολύ, να νικήσει τους Ουαλούς σε επίσημο και ανεξαρτήτως έδρας από τον Νοέμβριο του… 1983, με 0-8-8 έκτοτε! Ωστόσο αντάμωσαν στον τελικό ανόδου από τη League One τον Μάιο του 2006, 2-2 και πρόκριση για την Μπάρνσλι στα πέναλτι, ιδού τα… προηγούμενά τους ενόψει τρων φετινών. Όπως και η Μπάρνσλι έχει προηγούμενα με τα… play offs αυτά καθ’ αυτά, το 2000 μετείχε για τελευταία φορά, διέλυσε την Μπέρμιγχαμ στα ημιτελικά και άδοξα έχασε στον τελικό με 4-2 από την Ιπσουϊτς.

Είπαμε, υπέρβαση, για μια ομάδα που το καλοκαίρι εξασφάλισε την παραμονή την τελευταία αγωνιστική και πετυχαίνει μια Σουόνσι μέτρια, έως ενίοτε κακή, το τελευταίο δίμηνο (3-2-6) και σε ματς με μάλλον άδικο φαβοριτισμό, το σετ θα έπρεπε να είναι πιο ισορροπημένο.

Στο, δε, «Ντιν Κορτ» η Μπόρνμουθ με την… ταμπέλα του αουτσάιντερ, και για απόψε και για το ζευγάρι γενικά, υποδέχεται την πεισμωμένη Μπρέντφορντ η οποία μετρά μόλις 1-4-8 στα play offs και έχει κακή έσχατη παράδοση εκεί (2-3-6). Στο 6-6-0 το σερί με το οποίο έκλεισε τη regular season η ομάδα του Φρανκ και με τον Αϊβαν Τόνι, με 31 γκολ σε 45 ματς, να κάνει ρεκόρ παραγωγικότητας στην κατηγορία, όλων των εποχών.

Winmasters
Winmasters, το παιχνίδι σου καλύτερο ΕΔΩ! 21+ | MGA ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
30.000 live παιχνίδια με υψηλές + κορυφαίες αποδόσεις στα φαβορί | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ: 210 9237777
Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Αίσθησή μου είναι ότι η Μπρέντφορντ θα περάσει εύκολα, πιθανώς με σκορ πρόκρισης από απόψε. Το πήρα σε draw no bet, απλά για κάλυψη, κλείσαμε με το πρώτο. Για το άλλο ζευγάρι, πείτε το feeling ότι η Μπάρνσλι δεν θα νικήσει απόψε… αλλά θα περάσει. Με combo διπλής ευκαιρίας και ως τρία γκολ στο ματς, νομίζω είμαστε ΟΚ.

«Δένοντάς» τα σε δυάδα, πήρα από ένα γκολ για την κάθε φιλοξενούμενη απόψε και, για μακροχρόνια, ακόμη κι αν η Μπάρνσλι (σ.σ. την αντιληφθήκατε τη συμπάθεια που της έχω…) πάει τελικό, δεν μπορώ να τη δω να νικά την Μπρέντφορντ. Δεν φαντάζομαι το πώς. Την Μπόρνμουθ μαζί σας, ναι. Οπότε, προς ώρας, no outright, ίσως βγει κάτι πριν τις ρεβάνς, το προσεχές Σάββατο 22/5.

ΥΓ. Και μια σουηδική… τζούρα, και τα δύο για αμφίτερμα, ίσα ίσα για να καθίσω να δω τα ματς. Εχει αρκετές ελλείψεις η Ελφσμποργκ για το σημερινό με τη Χάλμσταντ, το Μιέλμπι – Χέκεν είναι αμφίρροπο και θαρρώ ότι ξεκινά από το 1-1.


Αν είσαι socialιστής, τα λέμε κι από Facebook, Twitter & Instagram.

🎁ΕΔΩ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ!💰

- Στοιχηματική Πρόταση
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟΔ. ΕΠΙΤΥΧΙΑ
- Ελφσμποργκ
Μιέλμπι
Χάλμσταντ
Χέκεν
⚽ Goal/goal
⚽ Goal/goal
3.51
- 17/05/2021 8:00 μμ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟΔ. ΕΠΙΤΥΧΙΑ
- 17/05/2021 8:00 μμ Μπόρνμουθ Μπρέντφορντ ⚽ 2 dnb 1.84
- Στοιχηματική Πρόταση
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟΔ. ΕΠΙΤΥΧΙΑ
- Μπόρνμουθ
Μπάρνσλι
Μπρέντφορντ
Σουόνσι
⚽ Μπρέντφορντ over 0,5
⚽ Σουόνσι over 0,5
2.09
- 17/05/2021 10:15 μμ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟΔ. ΕΠΙΤΥΧΙΑ
- 17/05/2021 10:15 μμ Μπάρνσλι Σουόνσι ⚽ Χ2 & under 3,5 1.98

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*