Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

25.01.21|09:30

Άγγελος Αναστασόπουλος Άγγελος Αναστασόπουλος

Νόμπελ Ειρήνης 2021 - Στη λίστα Τραμπ, Πούτιν, Ερντογάν και Ράσφορντ!

νόμπελ-ειρήνης-2021-στη-λίστα-τραμπ-πούτι-157152

Τα Νόμπελ είναι από τα σημαντικότερα διεθνή βραβεία στον πλανήτη. Η Σουηδική Ακαδημία απονέμει ένα χρυσό μετάλλιο και το χρηματικό έπαθλο των περίπου 930.000 ευρώ σε όσους ξεχώρισαν στους τομείς της φυσικής, της χημείας, των οικονομικών επιστημών, της ιατρικής και της λογοτεχνίας (αυτά απονέμονται στη Στοκχόλμη), ενώ η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ απονέμει αυτό της Ειρήνης «στο πρόσωπο που είχε τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην αδελφοποίηση των εθνών, στην κατάργηση ή τη μείωση των στρατιωτικών δυνάμεων και στη διεξαγωγή και προώθηση ειρηνευτικών διαδικασιών». Το Νόμπελ Ειρήνης πάντα παρουσίαζε μεγάλο στοιχηματικό ενδιαφέρον και φέτος στον πίνακα των αποδόσεων συναντάμε κάποια ονόματα όπως του Τραμπ, του Πούτιν και του Ερντογάν! Μέχρι και την απονομή της 10ης Δεκεμβρίου, το kingbet.net θα σας ενημερώνει για τα φαβορί και την κλιμάκωση των αποδόσεων.

 

 

Τα φαβορί

Σε όλη τη διάρκεια του 2020 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Σουηδέζα ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ παρουσιάζονταν ως τα μεγάλα φαβορί για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Ωστόσο, η Νορβηγική Ακαδημία το απένειμε στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης, το παρακλάδι του ΟΗΕ που ειδικεύεται στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε περίπου 90 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.

Φέτος τα πράγματα δεν είναι πολύ διαφορετικά. Με απόδοση στο 6.00, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι το φαβορί για τον αγώνα του κατά της πανδημίας, ενώ ακολουθεί η Τούνμπεργκ με 8.00. Στην τρίτη θέση των αποδόσεων συγκατοικούν (με απόδοση 15.00) η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αντερν, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αλλά και η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, μια υπηρεσία που έχει τιμηθεί με το βραβείο το 1954 και το 1981.

Ισχυρά αουτσάιντερ

Στα δυναντά αουτσάιντερ συναντάμε μερικά δυνατά ονόματα. Σε απόδοση 20.00 βρίσκουμε τον Μπιλ Γκέιτς, τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος πέρασε 580 μέρες στη φυλακή για σκάνδαλο διαφθοράς αλλά πλέον ασχολείται ενεργά με οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στο 25.00 συναντάμε την Ευρωπαϊκή Ενωση (νικήτρια του βραβείου το 2012) και στο 35.00 το κίνημα Black Lives Matter. Πιο κάτω, σε απόδοση 50.00, προσφέρονται ο Εμανουέλ Μακρόν, η Ανγκελα Μέρκελ, ο Πάπας Φραγκίσκος, αλλά και ο θρυλικός φυσικός ιστορικός και ντοκιμαντερίστας Σερ Ντέιβιντ Ατενμπρο.

Στη λίστα Τραμπ, Πούτιν, Ερντογάν

Στα πολύ χαμηλά σκαλοπάτια της λίστας των αποδόσεων, με 150.00 στο στοίχημα Νόμπελ Ειρήνης, συναντάμε κάποια ονόματα που δύσκολα θα περιμέναμε να βρίσκονται εκεί. Πρώτος και καλύτερος ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Η υποψηφιότητά του είναι μάλλον δύσκολη, αν αναλογιστεί κανείς ότι το εντός συνόρων κλίμα είναι το πιο πολεμικό από την περίοδο Νίξον, αλλά η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησε πολύ λιγότερους πολέμους σε σχέση με τους προκατόχους του. Για την ιστορία, τέσσερις πρόεδροι των ΗΠΑ έχουν τιμηθεί με το βραβείο: Μπαράκ Ομπάμα, Θίοντορ Ρούσβελτ, Γούντροου Γουίλσον και ο Τζίμι Κάρτερ, ο μόνος που το πήρε μετά τη λήξη της προεδρίας του.

Στη λίστα είναι ακόμα οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δύο άνθρωποι που έχουν δώσει την εντολή για έναρξη πολέμων, οπότε η ειρήνη δεν είναι ψηλά ψηλά στο βιογραφικό τους, αλλά και ο Μπόρις Τζόνσον, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε ίδια απόδοση βρίσκονται δύο… φυγάδες, ο Τζούλιαν Ασάνζ και ο Εντουαρντ Σνόουντεν, αλλά και ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος έχει κάνει αληθινά μεγάλο έργο για την εξάλειψη του παιδικού υποσιτισμού στη Μεγάλη Βρετανία.

 

 

 

 

 

 

Νόμπελ Ειρήνης στοίχημα

Το Νόμπελ Ειρήνης είναι από τα πιο διαδεδομένα μη αθλητικά στοιχήματα και κάθε χρόνο συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον. Το kingbet.net θα σας κρατά ενήμερους για την εξέλιξη στο Νόμπελ στοίχημα.

21+ Η συμμετοχή σε τυχερά παίγνια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών – Παίξε Υπεύθυνα | Η συχνή συμμετοχή εκθέτει σε κίνδυνο εθισμού και απώλειας περιουσίας | Γραμμή Στήριξης ΚΕΘΕΑ 1114 (τηλ.) – [email protected] (ηλ. ταχυδρομείο) | Αρμόδιος Ρυθμιστής MGA | Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ |

 

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip