Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad

01.08.20|03:54

Γιώργος Πετρίδης Γιώργος Πετρίδης

Ας μιλήσουμε για τελικούς Κυπέλλου

ας-μιλήσουμε-για-τελικούς-κυπέλλου-11562

Ο πιο «ανώμαλος» Αύγουστος στην ιστορία του ποδοσφαίρου ξεκινάει μάλλον ιδανικά, αφού έχουμε μπροστά μας δύο τελικούς Κυπέλλου. Ναι, αυτή τη γιορτή που δεν είμαστε ικανοί να διοργανώσουμε στη χώρα μας…

Στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό (FA Cup), Αρσεναλ και Τσέλσι θα κονταροχτυπηθούν για 90 (μπορεί και παραπάνω) λεπτά με έπαθλο κάτι παραπάνω από ένα τρόπαιο. Ειδικά για τους «κανονιέρηδες», που τα έχουν κάνει μαντάρα και κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια!

Λέτε να το δούμε κι αυτό; Θεωρώ πάντως πως η ομάδα του Αρτέτα θα «ματώσει» στο γήπεδο για να σώσει τη χρονιά της, ενώ το τελευταίο διάστημα έδειξε μια σχετική βελτίωση, παρότι δεν πρόλαβε την επτάδα στην Πρέμιερ Λιγκ.

Από την άλλη, οι «μπλε» είχαν κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους μετά τη διακοπή, ωστόσο σε βάθος χρόνου πατάνε πιο στέρεα στα πόδια τους σε σχέση με τους αντιπάλους τους. 

Λαμβάνοντας υπόψιν την εικόνα της Αρσεναλ στον ημιτελικό με τη Μάντσεστερ Σίτι, την παράδοση… επιτυχιών που έχει στο θεσμό (πολυνίκης), αλλά και κάποιες μονάδες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε τέτοια ματς (βλ. Ομπαμεγιάνγκ), θα στραφώ στον άσο draw no bet, σε απόδοση 2.35 στη Novibet.

 

Δεν αναφέρω καθόλου το πολύ μεγαλύτερο κίνητρο που θεωρητικά έχουν οι «κανονιέρηδες», διότι εδώ μιλάμε για μια κούπα και δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι θα είναι… χαλαροί. 

Από ειδικά έχω επιλέξει στα προγνωστικά στοιχήματος έναν anytime σκόρερ από κάθε πλευρά. Και μάλιστα πρόκειται για δύο από τους πλέον φορμαρισμένους επιθετικούς του τελευταίου διαστήματος (μαζί με τον Ινγκς της Σαουθάμπτον). Ο λόγος για τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και τον Ολιβιέ Ζιρού. 

Ο Γκαμπονέζος στράικερ της Αρσεναλ ήταν αυτός που έκανε την ειδοποιό διαφορά στον ημιτελικό με τη Σίτι και είναι ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας του: θαρρώ πως θα το πάρει πάνω του.

Από την άλλη, ο Γάλλος φορ της Τσέλσι παρουσιάστηκε εντελώς διαφορετικός μετά τη διακοπή και απέδειξε την εκτελεστική του δεινότητα δικαιώνοντας τον Λάμπαρντ που τον εμπιστεύτηκε: σκόραρε στα 6 από τα 7 τελευταία ματς που χρησιμοποιήθηκε κι ενώ μέχρι τον Φεβρουάριο δεν έχει πετύχει γκολ στις εγχώριες διοργανώσεις!

 

porto

Προγνωστικά στοιχήματος

Πάμε και στα προγνωστικά στοιχήματος στην Πορτογαλία. Ντέρμπι «αιωνίων» στον τελικό, με την Πόρτο να έχει αέρα υπεροχής μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπου έκανε το «4 στα 4» στα μεγάλα ντέρμπι. Η ομάδα του Κονσεϊσάο πήρε τον τίτλο στη Liga NOS κυρίως διότι εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Μπενφίκα και διότι στα κρίσιμα ήταν πιο συνεπής (ΟΚ, εξαιρείται εκείνο το 0-0 με την Αβες).

Αυτή η συνέπεια και η πιο εύρυθμη λειτουργία των «δράκων» είναι που με οδηγεί στο να τους εμπιστευτώ σήμερα. Στην αντίπερα όχθη, οι ιθύνοντες των «αετών» έχουν περισσότερο στο μυαλό τους την επόμενη σεζόν, η οποία περιλαμβάνει ριζικές αλλαγές σε επίπεδο ρόστερ και τεχνικής ηγεσίας.

Στο μυαλό μου λοιπόν η Πόρτο έχει το προβάδισμα για να φτάσει στην κούπα και να σπάσει την αρνητική παράδοση που έχει κόντρα στην αιώνια αντίπαλό της σε τελικούς Κυπέλλου (1 νίκη-8 ήττες!). Το διπλό στα προγνωστικά στοιχήματος σε απόδοση 2.47 στο Pamestoixima.gr. 

Από αυτή την αναμέτρηση μου έκανε κλικ -και με έντονο το στοιχείο της έμπνευσης- ο Αλεξ Τέλες ως anytime σκόρερ (8.45 στο Pamestoixima.gr). Ο αριστερός μπακ των «δράκων» προέρχεται από μια σούπερ σεζόν (13 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις!), δοκιμάζει συχνά τα πόδια του με μακρινά σουτ, ενώ εκτελεί και τις στημένες μπάλες της ομάδας του, με τη φανέλα της οποίας θα αγωνιστεί για τελευταία φορά, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.  

 

 

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip