Απόστολος Γιάννου: Και το σερί καλά κρατεί...

Αντώνης Σαούλης
Απόστολος Γιάννου: Και το σερί καλά κρατεί...

bet365

Ο 26χρονος επιθετικός του Αστέρα Τρίπολης συνεχίζει το σερί του μέσα στο νέο έτος και πάει για πρώτος σκόρερ της σεζόν.

Γρήγορο κουίζ με γρήγορη απάντηση. Ποιος ήταν ο τελευταίος Ελληνας που είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Σούπερ Λίγκα; Πριν σας δώσουμε την απάντηση θα σας πούμε ότι μετά από αρκετά χρόνια θα υπάρχει ευκαιρία να είναι ξανά... ντόπιος ο πρώτος σκόρερ. Μένει να δούμε ποιος θα είναι αυτός.

Ο Απόστολος Γιάννου αν μη τι άλλο είναι βασικός υποψήφιος. Σταθερή αξία (και) φέτος με τον φορ του Αστέρα Τρίπολης όχι μόνο να σκοράρει σε κομβικό σημείο για την ομάδα του (έκανε το 2-1 κόντρα στην Καλλονή) αλλά να φτάσει και τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα. Την σεζόν 2006/07 ο Νίκος Λυμπερόπουλος με 18 «τεμάχια» γινόταν ο τελευταίος Ελληνας που είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ (η απάντηση στο κουίζ)

Εννια χρόνια μετά ο Απόστολος Γιάννου (μαζί με τους Φορτούνη, Βέλλιο και Αθανασιάδη) μπορεί να πάρει τον συγκεκριμένο τίτλο. Το εντυπωσιακό με την περίπτωση του 26χρονου φορ είναι η συχνότητα με την οποία σκοράρει. Σχεδόν ένα γκολ κάθε τρεις τελικές προσπάθειες! Ενα γκολ κάθε 100 λεπτά...

Ηδη έχει ξεπεράσει την περσινή καλύτερή του σεζόν (10 γκολ σε 32 παιχνίδια στην Σούπερ Λίγκα) με τον Πανιώνιο. Μια χρονιά που του έδωσε και την μεταγραφή του στον Αστέρα Τρίπολης παρά το γεγονός ότι είχε προλάβει να μπει ήδη στα μπλοκάκια αρκετών ανθρώπων στην Μπουντεσλίγκα. Η ομάδα της Τρίπολης είχε ενεργήσει γρήγορα και τον είχε αποκτήσει, ως ελεύθερο. Κι αποδεικνύεται πως σωστά έπραξε.



Δεν είναι μόνο τα 13 γκολ. Είναι η συνέπεια που βγάζει φέτος αλλά και η διάρκεια. Ηδη έχει μπει στο '16 έχοντας τέσσερα σερί γκολ στα τρία πρώτα ματς. Δύο γκολ με τον Πανθρακικό (στο 4-0), ένα μέσα στο Αγρίνιο (ήττα με 2-1) και γκολ κόντρα στην Καλλονή. Είναι εντυπωσιακό το πόσο... αθόρυβα ο Γιάννου έχει φτάσει στα 13 γκολ όταν όλοι ασχολούνταν (και δικαίως) με τον Φορτούνη αλλά και την περίπτωση Βέλλιου.

Ο 26χρονος φορ του Αστέρα έχει βάλει 7 γκολ με σουτ, 3 με το κεφάλι κι άλλα 3 με πέναλτι. Και έχει ακόμα αρκετό δρόμο για να προλάβει να ξεπεράσει αρχικά τα 18 του Λυμπερόπουλου (της σεζόν 2006/07) αλλά και να πιάσει τον μαγικό αριθμό 20 τον οποίο στο πρόσφατο παρελθόν τον έχουν πιάσει παίκτες όπως ο Μιραλάς και ο Σισέ!



Μεταγραφικά, δεδομένα θ' απασχολήσει ομάδες του εξωτερικού το καλοκαίρι. Τα χρόνια δεν τον έχουν πάρει, δείχνει μόνιμα σημάδια προόδου (πέρσι 10 φέτος ήδη στα 13 γκολ) κλήθηκε φέτος και στην Εθνική ομάδα κι αν μη τι άλλο ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί να βάλει (ξανά) λεφτά στο ταμείο του γιατί προνόησε να κλείσει ελεύθερο παίκτη νωρίτερα από τις άλλες ομάδες.

Οπως και να 'χει ο Απόστολος Γιάννου είναι η σταθερή αξία της 18ης αγωνιστικής. Με τους αριθμούς του να μιλάνε καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο κείμενο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα