Σάχοφ: Η... μαύρη τρύπα στο κέντρο του ΠΑΟΚ!

Σάχοφ: Η... μαύρη τρύπα στο κέντρο του ΠΑΟΚ!

bet365

Το σερί του ΠΑΟΚ σταμάτησε στην Τρίπολη και το Match Review του gazzetta.gr γράφει για τον Γιεβγκέν Σάχοφ, ο οποίος επηρέασε αρνητικά την λειτουργία του «Δικέφαλου».

Κάθε ομάδα δικαιούται μια κακή ημέρα, κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να βρεθεί σε καλή ή κακή κατάσταση εντός του αγωνιστικού χώρου, ουδείς από όλους όσοι έχουν κλωτσήσει μπάλα ή έχουν ασχοληθεί με τον αθλητισμό, δεν είναι ρομπότ. Όλοι έχουν δικαίωμα στην κακή εμφάνιση, αυτό συνέβη και με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή το μεσημέρι στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», αν και για πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό υπάρχουν (σχεδόν) πάντα απαντήσεις.

Στο ερώτημα γιατί ο ΠΑΟΚ έχασε τον πρώτο από τους επτά «τελικούς» (είναι αδιανόητο, αλλά στην Ελλάδα μάλλον πρέπει να κάνεις 20-21 σερί νίκες για να πάρεις το πρωτάθλημα…) οι παίκτες του λύγισαν κάτω από την πίεση του «must win» αγώνα.

Και ένα από το βασικό μειονέκτημα του (πέραν της κακής απόδοσης δύο κομβικών παικτών, του Μάτος και του Βιεϊρίνια) ήταν ότι η μεσαία γραμμή του πελαγοδρομούσε από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Το δίδυμο Σάχοφ-Μαουρίσιο, είτε υπήρχε, είτε δεν υπήρχε στο γήπεδο, το ίδιο και αυτό!

Ο ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου επέλεξε να πάει σ’ ένα αρκετά βαρύ δίδυμο, χωρίς «καθαρό» εξάρι (με τον Κάνιας στον πάγκο), χάνοντας κατά κράτος τη μάχη της μεσαίας γραμμής. Ο Μαουρίσιο προερχόταν από μια καλή εμφάνιση στη Νέα Σμύρνη, αλλά εκεί είχε πίσω του τον Κάνιας και αυτό του έδινε χώρο στο γήπεδο. Το ίδιο συνέβαινε και επί εποχής Τσίμιροτ, μόνο που ο Βόσνιος χαφ είναι πλέον κάτοικος Βελγίου, αλλά η απουσία του για πρώτη φορά έγινε (κάποτε θα γινόταν…) αισθητή.

Το θέμα είναι πως δεν έχουμε δει ακόμη τον Μουλέν, που ήρθε ως ο αντικαταστάτης του Τσίμιροτ, ο Λουτσέσκου δείχνει να εμπιστεύεται είτε τον Κάνιας, είτε τον Σάχοφ ως παρτενέρ του Μαουρίσιο στον άξονα, με τον Γάλλο να έχει περάσει το στάδιο της προσαρμογής και της προετοιμασίας και κάποια στιγμή πρέπει να τον δούμε στο γήπεδο.

Ο Σάχοφ έχει πολλά προτερήματα, πατάει στην αντίπαλη περιοχή, είναι στο γκολ, μια πετυχημένη κίνηση πριν δυο σχεδόν χρόνια, με προσφορά και συμμετοχή και πέρσι και φέτος, αλλά όταν στο χώρο της μεσαίας γραμμής πέφτουν κορμιά, γίνεται μάχη, δεν είναι ο παίκτης που θα καταφέρει με ευκολία να ανταπεξέλθει. Τα καλά του ματς τα έχει κάνει, άλλωστε, με τον Κάνιας ή τον Τσίμιροτ κι αυτός δίπλα του στη μεσαία γραμμή. Στην Τρίπολη δεν κέρδισε ούτε μισή μονομαχία. Και κάπου εκεί η μάχη κρίθηκε υπέρ του Αστέρα.

 

Τελευταία Νέα