Βιεϊρίνια: Αρχηγός και ηγέτης του ΠΑΟΚ

Βιεϊρίνια: Αρχηγός και ηγέτης του ΠΑΟΚ

Σταύρος Σουντουλίδης
Βιεϊρίνια: Αρχηγός και ηγέτης του ΠΑΟΚ

bet365

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια είναι πραγματικά μια «σταθερή αξία» για τον φετινό ΠΑΟΚ και το «Match Review» επιχειρεί να αναλύσει τα κατορθώματα του Πορτογάλου σούπερ σταρ εντός κι εκτός των αγωνιστικών χώρων.

Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που του πρόσφερε και τώρα, όπως και το 2008, την ευκαιρία να αναγεννηθεί ποδοσφαιρικά, να ηρεμήσει, να αποκαταστήσει τις ισορροπίες του, να βρει τον εαυτό του. Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη του, η Τούμπα το σπίτι του. Από την στιγμή που ο Αντρέ περνάει καλά, βγάζει τον καλό εαυτό του μέσα στο χορτάρι. Είναι ο απόλυτος ηγέτης του «Δικεφάλου», κάτι που εδώ και μήνες το έχει δείξει, δεν περιμέναμε το ματς στη Λαμία για να το επιβεβαιώσουμε.

Ο Βιεϊρίνια είναι ένας άλλος… Βιεϊρίνια και όποιος έχει την τύχη να συναναστραφεί μαζί του, έστω και για λίγο, το καταλαβαίνει από την πρώτη στιγμή, από τις πρώτες κουβέντες. «Εχω μεγαλώσει, βλέπω το ποδόσφαιρο με διαφορετικό τρόπο. Δεν είναι ότι δεν μπορώ να κάνω αυτά που έκανα, αλλά πλέον βλέπω το παιχνίδι πιο σοβαρά. Παλιά δεν σκεφτόμουν πριν κάνω μια ντρίπλα στην άμυνα. Τώρα αποκλείεται να με δεις να το κάνω. Τότε ήθελα να δείξω αυτό που μπορώ να κάνω. Τώρα νομίζω πως δεν πρέπει να δείξω τι παίκτης είμαι. Το έχω δείξει ήδη. Είμαι πιο συγκροτημένος και ξέρω ανά πάσα στιγμή του αγώνα τι πρέπει να κάνω. Παλιότερα ξέρεις πόσες φορές με έβρισε ο Σάντος επειδή έκανα τακουνάκια ή ντρίπλες χωρίς λόγο; Έρχεται μια στιγμή που αναλογίζεσαι «αυτός είχε δίκιο», είχε πει πρόσφατα στο επίσημο περιοδικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Πολλά από τα παραπάνω νέα στοιχεία στο παιχνίδι του, μας τα έδειξε και στη Λαμία. Εκεί, όπου μπορεί να μην έλαμψε, μπορεί να μην σκόραρε, μπορεί να ήρθε πάλι από την πίσω γραμμή ζώνης, αλλά ήταν αυτός που επί 90 λεπτά έδινε το σύνθημα στους συμπαίκτες του προκειμένου ο «Δικέφαλος» να γράψει στα κιτάπια του τη 15η συνεχόμενη νίκη και μαζί τη δική του ιστορία..

Απόλυτη συνέπεια στα αμυντικά καθήκοντα, σωστές τοποθετήσεις, έγκαιρες επεμβάσεις, πίεση και κράτημα της μπάλας, αν το σκεφτεί κανείς ένας γεννημένος μεσοεπιθετικός είναι αυτή την στιγμή ένα από τα κομμάτια της εντυπωσιακής άμυνας του ΠΑΟΚ, που έχει δεχθεί μόλις 8 γκολ στο πρωτάθλημα. Μπορεί στην αρχή να τσατιζόταν όταν ξεκινούσε ως μπακ, αλλά τώρα δεν τον ενδιαφέρει καθόλου, την ίδια στιγμή που ο Ραζβάν Λουτσέσκου ούτε που σκέφτεται να τον κουνήσει από εκεί. Τρέλες και πειράματα δεν χρειάζονται στην πιο κρίσιμη καμπή της χρονιάς…

Ο αγαπημένος Αντελίνο των ΠΑΟΚτσήδων με το ύφος του, την εμπιστοσύνη που έχει στον εαυτό του, αποδεικνύει κάθε Κυριακή πόσο σημαντικός είναι για το σύνολο και πόσο καθοριστικός μπορεί να γίνει όταν ό ΠΑΟΚ το έχει ανάγκη, ειδικά τώρα που η επόμενη τετράδα αγώνων (Ολυμπιακός μέσα, Αστέρας έξω, ΑΕΚ μέσα, Ατρόμητος έξω) είναι τα μεγάλα ματς που θα κρίνουν τα πάντα.

Ο 32χρονος Πορτογάλος αποδεικνύεται σημαντικός τόσο για το παιχνίδι μέσα στο γήπεδο, όσο και τη ζωή, την καθημερινότητα της ομάδας έξω από τις γραμμές. Με το παιχνίδι στη Λαμία να αποτελεί παρελθόν και τα φώτα στο ΔΑΚ να σβήνουν, ο Δημήτρης Πέλκας ρωτήθηκε για μια στιγμή, που ελάχιστοι έχουν εντοπίσει, αλλά συμβαίνει σε κάθε ματς του ΠΑΟΚ πριν από την σέντρα κάθε ημιχρόνου. Ο Αντρέ συγκεντρώνει τους συμπαίκτες του, τους μιλάει, τους ενθαρρύνει, τους βάζει μέσα στο πνεύμα του αγώνα, προσπαθεί να τους «φτιάξει» την ψυχολογία. Ο,τι πρέπει να κάνει ένας πραγματικός αρχηγός!

Ο Πέλκας απέφυγε να αποκαλύψει το μυστικό και κάποιες από τις κουβέντες του αρχηγού, «το τι είπαμε δεν θα το πούμε τώρα, θα το πούμε στο τέλος του πρωταθλήματος» σχολίασε στην συνέντευξη του στο gazzetta.gr, όμως όσοι ζουν την καθημερινότητα της ομάδας αντιλαμβάνονται τον σημαντικό ρόλο που παίζει ως προσωπικότητα ο Βιεϊρίνια. Γι’ αυτό, άλλωστε, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δε δίστασε να βάλει ένα τέλος στο περίεργο φαινόμενο των… έξι-επτά αρχηγών, που είχε αυτό το τόσο δύσκολο καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ, δίνοντάς του το περιβραχιόνιο και μαζί με τον Στέλιο Μαλεζά να τους χρίσει «αφεντικά» των αποδυτηρίων, σε μια δύσκολη περίοδο, όπου όλοι «ψαχνόντουσαν» για να βρουν κάπου να ακουμπήσουν.

Ο Λουτσέσκου «ακούμπησε» πάνω στον Βιεϊρίνια και από τα αποτελέσματα μέσα στους επόμενους μήνες μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του. Ρίξτε μια ματιά στα νούμερα που συνοδεύουν τη φετινή παρουσία του στην ομάδα για να καταλάβετε ότι κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο.

Αν και τα πιο σημαντικά είναι αυτά που δεν φαίνονται ούτε από τους αριθμούς…

Οι αριθμοί του Βιεϊρίνια μέχρι σήμερα:

Συμμετοχές

20

Λεπτά Συμμετοχής

1614

Γκολ

1

Μεταβιβάσεις;

117

Πάσες

125

Ασίστ

5

Γεμίσματα

134

Εύστοχα γεμίσματα

48/134

Κλεψίματα

38

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα