Λάζαρος, απλά ο κορυφαίος!

Λάζαρος, απλά ο κορυφαίος!

Γιώργος Τσακίρης
Λάζαρος, απλά ο κορυφαίος!

bet365

Διανύει την πλέον παραγωγική σεζόν της καριέρας του (η προηγούμενη ήταν η περσινή), οδηγεί την Α.Ε.Κ. σε όλες τις διοργανώσεις και συνιστά την πλέον σταθερή αξία.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Διανύει δεδομένα την καλύτερη περίοδο της καριέρας του είτε πρόκειται για εντός είτε για την εκτός συνόρων... Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δεν κάνει απλά τη διαφορά για την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Εuropa League, αλλά ουσιαστικά οδηγεί την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ και στις τρεις διοργανώσεις και τη διατηρεί σε ρόλο φαβορί για να πετύχει τους στόχους της και ειδικά σε ότι αφορά στην κατάκτηση τίτλων στους εγχώριους (φυσικά) θεσμούς... Είναι τέτοιες οι επιδόσεις του έως σήμερα φορώντας την φανέλα με τον Δικέφαλο Αετό στο στήθος που προφανώς τον αναδεικνύουν σε απόλυτο πρωταγωνιστή και πολυτιμότερο της ομάδας έως τώρα της σεζόν...

Μπορεί πολλές φορές σχετικά με τον κόσμο και τους ποδοσφαιριστές της εκάστοτε ομάδας, το άγνωστο και το ξένο να είναι αυτό που κερδίζει και συναρπάζει τη μάζα, όμως όταν θα συζητάμε για την έως τώρα παρουσία της ΑΕΚ σε όλες τις διοργανώσεις τα πράγματα είναι πολύ εύκολα και απλά σχετικά με το ποιος είναι αυτός που κάνει τη διαφορά. Όταν κοινώς ψάχνουμε τον κορυφαίο της σε επίπεδο αποτελεσματικότητας και προσφοράς, η σταθερή αξία για την Ένωση, είναι δεδομένα και αδιαπραγμάτευτα: ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος!

Αρκεί μια πρόχειρη ματιά σε αριθμούς σε όλα τα επίπεδα για τον διεθνή Έλληνα μεσοεπιθετικό για να καταλάβει κανείς ότι δεν επιδέχονται αμφισβήτησης τα παραπάνω που αναφέρουμε για τον Λάζαρο και το γεγονός ότι αν συνεχίσει σ' αυτό το ρυθμό και με τέτοια νούμερα, τότε θα είναι ο απόλυτος MVP της σεζόν. Σίγουρα είναι στο χορτάρι ο ηγέτης της... Κάτι που άρχισε να συμβαίνει από το προηγούμενο δεύτερο μισό της περσινής αγωνιστικής χρονιάς όπως οι περισσότεροι θα θυμάστε από την εικόνα και τους αριθμούς που συνόδευσαν τον άσο της Ένωσης.

Στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης ο Λάζαρος κλήθηκε να βοηθήσει την ΑΕΚ από τον πάγκο. Πέρασε σαν αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο αντί του τραυματία Παναγιώτη Κονέ και με δική του ενέργεια οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν (ένα ξεκάθαρο) πέναλτι από το χέρι του Σελίν. Εννοείται πως ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη και μετέτρεψε σε γκολ την εσχάτη των ποινών, άρα προφανώς και χάρισε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Δεν είναι δα και η πρώτη φορά που συμβαίνει. Το να γίνεται ο καθοριστικός ποδοσφαιριστής της ομάδας του Χιμένεθ, είτε πρόκειται για Ελλάδα και πρωτάθλημα (με μεγαλύτερή του παράσταση εκείνη απέναντι στον Ολυμπιακό στο come back και την απόλυτη ανατροπή της ΑΕΚ από το 0-2 στο 3-2), είτε για το Κύπελλο, είτε για το Europa League...

Ένα γκολ που ισοδυναμεί με τρεις βαθμούς και το οποίο διατηρεί την ΑΕΚ, όχι απλά ζωντανή, αλλά δυνατή και μεγάλο φαβορί, στη διεκδίκηση του βασικού της στόχου για τη σεζόν που διανύουμε και φυσικά είναι το πρωτάθλημα.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έχει (προλάβει να) αγωνιστεί ήδη φέτος σε 34 ματς και έχει πανηγυρίσει 14 φορές σε όλες τις διοργανώσεις. Πιο συγκεκριμένα ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός έχει 19 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 6 τέρματα, στο Κύπελλο μετράει 5 παρουσίες και έχει ισάριθμα γκολ (και φυσικά μια ασίστ), ενώ στο Europa League έχει δέκα παιχνίδια και έχει σημειώσει 3 γκολ!

Πρόκειται, όπως πρέπει να γίνεται εύκολα αντιληπτό, για την πλέον παραγωγική σεζόν της καριέρας του Λάζαρου αφού σε σύνολο 34 αγώνων έχει 14 φορές πανηγυρίσει όπως προαναφέραμε. Η αμέσως προηγούμενη πλέον παραγωγική χρονιά του Έλληνα άσου είναι η περσινή και πάλι με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Κι αυτό διότι έπαιξε σε 36 παιχνίδια και είχε σημειώσει 8 γκολ...

Το ακόμη πλέον απίστευτο για τον Χριστοδουλόπουλο είναι πως με την φανέλα της ΑΕΚ έχει συνολικά αγωνιστεί 70 ματς και έχει σημειώσει 22 τέρματα, επίδοση που συγκριτικά με το προηγούμενο κομμάτι της καριέρας του (όλης παρακαλώ) είναι απίθανη. Κι αυτό διότι σε 271 παιχνίδια (εντός κι εκτός συνόρων φυσικά), είχε 41 φορές πανηγυρίσει. Κάτι που σημαίνει ότι στην Ένωση με μόλις 70 συμμετοχές έχει φτάσει στα μισά γκολ μιας ολόκληρης προηγούμενης καριέρας. Προφανώς και η ΑΕΚ του ταιριάζει απόλυτα και τον... απογειώνει!

Λογικό κι επόμενο λοιπόν, τόσο ο ίδιος ο 31χρονος ποδοσφαιριστής, όσο και από τη διοίκηση της Ένωσης, να υπάρχει η κοινή επιθυμία επέκτασης της συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών. Μια συζήτηση που πρέπει και όπως φημολογούνταν θα γίνει στο αμέσως επόμενο διάστημα, προφανώς με το τέλος των πολύ σημαντικών αναμετρήσεων και με την Ντινάμο Κιέβου, θα φανεί σύντομα... Πάντως και οι δυο πλευρές έχουν εκφράσει το «θέλω» τους, να συνεχίσουν μαζί κοινώς, δημόσια και χωρίς υπεκφυγές...

Τεράστια είναι όμως και η επιθυμία του κόσμου της ΑΕΚ να συνεχίσει να βλέπει αγωνιζόμενο με την κιτρινόμαυρη φανέλα τον Λάζαρο. Κάτι που φαίνεται σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας και στο εξωτερικό από την αγάπη που παίρνει ο διεθνής Έλληνας άσος, αλλά κυρίως στο ΟΑΚΑ. Εκεί με τη λήξη κάθε αναμέτρησης ο Χριστοδουλόπουλος και η κορούλα του, «υποχρεώνουν» αρκετό κόσμο να καθίσει για επιπλέον 10 με 15 λεπτά, προκειμένου να τους χειροκροτήσουν για το παιχνίδι που κάνουν μαζί (έπειτα από κάθε ματς όμως) και που φυσικά πάντα καταλήγει σε γκολ της κουκλίτσας, της μικρής Στέλλας!

Είναι πασιφανές ότι ο Λάζαρος βρήκε στην ΑΕΚ την Ιθάκη του και η Ένωση τον... πολυμήχανο «Οδυσσέα» της!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα