Δέκα πράγματα που μάθαμε από τη 16η αγωνιστική!

Δημήτρης Ρούσσος
Δέκα πράγματα που μάθαμε από τη 16η αγωνιστική!

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε από τη 16η αγωνιστική της Superleague Σουρωτή.

Και στη ρουλέτα... πρώτο τραπέζι Vista (21+)

Η επίθεση του Ολυμπιακού κάνει πλέον τη διαφορά

Η δοκιμασία στην AEL FC Arena δεν ήταν εκ προοιμίου εύκολη, άσχετα αν οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν ξανά την κλάση τους και πανηγύρισαν την 7η συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα. Σημαντικό είναι εξάλλου το γεγονός ότι όπως στα τελευταία παιχνίδια, έτσι και στον κάμπο, η γραμμή κρούσης «καθάρισε» για τους Πειραιώτες, που δεν περίμεναν έκτακτους ήρωες να σκοράρουν. Μάριν, Ανσαριφάρντ, Τζούρτζεβιτς και Φορτούνης κάνουν αυτό που δεν έκαναν στην αρχή της Superleague, όταν ο Ολυμπιακός έχασε πολύ έδαφος.

Νίκη και ηρεμία μετά από καιρό για τον Παναθηναϊκό

Ακούγεται υπερβολικό, όμως πράγματι το «τριφύλλι» κόντευε 2,5 μήνες μακριά από τις νίκες! Η τελευταία ήταν επί του Ολυμπιακού (28 Οκτωβρίου) και έπρεπε να… αλλάξει ο χρόνος για να πάρει βαθμολογική ανάσα η ομάδα του Ουζουνίδη. Ο Πλατανιάς δεν είναι η ικανότερη ομάδα εκτός έδρας, με μια νίκη και μια ισοπαλία σε 8 αγώνες, όμως ούτως ή άλλως η πειστική εικόνα του Παναθηναϊκού είχε λείψει τόσο, που είναι σημαντικό πια να εμφανίζεται απέναντι σε κάθε αντίπαλο.

Ο ΠΑΟΚ «ρολάρει» επιθετικά

Δεκατρία γκολ στις τελευταίες 4 αναμετρήσεις έχουν πετύχει οι παίκτες του Λουτσέσκου και πλέον νίκες με «πεντάρα» όπως αυτή του Σαββάτου με τον Λεβαδειακό δεν συνιστούν έκπληξη. Ο ΠΑΟΚ βρίσκει τον τρόπο να παίρνει εύκολες νίκες το τελευταίο διάστημα και δεδομένου ότι από δω και πέρα, με τέτοιο ανταγωνισμό στην κορυφή κάθε «στροφή» είναι σημαντική, η ευκολία στο σκοράρισμα αποτελεί μέγα προσόν για επίδοξους… πρωταθλητές.

Μπορεί και άνετα εκτός έδρας η ΑΕΚ

Με εξαίρεση τη νίκη στη Λιβαδειά, εκτός έδρας η Ένωση δύσκολα έχει βρει ως τώρα εύκολο «τρίποντο». Η «παρέλαση» στο Αγρίνιο επιβεβαίωσε τις επιθετικές αρετές των παικτών του Χιμένεθ, έφερε στο προσκήνιο των πρωταγωνιστών τον Τάσο Μπακασέτα, έβαλε σε ρυθμό τον νεοφερμένο Μασούντ και συνολικά αποτέλεσε το καλύτερο «ποδαρικό» στο νέο έτος, που όλοι στα Σπάτα θέλουν να είναι… πρωταθληματικό. Τα τέσσερα γκολ έδωσαν «ανάσα» και στο ενεργητικό των «κιτρινόμαυρων» στο πρωτάθλημα, που χρειαζόταν μια ώθηση, αφού είναι χαμηλότερο (26) απ’ αυτό του ΠΑΟΚ (29) και του Ολυμπιακού (35).

Για την Ξάνθη καλύτερα εκτός έδρας

Με εξαίρεση τον Ατρόμητο (6) και τους Πειραιώτες (5), καμία άλλη ομάδα δεν έχει περισσότερα «διπλά» στο πρωτάθλημα από τους Ακρίτες (σ.σ 4 μαζί με την ΑΕΚ)! Το πέρασμα από τη Λαμία ήταν ένα ακόμα για φέτος μακριά από τα Πηγάδια και η Ξάνθη εκεί βασίζεται, ώστε να διαγράφει καλή πορεία βαθμολογικά. Κόντρα στους νεοφώτιστους βρήκε τον τρόπο να μην απειληθεί και ειδικά από τη στιγμή που πήρε το προβάδισμα, το έργο της έγινε ακόμα ευκολότερο. Θετικό εξάλλου ότι βρήκε γκολ με κάποιον άλλον, εκτός του Γέντρισεκ, για πρώτη φορά μετά τη 10η αγωνιστική και το «διπλό» στο Αγρίνιο!

Ο Παναιτωλικός «βουλιάζει»

Τρίτη ήττα σε τέσσερις αγώνες ήταν αυτή από την ΑΕΚ, ενώ το γεγονός πως… έγραψε «4αρα» στο Αγρίνιο από άλλον έναν φιλοξενούμενο, έστω κι αν ήταν μεγάλος αντίπαλος, καταδεικνύει την κακή κατάσταση της ομάδας. Ο Χάβος αποτελεί, αλλά το ζητούμενο από δω και πέρα είναι να βρει τις λύσεις ο επόμενος προπονητής, ώστε ο Παναιτωλικός να μην κινδυνεύσει. Πλέον κοιτάει πίσω του, αφού απέχει μόλις 4 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού και το δύσκολο πρόγραμμα (Ατρόμητος εκτός, Πανιώνιος και ΠΑΟΚ εντός, Παναθηναϊκός εκτός) δεν αφήνει περιθώρια, παρά μόνο για άμεση αντίδραση.

Πανιώνιος=Ανθεκτικότητα

Μασούντ και Χατζισαφί «χαιρέτησαν», αλλά αλίμονο αν ο Πανιώνιος, τόσα χρόνια, επηρεαζόταν από τα πρόσωπα. Η Κέρκυρα πήρε προβάδισμα στο «καλημέρα» του 2018, όμως η αντίδραση των «κυανέρυθρων» ήταν η πρέπουσα, για μια ομάδα που έχει μάθει να προχωράει κόντρα σε δυσκολίες και να ξεπερνάει τα εμπόδια! Η μεταγραφική ενίσχυση θα φέρει άλλον αέρα στην Πλατεία, όμως έτσι κι αλλιώς, κανείς δεν μπορεί να μην υπολογίζει στο μαχητικό πνεύμα του Πανιώνιου για τη συνέχεια, άσχετα με τις αγωνιστικές δυνατότητες της ομάδας και τα αποτελέσματα.

Ο Αστέρας έχει άμυνα για «φίλημα»

Ένα γκολ παθητικό στους επτά πιο πρόσφατους αγώνες έχει δεχθεί η ομάδα του Σάββα Παντελίδη και πλέον είναι σαφές πως τα μετόπισθεν κάνουν τη διαφορά στην πορεία της στη Superleague. Έτσι βρίσκεται 6ος αυτή τη στιγμή ο Αστέρας, που ούτε στα Γιάννενα δυσκολεύτηκε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του. Αν παράλληλα γίνει πιο αποτελεσματικός στην επίθεση θα κοιτάξει και ψηλότερα, όμως όπως και να ‘χει, το γεγονός πως μόνο η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος έχουν καλύτερες αμυντικές επιδόσεις τιμάει τους Αρκάδες κι έχει τη δική του σημασία.

Χάνει «αέρα» στην έδρα της η Λαμία

Απέναντι στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ χρησιμοποίησε ως γήπεδο το Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, επομένως αγωνίστηκε… εκτός έδρας. Άπαντες περίμεναν την επιστροφή της στο ΔΑΚ κι αυτή έγινε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού νίκησε τον Πανιώνιο κι έφερε ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό. Εντούτοις, από την 9η αγωνιστική, την επικράτηση επί του Πλατανιά και για τέσσερις αγώνες έκτοτε οι νεοφώτιστοι δεν έχουν νικήσει, μετρώντας δυο ισοπαλίες και δυο -συνεχόμενες μάλιστα- ήττες. Ο Μπάμπης Τεννές είδε έδαφος να χάνεται και πλέον πρέπει να βρεθεί τρόπος για να συνεχίσει η ομάδα του να… αγνοεί τί συμβαίνει πίσω της στη βαθμολογία.

Από κοντά ο Ατρόμητος και… ποτέ δεν ξέρεις

Έχουν καλή ομάδα στο Περιστέρι, έχουν πάρει και φόρα, οπότε πλέον το εύκολο πέρασμα από έδρες όπως η Ριζούπολη είναι ο «κανόνας» που δεν σπάει! Ο Ατρόμητος δεν ζορίστηκε απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, «καθάρισε» στο πρώτο 10λεπτο το παιχνίδι και συνεχίζει την «πτήση» στα ψηλά! Είναι 4ος, αλλά σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Κάπως έτσι «γεννιούνται» ποδοσφαιρικά παραμύθια, όσο δύσκολο κι αν είναι αντικειμενικά, αλλά έστω και να το φανταστούμε...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα