Έρικ Γέντρισεκ: Ο «διάδοχος του Κλόζε» οδηγεί την Ξάνθη!

Δημήτρης Ρούσσος
Έρικ Γέντρισεκ: Ο «διάδοχος του Κλόζε» οδηγεί την Ξάνθη!

bet365

Τρία γκολ στα δυο τελευταία παιχνίδια για τον Σλοβάκο φορ των Ακριτών, που «όπλισε» την πιο κρίσιμη στιγμή και έδωσε πνοή στην επίθεση της Ξάνθης, ανεβάζοντάς την στην 5η θέση της βαθμολογίας!

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρόμα Ατελείωτη δράση με την εφαρμογή bwin sports (21+)

«Για μένα είναι σημαντικό όπου πηγαίνω να γνωρίζω κάθε άνθρωπο που δουλεύσει στην ομάδα. Από τον βοηθό προπονητή μέχρι τον συντηρητή του αγωνιστικού χώρου. Θέλω να με ξέρουν κι εκείνοι, να με φωνάζουν με το μικρό!». Αυτό δήλωνε ο Γέντρισεκ, όταν έφευγε από τη Φράιμπουργκ για την Κότμπους, παίζοντας σε αμφότερες δίχως επιτυχία. Δεν γνωρίζουμε αν στην Ξάνθη αισθάνεται κιόλας, μετά από πέντε μήνες, τόσο οικεία, όμως στο βιογραφικό του έχει προλάβει να καταγράψει κατορθώματα που δείχνουν πως όταν αισθάνεται εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, ο Σλοβάκος μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός.

ΜΙΚΡΗ Η ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΕΞΑΡΧΗΣ

Γεννημένος στην Τσεχοσλοβακία στις 26 Οκτωβρίου 1986, πριν την πτώση του σοβιετικού καθεστώτος, βρέθηκε από μικρός με μια μπάλα στα πόδια και με το βλέμμα εκτός Σλοβακίας.

Κατακτώντας τον τίτλο του αρχισκόρερ στη σλοβακική Φορτούνα Λίγκα με τη φανέλα της Ρουτσόμπεροκ (21 γκολ σε 34 αναμετρήσεις), ο Γέντρισεκ «συγκίνησε» το Ανόβερο, ώστε να δαπανήσει 700.000 ευρώ το 2006 για να τον αποκτήσει. Καίτοι χαρισματικός γκολτζής, η μετάβαση στη Μπουντεσλίγκα δεν έγινε ομάδα και το επίπεδό της μάλλον ήταν υψηλό για τον 20χρονο Σλοβάκο. Με 9 συμμετοχές, καμία ως βασικός και δίχως γκολ ή ασίστ, ο Γέντρισεκ είδε τα όνειρα να συνθλίβονται και αναγκάστηκε να κοιτάξει νωρίς το restart.

Όταν τον Αύγουστο του 2007 εμφανίστηκε η Καϊζερσλάουτερν, οι συνθήκες αποδείχθηκαν ευνοϊκότερες. Στην Τσβάιτελιγκα θα μπορούσε να κάνει ένα βήμα πίσω, ώστε να πάρει «φόρα» κι αυτό έκανε!

Το καλοκαίρι του 2010 κι αφού είχε φτάσει με τη Σλοβακία ως τους προημιτελικούς του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, η τιμή του είχε πλέον εκτοξευτεί από τα 500k, που έδωσε η Λάουτερν, στα 2.5m! Στον σύλλογο τον παρομοίαζαν με τον Μίροσλαβ Κλόζε και τα κατορθώματά του με τη φανέλα τους, έχοντας συμβιβαστεί με την ιδέα πως το επίπεδο της κατηγορίας είναι χαμηλό για εκείνον και πως θα τον χάσουν σύντομα.

Τα γκολ του έκαναν τους ανθρώπους του συλλόγου να ξεχνούν ορισμένα παραπτώματά του, όπως το γεγονός πως κατά τη διάρκεια ανάλυσης βίντεο, στο προπονητικό κέντρο, τον είχε πάρει ο ύπνος! Τότε του επιβλήθηκε πρόστιμο, το οποίο όμως ο ίδιος ζήτησε να μην πληρώσει, αφού δεν αναγνώριζε το λάθος του, μέχρι να παρέμβει πυροσβεστικά ο προπονητής Μίλαν Σάσιτς στην κόντρα του με τη διοίκηση.

LIMIT UP ΣΤΗ ΣΑΛΚΕ, ΑΛΛΑ…

Πράγματι, η Σάλκε πίστεψε στον πρωταθλητή 2009/10 με τους «κόκκινους διαβόλους» και τον «έντυσε» στα «βασιλικά μπλε», δίνοντάς του μια ακόμη ευκαιρία στη Μπουντεσλίγκα.

Στην κοιλάδα του Ρουρ έζησε το όνειρο, αφού συνέπεσε με τον τεράστιο Ραούλ, τον Φαρφάν, τον Χούντελαρ, τον Εντού, ενώ στην ομάδα βρέθηκε από το χειμώνα ο Άγγελος Χαριστέας! Ο ανταγωνισμός είναι έντονος και το επίπεδο της Μπουντεσλίγκα παρέμεινε υψηλό για τον Σλοβάκο, που πάντως πρόλαβε να προσθέσει το Κύπελλο Γερμανίας στο παλμαρέ του.

Το επόμενο καλοκαίρι (2011) μετακόμισε στη Φράιμπουργκ έναντι 2 εκατ., όμως δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην Αλσατία (2 γκολ και 6 ασίστ σε δυο σεζόν). «Θέλω να παίξω ξανά ποδόσφαιρο, να γίνω πάλι σημαντικός. Κάθε ποδοσφαιριστής αισθάνεται χαρούμενος μόνο όταν παίζει», δήλωνε στo Ir-online.de. Η αξία του άρχισε να πέφτει, η επιλογή της Κότμπους και της επιστροφής στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Γερμανίας αποδείχθηκε λανθασμένη, αφού έπαιξε πολύ (29 συμμετοχές), αλλά σε μια ομάδα που υποβιβάστηκε σχεδόν από το μέσο της σεζόν. Ο Σλοβάκος δεν ξέφυγε από τη μετριότητα κι έκτοτε αποφάσισε να «κατεβάσει» τον πήχυ.

Η σεζόν 2014/15 ήταν η πιο περίεργη, αφού τον βρήκε να περνάει από τρεις (!) ομάδες. Το καλοκαίρι ανήκε ακόμα στην Κότμπους και στην τρίτη κατηγορία. Στα τέλη του Αυγούστου κι ενώ δεν είχε αγωνιστεί καθόλου, επαναπατρίστηκε για χάρη της Σπαρτάκ Τρβάνα. Εκεί σκόραρε πέντε φορές ως τον Νοέμβριο και στο ξεκίνημα του 2015 πήγε ως ελεύθερος στην πολωνική Κρακόβια. Παίζοντας περισσότερο από ποτέ (91 συμμετοχές) και με 19 γκολ και 5 ασίστ «ζωντάνεψε» την καριέρα του, μέχρι να συνεχίσει να «πυροβολεί» στη φετινή Ξάνθη, από το περασμένο καλοκαίρι!

ΒΡΗΚΕ Η ΞΑΝΘΗ ΣΚΟΡΕΡ ΟΛΚΗΣ;

Στη Superleague Σουρωτή άργησε να πάρει μπρος, όμως «κολλητά» στην 10η και στην 11η αγωνιστική πέτυχε τρία γκολ, φτάνοντας τα τέσσερα στη σεζόν, με ποσοστό ευστοχίας ένα κάθε τέσσερις προσπάθειες! Πλέον ο Γέντρισεκ είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τους Ακρίτες, χαρίζοντάς ασφάλεια στον Μίλαν Ράσταβατς, σε ένα χρονικό σημείο που αυτή έλειπε. Με τον Σλοβάκο σε τέτοια φόρμα, στην Ξάνθη μπορούν να αισθάνονται σιγουριά πως, παρά το δύσκολο πρόγραμμα μέχρι το τέλος του χρόνου (ΠΑΣ εκτός, ΠΑΟΚ εντός, ΑΕΛ εκτός, Παναθηναϊκός εντός), έχουν κάπου να βασιστούν!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα