10 πράγματα που μάθαμε από την 9η αγωνιστική!

Δημήτρης Ρούσσος
10 πράγματα που μάθαμε από την 9η αγωνιστική!

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε από την 9η αγωνιστική της φετινής Σούπερ Λιγκ.

Μάντσεστερ Γιουν. - Μπενφίκα με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Λουκάκου σκοράρει το πρώτο γκολ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Τα ντέρμπι είναι άλλη ιστορία

Διοικητική ανυπαρξία, οικονομική ασφυξία, αβεβαιότητα για το μέλλον του συλλόγου και την επιβίωσή του είναι όσα χαρακτηρίζουν την καθημερινότητα του Παναθηναϊκού από την αρχή της σεζόν. Το Σάββατο όμως, το πρόγραμμα είχε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη τα ΄βαλαν όλα στην άκρη, παίρνοντας μια μεγάλη νίκη (1-0), παίζοντας με πάθος, μπροστά σε ένα κοινό που τους στήριξε, με τον τρόπο που συνηθίζει φέτος στη Λεωφόρο.

Το «αστέρι» του Ατρόμητου λάμπει δυνατά!

Χρωματικά ταιριάζει έτσι κι αλλιώς με τη Λέστερ, αλλά φέτος η ομάδα του Κάναντι θέλει να της μοιάσει και αγωνιστικά! Ο Ουάρντα και ο Ντιγκινί χάρισαν στους Περιστεριώτες μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη στην Ξάνθη (0-2), διατηρώντας την ομάδα τους στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και κάνοντας τους οπαδούς του να παραληρούν για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο!

Η Τούμπα οδηγεί τον ΠΑΟΚ

Το 5Χ5 εντός έδρας συνιστά επίδοση πρωταθλητισμού για τον «δικέφαλο του Βορρά» και ικανή να «γιατρέψει» ένα σωρό «ασθένειες», αλλά και να ισοφαρίσει παραπτώματα μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα του Λουτσέσκου αγωνίζεται συνεχώς σε άδειο γήπεδο, ένεκα τιμωρίας, αλλά δεν είχε πρόβλημα ούτε απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς, που τη φέρνουν στη δεύτερη θέση και πάνω από τους άμεσους ανταγωνιστές της!

Ο Αραούχο «υπάρχει» στην επίθεση της ΑΕΚ!

Μέχρι το παιχνίδι της Νέας Σμύρνης, ο Αραούχο είχε σκοράρει μόλις μια φορά, το 4ο γκολ της ΑΕΚ στην εύκολη νίκη (4-0) επί της ΑΕΛ. Απέναντι στον Πανιώνιο (0-1) ο Αργεντινός φορ σκόραρε ένα από τα κρισιμότερα γκολ του με τη φανέλα της Ένωσης και της έδωσε μια «νίκη-βάλσαμο», την πρώτη μετά από αυτή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τρία παιχνίδια με μόλις ένα γκολ ενεργητικό.

Ο Απόλλων θα παλέψει για τη σωτηρία

Ήδη από το ξεκίνημα η «Ελαφρά Ταξιαρχία» φάνηκε να μη μπορεί να ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους στα χαμηλά «πατώματα» της Superleague Σουρωτή. Τις τελευταίες όμως αγωνιστικές, η ομάδα του Βούλιτς παλεύει μέχρι τελικής πτώσεως και οι κόποι της αποδίδουν καρπούς. Μετά τις πρώτες 6 αγωνιστικές είχε μόλις 2 βαθμούς, στις υπόλοιπες τρεις όμως συγκέντρωσε πέντε, όντας αήττητος και δείχνοντας στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό (1-1) πως δεν πρέπει κανείς να τον «ξεγράψει»!

Η Λαμία έχει πολλούς εν δυνάμει πρωταγωνιστές

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ κατορθώνει να «γεννά» ήρωες, κάθε φορά που τους χρειάζεται. Μια ο Μπλάζιτς και ο Βάντερσον με τα γκολ τους, την άλλη ο Ασίγκμπα και ο Όμο με τη σταθερότητά τους και ο Παπαδόπουλος με τις επεμβάσεις του. Απέναντι στον Πλατανιά (2-0) ήταν η ώρα του Βασιλαντωνόπουλου να βγει στο πάλκο, να σκοράρει δις, να χαρίσει τη νίκη στους Λαμιώτες και να «κλέψει» τις εντυπώσεις!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι σταθερά καλός

Αν εξαιρέσει κανείς τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ μακριά από τους Ζωσιμάδες, ο Γιάννης Πετράκης και οι παίκτες του διαγράφουν ζηλευτή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα. Αυτές είναι και οι μοναδικές ήττες του ΠΑΣ και η νίκη επί της Κέρκυρας (2-0) επιβεβαίωσε πως φέτος γίνεται καλή δουλειά στα Γιάννενα.

Το «αλογάκι» ξέρει από… σούζες!

Όταν οι προπονητές αλλάζουν σαν τον καιρό, είναι δύσκολο για μια ομάδα να ορίσει τους στόχους της και να διαγράψει σταθερή πορεία. Ο Ηλίας Φυντάνης έχει καταφέρει να φέρει ηρεμία στη Λάρισα και η ΑΕΛ πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στη Superleague, κόντρα στον Λεβαδειακό (1-0), ισορροπώντας πάνω από την επικίνδυνη ζώνη μετά από καιρό.

Αυτός ο Αστέρας δεν μπορεί πολλά

Σχεδόν αμαχητί παραδόθηκε στην Τούμπα η ομάδα της Τρίπολης, που ηττήθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά και μάλιστα δίχως να σκοράρει. Ο Αστέρας αγνοεί τη νίκη από την 6η αγωνιστική (3-2 την ΑΕΚ), ενώ και πριν τα κατορθώματά του δεν πείθουν πως η ομάδα του Σάββα Παντελίδη θα διανύσει τα εναπομείναντα χιλιόμετρα της Superleague, δίχως να κινδυνεύσει…

«Βυθίζεται» ο Πλατανιάς

Στη Λαμία οι Χανιώτες γνώρισαν την 4η συνεχόμενη ήττα τους από τις 5 συνολικά στο πρωτάθλημα, επιβεβαιώνοντας πως βρίσκονται σε «ελεύθερη πτώση». Η επιθετική δυστοκία είναι απερίγραπτη, με μόλις τέσσερα γκολ μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα και παρότι οι αποστάσεις μέχρι στιγμής στη βαθμολογία διατηρούνται μικρές, το μέλλον, με εξόδους σε Καραϊσκάκη και ΟΑΚΑ στις επόμενες τρεις αγωνιστικές, προμηνύεται δυσοίωνο…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα