Δέκα πράγματα που μάθαμε από την τρίτη αγωνιστική

Θάνος Σαρρής
Δέκα πράγματα που μάθαμε από την τρίτη αγωνιστική

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε από την τρίτη αγωνιστική της φετινής Σούπερ Λιγκ.


Ο Λιβάια βοηθάει τους συμπαίκτες του

Όταν πρωτοήλθε στην ΑΕΚ, αρκετοί ήταν εκείνοι που περίμεναν έναν finisher και απογοητεύτηκαν από την επαφή του με τα δίχτυα στα πρώτα ματς. Ο Κροάτης επιθετικός όμως δεν είναι σέντερ φορ και η ικανότητά του στη δημιουργία είναι σαφώς καλύτερη από την εκτελεστική, κάτι που άλλωστε είχε δείξει και στην Λας Πάλμας. Απέναντι στην ΑΕΛ το απέδειξε ξανά και είναι βέβαιο ότι η παρουσία του αυξάνει τις προοπτικές εκείνων που βρίσκονται τριγύρω του.

Σκληραίνει όλο και περισσότερο

Η περσινή πορεία του Πανιωνίου είχε πολλαπλά οφέλη. Οι «κυανέρυθροι» πατούν καλύτερα ανεξαρτήτως συνθηκών αγώνα, διαχειρίζονται καλύτερα την πίεση και έχουν αποκτήσει μέταλλο, που τους επιτρέπει να μην χάνουν ακόμα και στις κακές βραδιές τους. Το απέδειξαν και με τον Παναιτωλικό.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται χρόνο

Είναι δεδομένο πως όταν είσαι Παναθηναϊκός και την τρίτη αγωνιστική βρίσκεται στην τελευταία θέση χωρίς βαθμούς και με απογοητευτική εικόνα, η πίεση θα είναι αφόρητη. Όμως το ότι οι «πράσινοι» χρειάζονται χρόνο είναι πραγματικότητα. Οι συνθήκες στον σύλλογο έφεραν την καθυστερημένη ενίσχυση και την απώλεια βασικών γραναζιών. Η δομή, η χημεία, η επικοινωνία και η διαχείριση της πίεσης δεν κατακτώνται από τη μία μέρα στην άλλη.

Η «γκέλα» του Ολυμπιακού ήταν η λιγότερο ανησυχητική

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ «γκέλαραν» την τρίτη αγωνιστική όμως η απώλεια των «ερυθρολεύκων» στην Ξάνθη ήταν εκείνη που, όσον αφορά την εικόνα της ομάδας, χτύπησε τα λιγότερα καμπανάκια. Κι αυτό γιατί μπορεί ο Ολυμπιακός να άφησε βαθμούς, αλλά δημιούργησε ευκαιρίες και έδειξε ότι φέτος απέναντι στις κλειστές άμυνες έχει περισσότερες επιλογές. Έπαιξε δε με δυσκολότερη αντίπαλο, σε δύσκολη έδρα.

Πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία

Η αρχή έγινε στα Γιάννενα από τον Μαυροπάνο. Συνεχίστηκε απέναντι στη Λαμία, για να δείξει ότι ο Αστέρας έχει πρόβλημα στην αντίδραση στις στημένες φάσεις, αλλά και στη συνολική αμυντική λειτουργία και την μετάβαση από κατάσταση επίθεσης σε κατάσταση άμυνας. Χρειάζεται πολλή δουλειά στο τρανζίσιον.

Το χρήμα δεν κάνει τις ομάδες

Ο ΠΑΟΚ βγήκε πολύ επιθετικά στη μεταγραφική αγορά, καταφέροντας στο τέλος να βάλει στο ρόστερ του μονάδες με κλάση και ποιότητα. Χρειάζεται, όμως, όπως κι ο Παναθηναϊκός, χρόνο και δουλειά. Έχασε πολύτιμο έδαφος με τα λάθη του καλοκαιριού, άργησε να διαμορφώσει το ρόστερ και πήρε «ενδεκαδάτους» στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Όσα χρήματα κι αν χρειάστηκαν γι' αυτό, η δουλειά και η μεθοδικότητα είναι σημαντικότερα στοιχεία. Η απόσταση στο ποδόσφαιρο έχει μειωθεί, η ψαλίδα έχει κλείσει, αλλά όπως και να το κάνουμε έπαιζε μια ομάδα των 20 και βάλε εκατομμυρίων, με έναν αντίπαλο που έμεινε από το 32' με δέκα παίκτες και όχι μόνο δεν κέρδισε, αλλά έδειξε τεράστιες αδυναμίες. Και αυτό κάτι λέει...

Ο Απόλλων μπορεί να παίξει και άμυνα

Η αυταπάρνηση και η συνοχή της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» απέναντι στον ΠΑΟΚ ήταν συγκλονιστική. Η αποβολή του Χουάρες έβγαλε μεγαλύτερο πείσμα και προσπάθεια, όμως ο Απόλλων, που δέχθηκε φάσεις και είχε κενά στα δύο προηγούμενα ματς του είχε εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις, έκλεισε τους κενούς χώρους και πήρε έναν παλικαρίσιο βαθμό.

Μην υποτιμήσεις τη Λαμία

Μαχητική στην πρεμιέρα απέναντι στην Ξάνθη, έκανε δοκάρι και ευκαιρίες απέναντι στον Ολυμπιακό και πήρε σπουδαία νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης. Ξεκινώντας τη σεζόν ήταν το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Πλέον, με τα πεπραγμένα της στο χορτάρι, δείχνει ότι όποιος μπει στο γήπεδο υποτιμώντας την, θα έχει σοβαρό πρόβλημα.

Έκανε το πέναλτι, αλλά έδεσε την άμυνα

Η παρουσία του Βαγγέλη Μόρα στην επιστροφή του στην Σούπερ Λιγκ άφησε πολύ αισιόδοξα μηνύματα για τον Παναιτωλικό. Κι αυτό γιατί παρότι ήταν ο παίκτης που έκανε το πέναλτι από το οποίο οι Αγρινιώτες βρέθηκαν να κυνηγούν το σκορ, ήταν εκείνος που συντόνισε την αμυντική γραμμή της ομάδας του και σε ένα σημείο που έδειχνε συχνά... πανικό, με τη μπάλα στον αέρα, στη Νέα Σμύρνη απειλήθηκε μόλις μια φορά στο πρώτο ημίχρονο από τον Ντουρμισάι.

Η χειρότερη εικόνα της κατηγορίας

Αποφάσεις χωρίς ποδοσφαιρική λογική, καμία αγωνιστική ισορροπία, προβλήματα παντού. Η ΑΕΛ μετά και την εύκολη τεσσάρα από την ΑΕΚ βυθίστηκε σε μεγαλύτερη αβεβαιότητα, έχοντας μέχρι στιγμής την χειρότερη εικόνα στην Σούπερ Λιγκ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα