Αλήθειες και ψέματα από το Πρωτάθλημα

Θάνος Σαρρής
Αλήθειες και ψέματα από το Πρωτάθλημα

bet365

Με την κανονική διάρκεια να φτάνει στο τέλος της, το Match Review του gazzetta.gr περνάει από ανιχνευτή ψεύδους πέντε πράγματα από τη Σούπερ Λιγκ και παρουσιάζει τις αλήθειες.

Ο πρώτος γύρος του Ολυμπιακού αρκούσε για το πρωτάθλημα. Αλήθεια.

Στην πιο κακή του αγωνιστικά σεζόν των τελευταίων ετών, ο Ολυμπιακός χάρη στον πρώτο γύρο που έκανε κατάφερε να κλειδώσει σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο του Πρωταθλητή. Τα αγωνιστικά ζητήματα των ανταγωνιστών του έμειναν για σημαντικά χρονικά διαστήματα χωρίς λύσεις και όταν βελτιώθηκαν, κατά κύριο λόγο τον Ιανουάριο, η διαφορά ήταν τέτοια που η κρίση των «ερυθρολεύκων» στο δεύτερο μισό δεν τους έφτανε. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα, «καθάρισαν» τα ντέρμπι στον πρώτο γύρο και πάτησαν στις απώλειες βαθμών των υπολοίπων για την διαφορά που έκρινε τον τίτλο.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δεν κινδύνεψαν να μείνουν εκτός πλέι οφ. Ψέματα.

Τόσο οι «πράσινοι», όσο και οι «κιτρινόμαυροι» παρουσίασαν φέτος πολύ σημαντικές αδυναμίες και ήταν οι αλλαγές στην τεχνική ηγεσία με Ουζουνίδη και Χιμένεθ αντίστοιχα που διόρθωσαν αρκετά κακώς κείμενα, κάνοντας τουλάχιστον τα αυτονόητα. Σε συνδυασμό με τις ανεβασμένες φέτος ομάδες της «μεσαίας» τάξης, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ πιέστηκαν αρκετά κι αν δεν έρχονταν οι σωστές κινήσεις με τις αλλαγές στην τεχνική ηγεσία, καθώς και η μεταγραφική ενίσχυση του χειμώνα, τα πλέι οφ θα έμπαιναν σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ένωση κλείδωσε την πεντάδα λίγες αγωνιστικές πριν την καρό σημαία.

Το -3 στέρησε τον τίτλο του ΠΑΟΚ. Ψέματα.

Χωρίς ακόμα να έχουν ολοκληρωθεί οι δικαστικές διεκδικήσεις, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε αγωνιστικά έξι βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό. Οι τρεις βαθμοί ποινής που του αφαιρέθηκαν λοιπόν πριν την πρώτη σέντρα δεν θα ήταν αρκετοί. Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε εν πολλοίς το ζήτημα του γκολ, το οποίο έλυσε καθυστερημένα τον Ιανουάριο με την προσθήκη του Πρίγιοβιτς αλλά και με την μεσοεπιθετική ενίσχυση των Ουάρντα και Ενρίκε. Με τα... αν δεν γίνεται δουλειά, όμως είναι πολύ πιθανόν τα πράγματα να ήταν διαφορετικά αν ο δικέφαλος είχε τους παίκτες αυτούς στο ρόστερ του από το ξεκίνημα.

Ο Λεβαδειακός υποβιβάστηκε. Αλήθεια.

Είναι αλήθεια. Τα τελευταία χρόνια έβρισκε πάντα τον τρόπο να μείνει στη μεγάλη κατηγορία, όμως φέτος τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Παρότι αρκετοί υποστήριζαν ότι στο τέλος θα κάνει... πάλι τα μαγικά του, ο Λεβαδειακός είναι η ομάδα που αγωνιστικά τερμάτισε στις δύο θέσεις που οδηγούν στη Football League. Αγωνιστικά πάντα...

Πανιώνιος και Ηρακλής ήταν τα πιο ωραία παραμύθια του Πρωταθλήματος. Αλήθεια.

Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε δύο ιστορίες από το φετινό Πρωτάθλημα, τότε ο Πανιώνιος και ο Ηρακλής έχουν σίγουρη τη θέση τους. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης παρότι έχασε τον αρχιτέκτονά της, τον Μαρίνο Ουζουνίδη, σε ένα δύσκολο σημείο πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος κατάφερε με τον Μιλόγιεβιτς να κάνει ονειρεμένη πορεία, να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο και να κάνει όλη την Ελλάδα να μιλά γι' αυτήν. Ο Ηρακλής, ο οποίος για πολλούς ήταν τελειωμένους, με το... καμικάζι φινάλε που πραγματοποίησε σκόρπισε ενθουσιασμό, κέρδισε με το σπαθί του μέσα στο γήπεδο την παραμονή και έδειξε ότι ακόμα και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι απλήρωτοι μπορούν να κάνουν υπερβάσεις...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα