Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια και τσίχλες για να ξεχάσω την πείνα» (vids)

Newsroom
Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια και τσίχλες για να ξεχάσω την πείνα» (vids)

bet365

Ο Στέφανος Ντούσκος συνάντησε τον Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «The 2night Show» και μίλησε ανοιχτά για το Ολυμπιακό του επίτευγμα στο Τόκιο, την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην κωπηλασία, αλλά και για τα εμπόδια που συνάντησε στον δρόμο του.

Ο 24χρονος ο οποίος είναι ο πρώτος Έλληνας κωπηλάτης που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μάλιστα συνοδευόμενο με Ολυμπιακό ρεκόρ, αναφέρθηκε στην επιτυχία του αλλά και στην αυστηρή διατροφή που έπρεπε να κάνει, όταν ήταν στην ελαφριά κατηγορία.

«Εγώ έτρωγα παγάκια, όταν ήμουν στην ελαφριά κατηγορία. Από το 2016 για να πιάσω τα κιλά και να ξεχάσω την πείνα μου, έτρωγα τσίχλες και παγάκια για να είμαι στα κιλά που πρέπει. Αν είσαι παραπάνω στα γραμμάρια για παράδειγμα, κόβεσαι. Ήμουν στο Ρίο τότε και πιο μικρός. Δεν έτρωγα πάρα πολλά τρία τέσσερα την ημέρα. Ούτε νερό μπορείς να πιεις εκείνη την περίοδο γιατί αυξάνει τα γραμμάρια, οπότε το κάνεις για να ξεδιψάσεις και λίγο.

Δυστυχώς το άθλημά μας το κάνουμε αφιλοκερδώς, δεν έχουμε καμία στήριξη. Ό,τι προσπαθεί κι η ομοσπονδία με χορηγούς γιατί είναι πανάκριβος κι ο εξοπλισμός. Μπορεί να κοστίζουν από είκοσι μέχρι και σαράντα χιλιάδες τα σκάφη» ανέφερε αρχικά ο Στέφανος Ντούσκος και στη συνέχεια μίλησε για το τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια του μεγάλου αγώνα, ενώ μοιράστηκε πως η επίδοσή του ήταν έκπληξη για τους συναγωνιστές του.

«Στην αρχή της κούρσας οι αντίπαλοι μου έφυγαν πιο δυνατά. Στα 750 μέτρα ήμουν τέταρτος, έβαλα δύναμη, τους πέρασα και μετά η αδρεναλίνη και η θέληση με έκαναν να αντέξω. Οι αντίπαλοί μου νόμιζαν ότι στα τελευταία μέτρα θα είχα γίνει αλοιφή από την κούραση, έλεγα "Θεέ μου δώσε μου δύναμη θα το πάρω". Στη ρεγκάτα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς, με κουβαλούσαν ως την εξέδρα, δεν μπορούσα να περπατήσω» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Ντούσκος.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα