Τα δάκρυα της Άννας Ντουντουνάκη είναι η Ελλάδα που αγαπάμε

Τα δάκρυα της Άννας Ντουντουνάκη είναι η Ελλάδα που αγαπάμε

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει από το Τόκιο για την Αννα Ντουντουνάκη που παρότι ξεπέρασε τον εαυτό της, ξέσπασε σε λυγμούς μετά τον ημιτελικό…

Το video με τα πρώτα λόγια της Αννας μετά την χαμένη πρόκριση για τον τελικό των 100 μέτρων πεταλούδας, έχει γίνει ήδη viral.

Ηταν ένα ξέσπασμα, μία κατάθεση ψυχής από μία αθλήτρια που προσπάθησε σκληρά για έναν μεγάλο στόχο και δεν τον πέτυχε. «Χαίρομαι που έκανα αυτό το πανελλήνιο ρεκόρ στον ημιτελικό, αλλά στενοχωριέμαι που αυτό δεν ήταν αρκετό για πολύ λίγο, να μπω στην οκτάδα. Δεν μπορώ να είμαι αχάριστη, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα», είπε μέσα σε λυγμούς.

Κι, όμως, η Αννα Ντουντουνάκη τα έχει όλα. Καταρχάς είναι εξαιρετική κολυμβήτρια, ξεπέρασε τον εαυτό της, πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ και έφτασε στην 9η θέση του κόσμου. Αν αυτό δεν είναι… όλα, είναι σχεδόν όλα!

Εχει και άλλα, όμως, η Αννα Ντουντουνάκη. Είναι σκληρή μαχήτρια, ίσως και λόγω του κρητικού αίματος που κυλά στις φλέβες της και προσπαθεί πάντα για το καλύτερο. Και κυρίως έχει φιλότιμο. Ελληνικό φιλότιμο, την ιδιοσυγκρασία του ανθρώπου που πάντα θέλει να τα πετυχαίνει όλα στην εντέλεια, να βάζει υψηλούς στόχους και να τους πετυχαίνει, του ανθρώπου που στενοχωριέται όταν νομίζει ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του.

Η Αννα δεν ψάχνει για δικαιολογίες όταν θέλει να τα καταφέρει. Όπως είπε, είχε βάλει στόχο τη συμμετοχή του τελικού και από τη στιγμή που δεν προκρίθηκε, ένιωσε ότι η γη χάθηκε κάτω από τα πόδια της, ότι δεν τα κατάφερε.

Το να μην τα καταφέρει στο λεξιλόγιο της 26χρονης πρωταθλήτριας ισοδυναμεί με την αποτυχία. Δεν συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο παρά μόνο με αυτό που θέλει! Αυτό το δείχνει και η επαγγελματική της πορεία, απόφοιτος της Νομικής Σχολής με μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Και με τρεις γλώσσες…

Η Αννα Ντουντουνάκη είναι η αθλήτρια που αγαπάμε. Είναι η ευσυνείδητη κοπέλα που μπορεί να αλλάξει το μέλλον του τόπου μας, μαζί με άλλες όμοιες της. Τα δάκρυα της δεν ήταν πίκρας και απογοήτευσης. Ηταν δάκρυα ελπίδας…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος