Όλα όσα έγιναν στο φετινό OCEANMAN Greece 2021! (pics)

Όλα όσα έγιναν στο φετινό OCEANMAN Greece 2021! (pics)
Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το OCEANMAN Novibet Greece 2021 στο παραμυθένιο Οίτυλο της Μάνης!

Με επικρατέστερο το συναίσθημα της ευγνωμοσύνης και της συγκίνησης που εγκαινιάστηκε στη μετά-Covid αθλητική εποχή και την επιστροφή στους αγώνες, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το OCEANMAN Greece 2021 στο μαγευτικό Οίτυλο της Μάνης.

Η αυλαία για τον Ελληνικό Αθλητικό Τουρισμό άνοιξε με έναν αγώνα που τα είχε όλα: Πειθαρχία και συνέπεια στα αυστηρά πρωτόκολλα που θα μας επιτρέψουν να πάμε ένα βήμα παραπέρα, ικανοποιημένους κολυμβητές, που επισκέφθηκαν το μαγευτικό Λιμένι από όλο τον κόσμο, δυνατό συμβολικό χαρακτήρα αφιερωμένο στην αφύπνιση για τον αυτισμό και τις προεκτάσεις του, εξαιρετικές επιδόσεις σε ένα ήπιο θαλασσινό σκηνικό που θύμιζε ταινία, σπουδαίους αθλητές και φυσικά πλατιά χαμόγελα από τους διοργανωτές, τους συνεργάτες, τους αθλητές και τους συνοδούς τους.

Oceanman1

Το μόνο κύμα που πρωταγωνίστησε στο OCEANMAN Greece 2021 ήταν το κύμα χαράς κι ενθουσιασμού για μια άψογη διοργάνωση, όπου όλα κύλησαν όμορφα. Οι φιλοξενούμενοί μας από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο μας ευχαρίστησαν θερμά για μια ακόμα μοναδική κολυμβητική εμπειρία. Στους αγώνες συμμετείχαν κολυμβητές από την Ισπανία μέχρι την Βραζιλία και από την Πορτογαλία μέχρι το Μεξικό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι μεγάλοι νικητές στα 10χλμ ήταν οι Θωμαδάκη Κατερίνα (GRE) - Lolita Zinkovska (UKR) - Γονίδη Χριστίνα (GRE) για τις γυναίκες και οι Pererelytsia Mykhailo (UKR) - Πανέτης Λευτέρης (GRE) - Ciccioli Cristian (UAE) για τους άνδρες, ενώ στα 5χλμ τις πρώτες θέσεις κατέκτησαν οι Σταματίου Δημήτρης (GRE) και Pasichnyk Hanna (UKR). Στον γρήγορο αγώνα των 2χλμ ξεχώρισαν οι Γιώργος Αρνιακός και Περιβολά Κωνσταντίνα. Ωστόσο, τα βλέμματα συγκέντρωσαν τα υπέροχα OCEANKIDS, που έκαναν τη δική τους εντυπωσιακή προσπάθεια στα 500 μέτρα κολύμβησης στην ανοιχτή θάλασσα και κέρδισαν το πιο θερμό μας χειροκρότημα.

Oceanman2

Ανάμεσα στους κολυμβητές, είχαμε την τιμή και τη χαρά να απολαύσουμε τους αθλητές μας ΑΜΕΑ με τις ιδιαίτερες ικανότητες, τον Χρήστο Κορομηλά, που συνοδευόμενος από τον Γιώργο Αρνιακό κολύμπησε τα 5 χλμ και την Αντιγόνη Βασιλοπούλου, η οποία συνοδεύτηκε από το Γιώργο Γκούντα στην ίδια απόσταση. Κοντά μας ήταν και το εθνικό μας «δελφίνι» Δημήτρης Μάρκος, όπου με την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ανά χείρας, παραβρέθηκε στο OCEANMAN Greece 2021, για να ενισχύσει με την παρουσία του τα κολυμβητικά δρώμενα.

Ισχυρό ήταν και το μήνυμα για τον αυτισμό, το οποίο στήριξε με την παρουσία της η Υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, δηλώνοντας: «Στους φετινούς αγώνες Oceanman Greece 2021 - Οίτυλο 25-27/6/2021 ενημερωνόμαστε για τον αυτισμό. Όλοι μαζί μπορούμε να εξαλείψουμε τις διακρίσεις και να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού αλλά και τις οικογένειές τους.
Τον αυτισμό, την έως σήμερα "αόρατη" αυτή αναπηρία, εργαζόμαστε, για να την κάνουμε ορατή. Στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχεδιάζουμε ένα συνολικό σχέδιο με έμφαση:
1. Στην πρώιμη ανίχνευση του αυτισμού από την προσχολική ηλικία και στην επακόλουθη πρώιμη παρέμβαση: από την επόμενη χρονιά, "τρέχουμε" πιλοτικό πρόγραμμα πρώιμης ανίχνευσης του αυτισμού σε παιδιά σε 100 βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας με στόχο την έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση για το κάθε άτομο ξεχωριστά με βάση τις ανάγκες του,
2. Στην κατάρτιση και στη διασύνδεση με την αγορά εργασίας: αξιοποιούμε πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης και στοχευμένης διασύνδεσης ατόμων στο φάσμα του αυτισμού με την αγορά εργασίας - επεξεργαζόμαστε κίνητρα προς τους εργοδότες για την εξεύρεση των κατάλληλων θέσεων εργασίας που ταιριάζουν στις δεξιότητες των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού,
3. Στην αυτόνομη διαβίωση των συμπολιτών μας στο φάσμα του αυτισμού: δημιουργούμε εξειδικευμένο ρυθμιστικό πλαίσιο και εξασφαλίζουμε υψηλότερη χρηματοδότηση για μικρές μη-ιδρυματικές δομές εντός του κεντρικού αστικού ιστού (Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης) που φιλοξενούν άτομα στο φάσμα του αυτισμού. Έτσι προχωρούμε στην αποϊδρυματοποίηση και βοηθούμε ουσιαστικά τις οικογένειες των συμπολιτών μας στις μεγάλες αγωνίες τους αναφορικά με την ηλικιακή εξέλιξη και φροντίδα των παιδιών τους
».

Καθώς και η Άδα Σταματάτου, μητέρα αυτιστικού ενήλικα η οποία αγωνίζεται σε διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο και κολύμπησε την απόσταση των 5χλμ για την ανάδειξη του σκοπού.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μας.

Oceanman3

Μαζί με την Αιγίδα Περιφέρειας Πελοποννήσου - Δήμου Ανατολικής Μάνης - Ελλάδας
2021 - ΕΟΤ

Περήφανοι Χορηγοί και Υποστηρικτές Oceanman 2021:
Novibet
Jack&Jones
Sagiakos Stores
Turbo
Skoda Koilakos
Sparta Beer
Red Bull
Delta
We Fit
Bioiatriki
Trigilidas Travel

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα