O Αιμίλιος Παπαθανασίου κατέκτησε το 23ο συνεχόμενο πρωτάθλημα της καριέρας του

Newsroom
O Αιμίλιος Παπαθανασίου κατέκτησε το 23ο συνεχόμενο πρωτάθλημα της καριέρας του

bet365

Πρωταθλητής Ελλάδος για 23η συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε ο Ολυμπιονίκης της ιστιπλοϊας, Αιμίλιος Παπαθανασίου.

Ο Αιμίλιος Παπαθανασίου διεύρυνε το ρεκόρ κατακτήσεων σερί πρωταθλημάτων φτάνοντας τα 23!

Ο 4ος Ολυμπιονίκης της Αθήνας και αθλητής του Ολυμπιακού κατέκτησε μαζί με τον Στέλιο Νούτσο το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κλάσης των Σταρ, το οποίο διοργάνωσε ο σύλλογος του Πειραιά, και έτσι έφτασε τα 23 σερί!

Για την ιστορία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα έγιναν 7 ιστιοδρομίες και οι Α. Παπαθανασίου – Σ. Νούτσος κατέκτησαν ισάριθμες πρώτες θέσεις. Δεύτεροι τερμάτισαν οι Ευάγγελος Χειμώνας – Γιώργος Ζεϊμπάρης και τρίτοι οι Μάριος Καραδήμας – Αντώνης Τσότρας.

Αυτός ο αγώνας, όπως και όλα τα ανοικτά πρωταθλήματα της κλάσης παγκοσμίως, περιλαμβάνεται στην ειδική βαθμολογία της Star Sailors league.

Ο Παπαθανασίου, άλλωστε, συμμετέχει στα μεγάλα event της κλάσης που είναι εφάμιλλα του America’s Cup, του Volvo Ocean Race, του Sail GP, του World Match Racing και άλλων στα οποία αγωνίζονται πολλοί διάσημοι ιστιοπλόοι των Σταρ και των Φινν.

Παναθανασίου: «Αισθάνομαι ακόμη δυνατός»

Ο Ελληνας πρωταθλητής που έκανε σπουδαία καριέρα στα Finn δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος για τον 23o συνεχόμενο τίτλο, αλλά και για το γεγονός ότι ακόμα αισθάνομαι δυνατός να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο. Μαζί με τον Στέλιο Νούτσο προπονούμαστε εντατικά και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε για νέες διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το πιο σημαντικό για έναν αθλητή είναι να έχει διάρκεια στην καριέρα του. Έχω ταλαιπωρηθεί από πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς και αν δεν αντιμετωπίσω άλλα προβλήματα σκοπεύω να συνεχίσω για πολλά χρόνια ακόμα».

@Photo credits: ΕΙΟ
 

Τελευταία Νέα