Συνάντηση Κατσαφάδου-Βαρδάκη για την φορολογία στα ναυταθλητικά σκάφη

Συνάντηση Κατσαφάδου-Βαρδάκη για την φορολογία στα ναυταθλητικά σκάφη

bet365

Ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος συναντήθηκε με την πρόεδρο της ΕΑΘ της ΕΙΟ Εριφύλη Βαρδάκη.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΕΙΟ:

«Συνάντηση με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστα Κατσαφάδο είχε η πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της ΕΙΟ Εριφύλη Βαρδάκη. Η ατζέντα της συζήτησης περιελάμβανε αρκετά θέματα που αφορούν την ιστιοπλοΐα και ιδιαίτερα τα σκάφη Ανοιχτής Θαλάσσης.

Η Ε. Βαρδάκη στάθηκε στην φορολογία των 1000 ευρώ που έχει επιβληθεί και στα ναυταθλητικά σκάφη και ζήτησε τη συνδρομή του Υφυπουργού, έτσι ώστε τα συγκεκριμένα σκάφη, που τρέχουν σε αγώνες Ανοιχτής Θαλάσσης, να απαλλαχθούν από την φορολογία των πλοίων.

Επίσης η πρόεδρος της ΕΑΘ ενημέρωσε τον κ. Κατσαφάδο για την μεγάλη διεθνή διοργάνωση Aegean Regatta και για την ίδρυση ναυτικού ομίλου στο Καστελλόριζο που έχει στα σκαριά η Ιστιοπλοΐκή Ομοσπονδία.

Ο κ. Κατσαφάδος έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αμέσως επικοινώνησε με τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη, έτσι ώστε να τεθεί στον τραπέζι η απαλλαγή των ναυταθλητικών σκαφών Ανοιχτής Θαλάσσης από τον φόρο των 1000 ευρώ.

Ο Υφυπουργός δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την ίδρυση ομίλου στο ακριτικό Καστελλόριζο και υποσχέθηκε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα είναι δίπλα στον όμιλο σε ό,τι χρειαστούν οι παράγοντες, οι ιστιοπλόοι και οι προπονητές τους».

 

Τελευταία Νέα