Φελντέιν: «Ο Πιτίνο πρέπει να μείνει πολλά χρόνια για να γίνει... Ομπράντοβιτς»!

Φελντέιν: «Ο Πιτίνο πρέπει να μείνει πολλά χρόνια για να γίνει... Ομπράντοβιτς»!

bet365

Ο Τζέιμς Φελντέιν μίλησε για την ζωή του στη Χάποελ Ιερουσαλήμ, αλλά και για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και το αν μπορεί ο Ρικ Πιτίνο να γίνει ο... Ζέλικο Ομπράντοβιτς του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού είπε αρχικά στην ισραϊλινή «Walla» για την... επιστροφή του «τριφυλλιού» στην Euroleague: «Δεν με εκπλήσσει το comeback του Παναθηναϊκού. Έχουν τον καλύτερο πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη και ήξερα πως κάποια στιγμή θα το βρουν. Ο Νικ μπορεί να πάρει ματς μόνος του. Είναι σημαντικό, όχι μόνο να φτάσεις στα playoffs, αλλά και να αποφύγεις την 7η-8η θέση, επειδή θα είναι πολύ δύσκολο να νικήσεις τη Φενέρ ή την ΤΣΣΚΑ σε σειρά αγώνων».

Για το αν μπορεί ο Ρικ Πιτίνο να γίνει ο νέος... Ομπράντοβιτς των «πρασίνων», δήλωσε: «Με τίποτα! (γέλια) Πρέπει να μείνει πολλά χρόνια εκεί, για να γίνει Ζέλικο».

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ και την αποχώρηση του Ολυμπιακού από τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, σχολίασε: «Μιλάω ακόμα με κάποιους φίλους μου από τον Παναθηναϊκό, οπότε ξέρω τι συμβαίνει. Όταν έπαιζα εκεί, όλοι μιλούσαν διαρκώς για τους διαιτητές, και ήξερα πως κάποια στιγμή κάτι θα γίνει. Απλά δεν σκεφτόμουν ότι θα γίνουν έτσι τα πράγματα».

Για την καλύτερη πεντάδα από τις ομάδες που έχει περάσει, επέλεξε: «Διαμαντίδης, Καλάθης (Παναθηναϊκός), Μέτα Γουόρλντ Πις (Καντού), Πέρο Άντιτς (Ερυθρός Αστέρας), Αμάρε Στούντεμαϊρ (Χάποελ)».

Για την απόφασή του να υπογράψει το προηγούμενη καλοκαίρι στη Χάποελ Ιερουσαλήμ, ανέφερε: «Ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι για μένα. Ο Ερυθρός Αστέρας είχε στο "χέρι" του την οψιόν, αλλά πήραν τον χρόνο τους. Ήθελαν να βρουν προπονητή, πριν πάρουν μια απόφαση, κι έμεινα ελεύθερος την 1η Αυγούστου, την στιγμή που πολλές ομάδες στην Euroleague είχαν κλείσει τα ρόστερ τους. Η Χάποελ με κάλεσε την επόμενη ημέρα. Οι Αμερικανοί παίκτες πάντα μιλούσαν ωραία για το Ισραήλ, είχα παρακολουθήσει την ομάδα στο EuroCup κι είχα παίξει ενάντια της Μακάμπι στην Euroleague, οπότε σκέφτηκα ότι ήταν καλή ιδέα».

Για την ανανέωσή του μέχρι το 2021 στην Χάποελ πρόσθεσε: «Μίλησα με τον ατζέντη μου τον Δεκέμβριο για την επόμενη σεζόν και δεν είχε καμία πρόταση για μένα. Οπότε, αποφάσισα πως θα ήταν ιδανικό για μένα να μείνω στη Χάποελ. Δύο μέρες αργότερα, πήγα τον τζένεραλ μάνατζερ, Γκάι Χάρελ, στο Χριστουγεννιάτικο πάρτι μας και του είπα: "Γιατί δεν συζητάμε για τη νέα σεζόν;". Νόμιζε ότι του έκανα πλάκα και μου είπε "οκ, θα τα πούμε αύριο". Βρεθήκαμε την επόμενη ημέρα και κλείσαμε την συμφωνία μέσα σε πέντε λεπτά!».

Για τους στόχους του και τους οπαδούς της Χάποελ συμπλήρωσε: «Είναι η 9η χρονιά μου στην Ευρώπη, έχω πάει παντού. Θέλω να βρω ένα "σπίτι", να αφήσω μια κληρονομιά, να υπάρχει κάτι μετά από μένα. Οι οπαδοί της Χάποελ πάντα με υποστηρίζουν, μου στέλνουν μηνύματα μετά από άσχημα παιχνίδια».

Για το ότι μένει μετά τις προπονήσεις για εξάσκηση στο σουτ κατέληξε: «Το σκοράρισμα έχει να κάνει με την συγκέντρωση, την προπόνηση και το να μένεις στο παρκέ. Μένω πάντα μετά από κάθε προπόνηση και συνεχίζω να σουτάρω. Εκτελώ 50 σουτ, κάποιες φορές 100. Αν νιώθω καλά, μπορεί να φτάσω και τα 300».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΡΑΗΛ Τελευταία Νέα