Πρόωρο τέλος και μισοί βαθμοί στον αγώνα της Formula 3 (vid)

Gazzetta team
Πρόωρο τέλος και μισοί βαθμοί στον αγώνα της Formula 3 (vid)
Θύμα της βροχής στο Σπίλμπεργκ έπεσε και ο πρωϊνός αγώνας της Formula 3, που διακόπηκε μετά από μόλις 12 γύρους με αποτέλεσμα να βαθμολογηθούν οι οδηγοί μόνον με τους μισούς από τους κανονικούς πόντους!

Ο Δανός Φρεντερίκ Βέστι πέτυχε την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα της Formula 3 και μάλιστα με περιπετειώδη τρόπο. Ο αγώνας έγινε σήμερα το πρωί στην αυστριακή πίστα του Σπίλμπεργκ και ολοκληρώθηκε εννέα γύρους πριν τον κανονικό τέλος του εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση. Επειδή απέμενε περισσότερο από το 25% των προγραμματισμένων γύρων, έλαβαν οι οδηγοί της πρώτης δεκάδας μόνον τους μισούς βαθμούς από τους κανονικούς.

O Bέστι με το κύπελλο και τη σαμπάνια του νικητή.

Μετά τα σημερινά αποτελέσματα προηγείται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος της Formula 3 ο Πιάστρι της ομάδας της PREMA και ακολουθεί με μόλις μισό βαθμό διαφορά ο teammate του, Φρεντερίκ Βέστι. Ο τελευταίος δήλωσε τα εξής μετά την παρθενική νίκη του στη Formula 3: «Ήταν για εμένα μία νίκη σε ένα πολύ βρεγμένο Red Bull Ring. Είμαι πολύ ευτυχισμένος και ικανοποιημένος με τη νίκη και θέλω να ευχαριστήσω την PREMA για τη σπουδαία δουλειά της. Χθες ήταν στεγνά και σήμερα βρεγμένα, έτσι ήταν μία μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία. Τα καταφέραμε ωστόσο καλά και είμαι πολύ χαρούμενος για τους σημαντικούς βαθμούς και για έναν καλό αγώνα, οπότε ευχαριστώ την PREMA και τους χορηγούς μου».

Δείτε το video από τον επεισοδιακό αγώνα της Formula 3 που ολοκληρώθηκε πρόωρα:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!